Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Fade »

tele.kom píše:
biker_xx píše: Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..
tak to je otázka no, já taky nejsem zrovna z nejtrpělivějších lidí a taky sem dřív končil na začátku no :) třeba zrovna tenhle song sem trénoval tak.. dvě tři hoďky čistýho času, což sem ochotonej obětovat. V podstatě si zkoušim zahrát každou část (riff) zvlášť a pak už jde jenom o to, zapamatovat si jak jdou za sebou a učim se to v podstatě tim, že ho hraju pořád s tim backingem, takhle mě to neomrzí :D jiná věc jsou sóla no.. Pokud neni opravdu nějáký fantastický, nějáký z kterýho si sednu na zadek, tak tam většinou strkám nějakou naprostou improvizaci, co mi příjde, že se feelingem do toho songu hodí, protože jinak učit se sólo note by note je na mě taky moc zdlouhavý...
To mi povidej :D Nekde tady je moje nahravka Summer Songu od Satrianiho a tam jsem to uceni po notach pozdeji vzdal, takze ke konci tak trochu improvizace :D

EDIT:
Fade píše:Tak jsem se rozhodl, ze tady neco hodim. Je to sice starsi pocin, ale tak aspon neco :) Tak jen do me :D

Summer song

Tak snad jsem vam oblibenou pisnicku nezhnusil :D za chyby se omlouvam a za casti, ktere se odchyluji od ooriginalu se neomlouvam, protoze jsem si to chtel pozmenit. :D V podstate to pokazde hraju trochu jinak :)
tady to je pro nekoho, kdo by si chtel poslechnout a neslysel to :) :oops:
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

xaero: super zahrane, velmi obtiazny song, hlavne co sa tyka tej pravacky, ale myslim ze zvladnute to mas takmer na 100%...trochu viac cviku a zmiznu aj tie obcasne zakolisania v tempe. Inac je to jeden z mojich oblubenych od Megadethov, takze bezkonkurencne hodnotim 5/5 :)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Fade sakra jak děláš ty kvílející fintičky? :D To je flažolet vytáhlý vibrapákou? Mně se to nepovedlo nikdy tak hezky :x
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Klasicky jako pan Satriani :) Normalne flazolet na prazne strune v urcite poloze a pak bud vytahnout pakou nebo vytahnout pako, udelat flazolet a povolit. Chce to jen cvik. Sam jsem videl, ze se to parkrat nepodarilo ani Satchovi a to je tim proslaveny stejne jako Dimebag svymi Dive bombs :) Obcas to proste v te rychlosti nesedne nikomu.
Jestli chces poradit, tak zkousej bez vytahovani jen ty flazolety na prazdne strune v ruznych mistech at zjistis tony v urcitych pozicich a tohle delej tak dlouho, dokud ti ty flazolety nebudou znit ciste a dlouho. Potom az zapoj do prace paku a tahej, povoluj, viklej do sytosti :) Ta paka ten flazolet jeste vice rozezni.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90

Příspěvek od woro90 »

A funguje to i na klasickém šestišroubovém vintage tremolu 8)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Tak som skusil nahrat nieco aj ja. Nieje to nic moc, posudte sami. Cover od Santany - Europa, urcite poznate. Co vy na to ? Ku koncu to uz bola cisto improvizacia, kedze nepamatam ako to hral Santana v originali.

http://www.youtube.com/watch?v=RKGyxMoXcO0
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacis »

http://bandzone.cz/punkcharti sice jen z guitar pro ale vse je vlastni :-)
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tubular píše:Tak som skusil nahrat nieco aj ja. Nieje to nic moc, posudte sami. Cover od Santany - Europa, urcite poznate. Co vy na to ? Ku koncu to uz bola cisto improvizacia, kedze nepamatam ako to hral Santana v originali.

párada :-) máš moc příjemné vibráto, sulšné frázování a zdálo se mi že i ty bendy ladily! :-D samozřejmě pár nedomáčklých tónů tam bylo, ale to se stane vždy - znám to moc dobře :-)

a improvizace se mi hodně líbila :-) takže jen tak dál!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tubular píše:Tak som skusil nahrat nieco aj ja. Nieje to nic moc, posudte sami. Cover od Santany - Europa, urcite poznate. Co vy na to ? Ku koncu to uz bola cisto improvizacia, kedze nepamatam ako to hral Santana v originali.

