Vybral jsem si správně?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybral jsem si správně?

Příspěvek od DL »

Co to je za strejdu ? :lol:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
xaero

Příspěvek od xaero »

Nevím mě nepřjde že by sezení s Včkem byl nepřekousnutelnej problém spíše naopak, kytaru máš pak více vystředěnou a nebude pro tebe takový problém si převykat na hraní vestoje. Navíc při sólech máš lepší přístup na vyšší pražce apod..

I já si občas vezmu superstrata mezi nohy jako Včko protože se mi lépe sóluje.

Jinak taky bych ti doporučil vžýše zmíněného Jacksona.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ono to bude o zvyku, já jsem nováček a superstrata pokládám jak véčko i jako strata, podle nálady.
TheChaos

Příspěvek od TheChaos »

Wraith píše:trochu mě zaráží, že každej začátečník MUSÍ kupovat kytaru která je černá, má páku a je to ultra krutopřísný véčko...
Mně spíš zaráží co Tebe na tom zaráží.Tenhle tvar i barva se mi líbi.U auta budes koukat taky jen na motor, a ne na celkovej dojem a feeling?
Je to ciste otázka vkusu.Pankáč, metalák, eman...Každý zboží ma svýho kupce.Navíc mam vetšinu nábytku sladěnou do ,,Piano Black,,.Tak si nebudu kupovat křiklavě červenou, ne, :wink:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

TheChaos píše:
Wraith píše:trochu mě zaráží, že každej začátečník MUSÍ kupovat kytaru která je černá, má páku a je to ultra krutopřísný véčko...
Mně spíš zaráží co Tebe na tom zaráží.Tenhle tvar i barva se mi líbi.U auta budes koukat taky jen na motor, a ne na celkovej dojem a feeling?
Je to ciste otázka vkusu.Pankáč, metalák, eman...Každý zboží ma svýho kupce.Navíc mam vetšinu nábytku sladěnou do ,,Piano Black,,.Tak si nebudu kupovat křiklavě červenou, ne, :wink:
no hele u tehle cenove relace bych koukal hlavne aby to nejak hralo...
na vzhled az v druhe rade.
sam sem si taky sice vybral ultraprisnou metalackou kejtru ale asi z 10ti kytar podobny cenovy kategorie na kramu podle zvuku...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Teorge

Příspěvek od Teorge »

TheChaos píše: Mně spíš zaráží co Tebe na tom zaráží.Tenhle tvar i barva se mi líbi.U auta budes koukat taky jen na motor, a ne na celkovej dojem a feeling?
Souhlasím s tím, že každý zboží má svého kupce, ale vůbec nesouhlasím jak to rozděluješ na pro pankáče, metaláka atd. Pro mě je metalista, ten kdo hraje nebo má rád metal a je mi jedno jestli to hraje na růžovém teleti nebo černém véčku.
TheChaos

Příspěvek od TheChaos »

Tak sem se rozhodl pro JACKSON KING V (http://kytary.cz/jackson-king-v/HN105123/ , ale pokud mate spolehlivejsi a levnejsi obchod, sem s nim).
Ale absolutne si nevim rady s combem.Potrebuju neco na klasickej heavymetal a ghotic/death/black metal do panelaku.Sluchatka povinost.Do 3 tisic se vejdu?
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

No kombo do paneláku - 15W stačí s přehledem.
Hodně se tu chválí Crate FW15R
http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw15r/HN096532/
Největší jeho výhoda je snad 12" reprák - věř, že je to vážně znát. Myslím že metal na tom naladíš v pohodě
Pak je ještě možnost Roland Cube 15X
http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/
Jenže ten už má 8" repro a při velkym gainu dost strácí na dynamice, takže se přikláním ke Crate!
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

