Koupě starší bazarové kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
epifon

Re: Koupě starší bazarové kytary

Příspěvek od epifon »

Tak chlopi předně je třeba eliminovat všechny amaterskopoloprofesionálněprofesionální názory.Ten človíček není uplný laik,obrací se na toto foru o názor jiných,nikoliv o ovlivnění jeho názoru.Bazar je dobrý pokud hledáš svůj interní náhled na úroveň nástroje ve vztahu ke stylu vlastní presentace.Bazar je vždy lepší volba než koupě nového nástroje.Z jednoho zásadního důvodu /kupovaný nástroj je individuelní záležitostvyžadující splnění mnoha parametrů/v kaufu mají pravidelně k dispozici omezený počet možností,na bazaru jdeš za vybraným nástrojem,tudíž máš možnost vzít nebo nevzít podle vlastního pocitu.Já preferuji za 20 let praxe bazar.Za tu dobu jsem došel k názoru, že i když si myslím, že mám od EPI to nejlepší,tak vím ,že můžu najít v bazaru ještě lepší kus než si mylím, že mám.Někdy je lepší si přišetřit vzít drašší nástroj a časem ho zaměnit za lepší,nikdy nezískáš výhodu záměny za koupi nového nástroje od renovaných prodejců byť se zárukou.Neb nástroj zraje jako víno a ocenění záleží na potencionálním zájemci.Tedy kup nástroj ve své cenové relaci,dle svého nejlepšího pocitu a potom teprve uvažuj o tom, že si pořídíš něco ještě lepšího.Já se držím Epi a za 20 let jsem dosáhl toho, že jsem vnitřně přesvedčen že moje současná Epi Custom i ostatní Epi jsou víc než Gibson a to vše za zlomek ceny ,této renomované značky. Nikdy jsem po Gibsnu netoužil protože vím,že budu-li trpělivý dosáhnu na stejnou kvalitu za podstatně jinou cenu .Toť muj skromný názor a vím, že oponentů bude vždy dost.
Epi Custom black,Epi SG,Epi el.akustika,Epi Blues Custom 30W
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

eliminovat všechny amaterskopoloprofesionálněprofesionální názory
- to znamená smazat celé vlákno? :lol:
Hovoříš (s nadšením) o Epi, to ale nehovoříš o těch současných čínských kusech, že ne?
Mnoho zdaru
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jiri.polasek píše:problém určitě nemám, nesouhlas jsem obecně v této diskuzi předpokládal tak na 70%.

Mnoho věcí, o kterých se tu bavíme jsou brány jako neměnná pravda. Je velice jednoduché splynout s davem a prostě se vždy na všem shodnout. Tohle ale já nepotřebuju ...
Koupě bazarové kytary je pro mě jedním z těchto témat... založil jsem ji ji z konkrétníh důvodů a v tuto chvíli přes všechny ty tahanice v podstatě mám o tomhle tématu povědomí, které jsem chtěl zjistit.

Takže, pro já jsem v tom nějaký přínos našel. S tím, že všechny přesvědčím o mém názoru jsem věru nepočítal, takže pro mě všecho OK :-) (snad jen na některé momenty, kdy jsou podsouvány argumenty, které člověk nevyřknul)
OK, v tom případě vše v pořádku, thread splnil smysl a (teď nebudu řešit jakým způsobem) jsme dospěli k tomu, cos chtěl zjistit... Paráda 8)