Krásně zahráno! Moc se mi to líbilo. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Táááák... jsi mi opravdu udělal radost, že jsi zahrál zrovna tohle. Tak nejdřív kritika. Tahle písnička je asi o úplně jinym stylu hraní a zrovna Santana si dost hraje s rytmem, frázováním, často zpožďovanym a dýlkou tónů. Tady je to zahraný poměrně spojitě, do základního rytmu a improvizuješ přesně v těch pasážích, který jsou na rytmus, frázování a techniku nejsložitější a nahrazuješ si to takovym jakoby standardním sólováním. Ani by nečkodilo aspoň v tý střední pasáži ubrat zkreslení. Tak tolik k tomu, pokud to měl bejt cover Europy od Santany.

Nicméně chápu, žes to pojal po svym, použil jsi základní motiv a nahrál do něj, to, co tě baví, jak to cejtíš a na co se cejtíš. Což je naprosto v pořádku, není třeba věci otrocky kopírovat. A v tomhle smyslu je výslednej efekt opravdu moc dobrej a povedenej a až na ty dvouprstý variace hraní (což je každýho věc), tomu asi není moc co vytknout a pojal jsi to moc pěkně.

Omlouvám se ze poměrně rozsáhlou kritiku, ale zrovna jsem se do Europy taky pustil, tak znám její detaily a vyznění. A taky si to hraju hodně po svym. :wink:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Dakujem za kritiku a pozitivne nazory. :D
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Tubular píše:Dakujem za kritiku a pozitivne nazory. :D
To ode mě ber rozhodně jako pozitivní názor, než jako kritiku.. :wink:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Pokud jste neviděli It Might Get Loud http://www.csfd.cz/film/137453-it-might-get-loud/ stojí to za vidění, už jenom kvůli dvouminutový scéně, kdy tam Jimmy hraje na kytaru Ramble On. Hrozně se mi to líbilo, tak sem to taky zkusil...

Pro porovnání :oops: http://www.youtube.com/watch?v=uYFZJMkEqBI
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tubular: Super, Santanovi fandim a toto je moc dobry cover ;)

Jinak ted ja: http://www.youtube.com/watch?v=Rp9BXFVP ... r_embedded#

Zeppelinovsky "Hat's off to Roy Harper" s pridanymi vlastnimi castmi
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

...EDGE... píše:Tubular: Super, Santanovi fandim a toto je moc dobry cover ;)

Jinak ted ja: http://www.youtube.com/watch?v=Rp9BXFVP ... r_embedded#

Zeppelinovsky "Hat's off to Roy Harper" s pridanymi vlastnimi castmi
hehe.. to sme se slušně sešli s těma zeppelínama. Já obdivuju všechny, kteří uměj hrát se slidem, protože mě se to fakt nevede. To bude předpokládám v nějákym open ladění, že? Příjde mi, že jak tam vybrnkáváš a přitom tim slidem sjíždíš, tak to občas vybrnkáváš v nesprávnej okamžik nebo moc pomalu a zní to falešně. Ale jinak se mi to líbilo, slide je dobrá věc :)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

tele.kom: nemas trochu rozladenou kytaru? prijde mi jakoby ti neladilo gcko a docela mi to vadilo abych se priznal...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
...EDGE...

Je takovy vitage trosku rozladeny styl, ladeni je Jimmy Page G (od basu: DGDGHD)
Jinak tvuj cover se mi libi moc, hezky zvuk i hrani, ale taky mi prijde ze jsi trosku mimo ;)
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Gčko o 9 centů.. já na tohle fakt nemam uši :)
...EDGE...

Nalad si j a nahraj znovu, bude to znit o hodne lip, protoze to hrajes dobre ;)
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

...EDGE... píše:Nalad si j a nahraj znovu, bude to znit o hodne lip, protoze to hrajes dobre ;)
At your service...
Já to Gčko mam nějáký nemocný, asi budu muset vyměnit struny. Naladil jsem to jak nejlíp umim, tak snad to pro lidi s hudebním sluchem bude teď už poslouchatelný...

edit: tak sem to ještě naposled předělal, teď už sem s tim spokojenej uplně...
Naposledy upravil(a) tele.kom dne 11.01.2010 22:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“