pomozte -problém s nahráváním - už jsem šílený
Pravidla fóra
pomozte -problém s nahráváním - už jsem šílený
Zdravím - mám zvukovku M-AUDIO FW 410 - kompík mám poměrně slušnej - když něco zapojím do zvukovky, tak to hraje normálně, ale jakmile to dám nahrát, tak se to vždy nahraje s takovým praskavým ruchem, jako kdyby to bylo přebuzené,co beat či hláska tak jedno lupnutí, ale tento ruch není slyšet při samotném nahrávání, až při zpětném poslechu nahrávky a je jedno co se nahrává, jestli mikrofon a nebo linka - zvukovkou to není, když ji zapojím do laptopu, tak mi to nahraje normálně, z čehož vyplívá, že problém bude někde v počítači - zkoušel jsem i nahrávat ve více programech, ale vždy se stejným výsledkem.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: pomozte -problém s nahráváním - už jsem šílený
Zkus přeinstalovat ovladač Firewire řadiče.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě než se vytáhne ten kanón na toho komára, tak bych se mrknul na velikost audio bufferu a zkusil ho zvětšit. Problém je ten, že tazatel nespecifikoval v jakém programu nahrává a jaký ovladač zvukovky při tom používá
P.
P.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pavlii

Dá se očekávat, že používá shodnou aplikaci se shodným nastavením.zvukovkou to není, když ji zapojím do laptopu, tak mi to nahraje normálně
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Teorge
Záleží na povaze člověka, já vždy instaluju ovladače nové z internetu, než abych hledal CDčka. Takže já bych měl na každém pravděpodobně jinou verzi.
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Souhlas s pavliim - zvětšit audio buffer
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Atkins: ajajajjj...nějak mi neseplo
takže může být, nicméně je tu pořád prostě víc možností, včetně té tvojí.
P.
P.
Tohle ale nic nezarucuje, nejvic totiz zalezi na vykonu pocitace - se stejnym bufferem to muze na jednom pocitaci jet a na pomalejsim delat presne tyhle potize.Atkins píše:Pavlii
Dá se očekávat, že používá shodnou aplikaci se shodným nastavením.zvukovkou to není, když ji zapojím do laptopu, tak mi to nahraje normálně
Samozrejme bych zkontroloval ovladac, zkusil nahravat i v jinem programu, zkusit zmenit velikost bufferu a prinejhorsim zkusil pujcit nebo koupit jiny FW radic (stoji kolem 250Kc)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
-
Teorge
Zkus jestli ti nepomůže některé z těchto nastavení.
ovladače jsem instaloval stejné v obou počítačích - nahrávám to ve wavelabu a abletonu a laptom je slabší než ten pevný komp, tak se domnívám, že by se doopravdy mohlo jednat o ten FW řadič.. Každopádně díky - zkusím a uvidím..
V každém případě zvětšit audio buffer a to ve všech programech přes které to jde. Měl jsem stejný problém, nejdřív jsem dal audio buffer úplně na maximum v abletonu, ale nepomohlo to. Až když jsem udělal to samé v POD farm (program u line6 UX2) tak praskání přestalo.