To tady začíná bejt nějaký populární tohle téma...Querian píše: strčí aji tu gibsonku do kapsi si myslím...
OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary
Pravidla fóra
OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Re: gold les paul
A to myslel tu tvojibiker_xx píše:To tady začíná bejt nějaký populární tohle téma...Querian píše: strčí aji tu gibsonku do kapsi si myslím...
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge píše:A to myslel tu tvojibiker_xx píše:To tady začíná bejt nějaký populární tohle téma...Querian píše: strčí aji tu gibsonku do kapsi si myslím...![]()
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker:
to se ti nedivím,vzal bych taky ještě do úvahy Bach a Stagg prej teďka dělaj mahagonový krasavice,který strčej za klobouk i Gibsony z let 1958-60
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tak to je celý v hajzlu... Tu mojí šunku si za to ale žádná kavka nevezme...panedge píše:biker:![]()
to se ti nedivím,vzal bych taky ještě do úvahy Bach a Stagg prej teďka dělaj mahagonový krasavice,který strčej za klobouk i Gibsony z let 1958-60
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
biker_xx píše:To tady začíná bejt nějaký populární tohle téma...Querian píše: strčí aji tu gibsonku do kapsi si myslím...
sakra, tohle vědět dřív, tak jsem ušetřil a měl bych kytaru jako lusk
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
kluci kluci... přece jenom ty nové studiovky jsou vykotlané... hrajou fajn ale standart je standart... dejte mi do půl roka.. koupím pořádné HB a pak vám napíšu jak dopadlo hodnocení :-pbiker_xx píše:Tak to je celý v hajzlu... Tu mojí šunku si za to ale žádná kavka nevezme...panedge píše:biker:![]()
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
standardy a studia jsou vykotlané už od roku 2006
, já mám ještě model 2004
, ale i kdyby byly vykotlané, jak říkáš, tak co? Mají to určitě promyšlené a kdyby se o tom nikde nezmiňovalo tak si toho 80% lidí nevšimne (zvukově).
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
i custom (teda aspon epiphone, gibson nevim jak na tom je) je vykotlanej
sem se celkem divil když sem ho vzal do ruky a vážíl cca stejně jak můj šitovej strat u kterýho vim že když odšroubuju pickguard tak zjistim že toho dřeva je tam fakt minimum 
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
- ...EDGE...
Vymenim dobrovolne svuj Bach SG za Gibson SG, nejaky stary a spatny pokud mozno, rozhodl jsem se cinit dobro a pracovat pro charitu 
Jinak...diky bohu ze SGcka se ani vykotlat nedaji...
Jinak...diky bohu ze SGcka se ani vykotlat nedaji...
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
O Explorerech a V bych taky nikdy neřek, že se dají vykotlat a co tu není? Holy X 
- citizen.one
Re: OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary
Holy X je koncept z 80 tych let, uz to tu jednou bylo, nic moc se neuchytilo a nevim proc se k tomu vracej, na druhou stranu to tak spatne nevypada, hrat jsem to nikdy neslysel...
zakk_wylde píše:standardy a studia jsou vykotlané už od roku 2006, já mám ještě model 2004
, ale i kdyby byly vykotlané, jak říkáš, tak co? Mají to určitě promyšlené a kdyby se o tom nikde nezmiňovalo tak si toho 80% lidí nevšimne (zvukově).
Sú vykotlané už od 80. rokov
Komory sú od 2006

Mně je to jedno, mně záleží na tom, jak to hraje. Když bude kytara plná sobolích h0ven a bude hrát, jak víno, je mi to buřt. Já když jsem jí kupoval, měl jsem strop někde u 4000 Eur a vyzkoušel jsem těch LP Gibsonů asi 10 a nakonec jsem vzal Standarda, protože se mi líbil zvukem nejvíc.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker : Ja na nikoho neutočím, taktiež mám síce Historic Reissue, z lahkého mahagónu bez akýchkolvek dier, a mám aj "trápny" model od Gibsonu zlepený asi z 10 kusov orecha a je mi to jedno, tá gitara hraje neskutočne 
jedinej pravej lespaul je smrkova diamantka!
- citizen.one
sak gibson je porad symbol kytary, stejne jako fender, at si rika kdo chce co chce, jsou to kytary o pocitu a kdyz clovek narazi na dobrej kus, tak se mu nic nevyrovna...a navic bejvaj temer vsechny velmi vkusne udelany a navrzeny...
podle me ted ale je cim dal tim vic zmetku a politika te firmy je hodne divna, coz je skoda pri takove znacce. mam rad dobre gibsony ale prijde mi ze jich je cim dal tim min
- 60'Rock_N'_Roll
pamatuju slova tondy...
"oproti R9 vypadá standard (gibson) jako pokus o kytaru"
No, tak předně - tohle jsem ti odepsal na tvou SZ (asi nevíš, co znamená soukromá zpráva, co?) , kde ses ptal jestli je opravdu Reissue lepší než Standard.60'Rock_N'_Roll píše:pamatuju slova tondy...
Odepsal jsem ti podle své zkušenosti, když je máš chvíli (=víc než 15 minut, nejlépe několik dní) obě v ruce tak ten rozdíl je nepřehlédnutelný.
Já bych takhle veřejně nikomu nástroj neshazoval, ať si každej koupí za svý prachy co chce..
Ale když užs to vynesl na světlo boží - tak si za tím stojím
Je samozřejmě možné, že občas se Standard povede opravdu mimořádný, nicméně pořád zůstává to, že zvuk vydlabaný kytary není - a ani nemůže být - stejný jako kytary s plným tělem bez jakýchkoli děr..
Je to jako Cola a Cola Light
Ale se stoupajícím gainem a hlasitějším bubeníkem se ty rozdíly stírají .. plná-dutá, všechno jedno
I´m wheels... movin´wheels