Škoda, že neznalý začátečník se v tom asi ztratí, ale třeba ho podceňuju :wink:
epifon píše:Tak chlopi předně je třeba eliminovat všechny amaterskopoloprofesionálněprofesionální názory.
Uff, a co zbyde z tohoto fóra, když zmizíme všechny amatérské, poloprofesionální i profesionální názory? :D Bude tu pak trochu pusto, mám ten dojem.
Já se držím Epi a za 20 let jsem dosáhl toho, že jsem vnitřně přesvedčen že moje současná Epi Custom i ostatní Epi jsou víc než Gibson a to vše za zlomek ceny ,této renomované značky. Nikdy jsem po Gibsnu netoužil protože vím,že budu-li trpělivý dosáhnu na stejnou kvalitu za podstatně jinou cenu .Toť muj skromný názor a vím, že oponentů bude vždy dost.
Wow - jestli máš Epinu, která dosahuje kvalit (jakéhokoli kusus) Gibsona, tak bych se s ní rád potkal. Tomu bych věřil leda za podmínek, že bys někde vyhrabal Epinu z doby před akvizicí Gibsonem, a to budu pochybovat.

Tenhle honeymoon efekt, obzvlášt když přetrvává, tak je sakra nebezpečnou věcí - existuje dost hmatatelných důkazů o tom, že Epi prostě nemůže být tak dobrá jako Gibson - pominnu-li zásadní fakt, jakým je kvalita zpracování, tak jde zejména o použité dřevo (druh, délka sušení, jeho kvalita), snímače (epi stock vs gibson? no pochybuje někdo) a HW (tam by se asi ještě dalo polemizovat).

Samozřejmě, nevylučuju, že zrovna tobě sedne více epi za 15 než gibson za 45, nicméně tvrdit, že všeobecně se Epio dají srovnat s Gibsony, to je dle mého trochu silné kafe...

(A jen dovětek - a to já opravdu zastánce Gibsonu nejsem. A teda počítám s tím, že ti rukama za těch 20 let prošlo dost Gibsonů, s kterými srovnáváš, takže bych byl vcelku zvědavý, o jakých konkrétních modelech hovoříme.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

epifon píše:Já se držím Epi a za 20 let jsem dosáhl toho, že jsem vnitřně přesvedčen že moje současná Epi Custom i ostatní Epi jsou víc než Gibson a to vše za zlomek ceny ,této renomované značky.
Jdu se rituálně sešlehat březovou metličkou, že jsem takový jelito, který utratilo peníze za Gibson, když jsem moh mít mnohem lepší nástroj od Epiphone za zlomen ceny. Nevyměníte někdo svojí Epi za mýho Gibsona? Něco bych i doplatil!
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Fandim lidem, kdyz jsou spokojeni se svymi nastroji. Byt se jedna o nizsi modelove rady, byt se jedna o levnejsi znacku, byt se jedna o osekanou verzi puvodniho originalu. Zkratka, kdyz je nekdo spokojeny, tak je to fajn, svet je veselejsi. Ale povysovat sve nadseni, zapaleni na svatou pravdu a dogma ze ktereho vysel fanaticky uzivatel epifon (vidite tu prezdivku, jo?) je uz vec, ktere nemuzu jiz fandit a z vnitrniho presvedceni ji odsuzuji! Urcite bych takovy nazor necekal od cloveka, ktery hraje na kytaru minimalne 20 let. :mrgreen:

Ja mam kytary znacek, ktere nejsou moc rozsirene - malo lidi v CR napriklad je ma (znam zatim jen 3 lidi). Jsou to netypicke tvary, trochu rozdilne zvuky, mensi odlisnosti v konstrukci atd. Nikdy bych si vsak nedovolil tvrdit, ze predci zpracovanim a kvalitou materialu i zvukem US Gibsony, US Fendery, US Paul Reed Smithe atd. Nikomu tyto znacky tady nevnucuji, ikdyz jsem z techto svych nastroju velmi nadseny a pokazde jim davam vetsi prednost nez pred nabidkou od Gibsona ci Fendera, tak respektuju i ostatni majitele jinych znacek. Mam zkratka rad male firmicky s jejich sortimentem - nabizi mi neco, co bezne neni dostupne v kazdem obchode - prestoze jsem jiz 3x riskoval jejich nakup pres web (ackoli jsem platil az po dukladnem odzkouseni) a nemel nikdy u techto znacek moznost si vyzkouset vice kusu, ale pokud se tyto znacky dusuji tim, ze u nich spatne kytary prakticky v obchodech zakaznik nenajde, treba z duvodu, maleho nakladu kazdeho modelu a ze jsou kazda ve Statech proverovana prisnou kontrolou a serizenim atd., tak mi nezbyva nez jim verit - zatim to tak je! :)