Mightning píše:tak tomuhle se muzu jenom smat, holt kdyz je nekdo dementni a neumi si tu kytaru dat mezi nohy... hrozne vtipny, jak mu furt "pada"...
Marty Schwartz rozhodně není dementní
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Saghi píše:No kombo do paneláku - 15W stačí s přehledem.
Hodně se tu chválí Crate FW15R
http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw15r/HN096532/
Největší jeho výhoda je snad 12" reprák - věř, že je to vážně znát. Myslím že metal na tom naladíš v pohodě
Pak je ještě možnost Roland Cube 15X
http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/
Jenže ten už má 8" repro a při velkym gainu dost strácí na dynamice, takže se přikláním ke Crate!
JO Roland Cube je fajn, dokonce i 30W který máme v ZUŠ vystačuje na takový malý koncertíky, s Create zkušenosti nemám.
Jinak pro doporučení, ty chceš Večko jen na cvičení? (pardon nečetl jsem si to tu) ... jestli jo, tak bych tě tomuto vyvaroval, naše kytaristka chtěla strašně večko a teď na to strašně nadává, že nemuže doma cvičit v sedě a tak přestala cvičit skoro uplně
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
TheChaos

Příspěvek od TheChaos »

Jo chci se ucit na ,,V,,.Mozna to bude jistej problem, ale styl ty kytary (kterej je mi dost blizkej a libi se mi) mi to vynahradi.Imho mne to nauci hrat ve stoje :)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

zkus popřemýšlet nad tímhle: http://aukro.cz/item876824367_jackson_k ... cerna.html sám mám tu js30KV a nástroj dobrej......tohle bude ještě lepší....mít na ní prachy,tak si jí koupím....navíc k tomu dává i futrál....tak před rokem by to byla u mě jasná volba.....
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

jinak ty kecy,že véčka jsou na h*vno,že se s tím nedá sedět atd. jsou fakt trapný....když se mu líbí,tak ať si ho koupí.....já bych zas nemohl mít tele nebo lp...už jen proto,že se mi na ně nehrálo nejlíp (asi tím,že jsem zvyklej na véčko) a tím,že se mi prostě a jednoduše nelíbí..... :roll: :roll: :roll:
Sprch0ň

Příspěvek od Sprch0ň »

A co kytary vintage? Jsou tak na úrovni BaCHu a jsou tu dost vychvalovány ... http://elektricke-kytary.ekytary.cz/hud ... -white/39/
Epiphone SG G-400
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
Crate FW15R - na domácí cvičení
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

TheChaos píše:Jo chci se ucit na ,,V,,.Mozna to bude jistej problem, ale styl ty kytary (kterej je mi dost blizkej a libi se mi) mi to vynahradi.Imho mne to nauci hrat ve stoje :)
A nebo te "styl" te kytary začne pěkně štvát a bude tě mrzet že jsi nevzal LP nebo (super)strata. :idea:

(koukám že už fachčí autocenzura, kua)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To si ani nemyslím, podlě mě jsou RRka v pohodě pohodlný. Jak v sedě tak ve stoje, navíc v sedě si tu kytaru bude nucenej dát jako španělu a bude se mu dobře hrát. je jasný že strat,superstrat jsou asi nejpohodlnější, ale zato LP mi moc pohodlně nepříjde. V sedě nic moc a ve stoje je hrozně těžkej.
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Flajtr píše:To si ani nemyslím, podlě mě jsou RRka v pohodě pohodlný. Jak v sedě tak ve stoje, navíc v sedě si tu kytaru bude nucenej dát jako španělu a bude se mu dobře hrát. je jasný že strat,superstrat jsou asi nejpohodlnější, ale zato LP mi moc pohodlně nepříjde. V sedě nic moc a ve stoje je hrozně těžkej.
Co ti příde na LP v sedě příde nepohodlného? :shock: Musíš to umět správně chytit aby ti to nikam nepadalo a pak se ani nehne.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já netvrdím, že se na něj v sedě nedá hrát, ale už z toho, že sám píšeš, že to člověk musí umět mi příjde, že na stratíka LP holt nemá. I tak se mi na LP nehraje v sedě tak hezky jak na mýho strata. Je to jen můj názor :wink:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nevim, me se na LP hraje dobre (hral jsem jen na par kusu..) i v sede
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Flajtr: Tak to potom jo. Strat nepřepadá ani na jednu stranu, zato LP přepadává na tělo, což je přímo (pro mě) suprové ve stoje, ale zase si na to musíš zvyknout v sedě, a jakoby loktem jí tlačit dolů a zároveň směrem k hlavě. Ale je to prostě jen otázka zvyku, jako u všeho. :)

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“