P.S. Jinak ja tyhle diskuse si rad procitam, takze jen tak dale! :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

termyx píše: -označovat obecně některé firmy jako lowend je (krom některých v rámci typu zboží -kombo soundking si v životě nekoupim a hle mikrofon soundking předčí kdejaké xnásobně dražší mikrofony) ignorantsví...(kdo hrál na squier, který převálcoval 90% F. MiM ví, o čem mluvím)
takoveho squiera bych chtel videt:) nerikam ze takove neexistujou (ono i mexiko je vpodstate lowend) ale prijde mi to jako hledat jehlu v kilometrove hore sena. nehlede na to ze ty nastroje jsou defakto koncipovany tak aby nehraly :)
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

biker_xx píše:Jdu se rituálně sešlehat březovou metličkou, že jsem takový jelito, který utratilo peníze za Gibson, když jsem moh mít mnohem lepší nástroj od Epiphone za zlomen ceny. Nevyměníte někdo svojí Epi za mýho Gibsona? Něco bych i doplatil!
A tak ne , ze by se mi chtelo ale vymenim za tu svoji :-D :-D :-D Prece jen at si zahrajes na poradny nastroj jak tady lidi rikaji :-D (ironie, je jen pro jistotu :-D :-D)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Tonda

Příspěvek od Tonda »

epifon píše:Já se držím Epi a za 20 let jsem dosáhl toho, že jsem vnitřně přesvedčen že moje současná Epi Custom i ostatní Epi jsou víc než Gibson a to vše za zlomek ceny ,této renomované značky. Nikdy jsem po Gibsnu netoužil protože vím,že budu-li trpělivý dosáhnu na stejnou kvalitu za podstatně jinou cenu .Toť muj skromný názor a vím, že oponentů bude vždy dost.
Sni dál... :roll:

Tady máš tu kvalitu od Epiphone:

inzerováno: mahagon

Obrázek

realita: .... překližka ..snad z něčeho podobného mahagonu :mrgreen: ... v díře snímače patno 7 vrstev tohoto hodnotného materiálu..

Pravidlem je úhledné zabalení do dýh, imitujících pravé dřevo - zvrchu javorová, zadek a boky mahagonová...
vnitřek je buď z takovéhle překližky, nebo mnoha kusů kdovíčeho..
Přílohy
pickup2t.jpg
I´m wheels... movin´wheels
xmarox

Příspěvek od xmarox »

hezký kus překližky :D:D:D

Jinak jsem na ebay narazil na fajn prodejce japonských kytar s neskutečně dobrým feedbackem z celého světa, dvěma tisíci prodejů a dodací dobou např. japan-usa, 4 pracovní dny :D:D většina nástrojů v cenové relaci 8-9 tisíc některé samozřejmě i víc...burny, greco, aria, tokai atd....samé lepší ročníky, nic mladšího 20let :) u všeho bohatá fotogalerie...

Silně o tom uvažuju, slyšel jsem pár podobných kusů s gibson snímači a hrálo to neskutečně...

to jen pak k zadání tématu, dkyž opomenu celou diskuzi :D
prodejce je tento:
http://shop.ebay.co.uk/chingo123/m.html ... ksid=p3686
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:
termyx píše: -označovat obecně některé firmy jako lowend je (krom některých v rámci typu zboží -kombo soundking si v životě nekoupim a hle mikrofon soundking předčí kdejaké xnásobně dražší mikrofony) ignorantsví...(kdo hrál na squier, který převálcoval 90% F. MiM ví, o čem mluvím)
takoveho squiera bych chtel videt:) nerikam ze takove neexistujou (ono i mexiko je vpodstate lowend) ale prijde mi to jako hledat jehlu v kilometrove hore sena. nehlede na to ze ty nastroje jsou defakto koncipovany tak aby nehraly :)
Takhle - existují jisté kusy Squierů, které jsou opravdu srovnatelné s Mexiky, a některé kusy opravdu předčí. Samozřejmě jich není moc, ale existují takové kusy. Pár jsme jich potkal...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Takhle - existují jisté kusy Squierů, které jsou opravdu srovnatelné s Mexiky, a některé kusy opravdu předčí. Samozřejmě jich není moc, ale existují takové kusy. Pár jsme jich potkal...
Jeden takový kus máme na zkušebně, měl by být nějakých 15 let starý, a i přesto že by majitel zasloužil přes držku za to jak je kytara "seřízená" to hraje krásně...tenhle kus předčí hravě ty 3 nebo 4 mexika co máme u nás v hudebninách, které mám ozkoušené...borec jí koupil za necelých 5 tisíc :D:D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tady máš tu kvalitu od Epiphone:
Pánové, já bych kolegu až tak hrubě neshazoval, myslím si totiž, že se docela dobře může stát že taková kvalitně provedená patnáctiletá Epi (bazarová a z poctivého masivu) může zvukově předčit současný, méně kvalitní originál. Ta kvalita jde totiž dolů v podstatě stejně, jako ceny! Někdo tady zmínil Squiera, to je ten samý problém, před deseti až patnácti lety to byly velmi slušné nástroje, dnes aby si člověk vzal týden dovolené aby vybral alespoň trochu hrající kus.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Pánové, já bych kolegu až tak hrubě neshazoval, myslím si totiž, že se docela dobře může stát že taková kvalitně provedená patnáctiletá Epi (bazarová a z poctivého masivu) může zvukově předčit současný, méně kvalitní originál. Ta kvalita jde totiž dolů v podstatě stejně, jako ceny! Někdo tady zmínil Squiera, to je ten samý problém, před deseti až patnácti lety to byly velmi slušné nástroje, dnes aby si člověk vzal týden dovolené aby vybral alespoň trochu hrající kus.
Je to kus od kusu no..i když třeba squier může přehrát mexického fendra...stejně tak může mexický hrát líp než usa...to co tady bylo za fotku dnešního "masivu" je docela jasná věc :D jinak třeba kytara uživatele wreptile je staré SG od Epi, myslím že ročník tam byl nějak 96 nebo tak...a nehraje to jako moje gibson sg z 96 :D:D ale azs určitě hraje líp než nové sg od epi ale i gibson sg spec z roku 2009 špatně vybraný kus bude hrát líp než to epi z 96...za to dám ruku do ohně..zvukově je to prostě jinde....ale to co tam někde nahoře v příspěvku předvedl kolega s tou kopou Epin bylo trochu mimo mísu....za ty jeho epiny moh mít jeden pořádný gibson a pak by asi změnil názor...
Silvestr

Příspěvek od Silvestr »

Myslím, že tu ještě nepadl jeden argument proti koupi staré kytary a to je malá nebo žádná možnost pozdější reklamace. I ten nejhorší low-end z obchodu má záruční dobu nejméně dva roky. Takže, když se nástroj-sh*t začne hroutit je tu možnost vzít záruční list, paragon apod., napochodovat do obchodu a požadovat opravu, výměnu nebo vrácení peněz.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To není moc pádný argument. Pokud je prodávaný kus mladší než dva roky, tak prodávající většinou prodává spolu s účtem. Pokud je nástroj starší, tak pravděpodobnost, že se z ničeho nic začne sám od sebe kroutit, je téměř nulová. A již zkroucený nástroj si nikdy nekoupí.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“