*** Váš Tuning ***

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: *** Váš Tuning ***

Příspěvek od McKozias »

zajimalo by me jak to hraje, jestli to cele rezonuje a tak
Moleek

Příspěvek od Moleek »

McKozias píše:clovek az nabyde dojmu ze je pruhledna....
A neni snad? :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Má to trošku jiný vlastnosti než dřevo, to je jasný.. Samozřejmě rezonuje celej korpus, ale oproti dřevu (zvláš't oproti javoru, ze kterýho mám druhou kytaru) je celej zvuk o trochu měkčí, dá se říct. Neřeže tak ve výškách, naopak má krásný kulatý spodky...

Ale ten zvuk tam je dost zkreslenej tou kamerou, zas tak moc to nevypovídá...

EDIT: Ke konci toho videa to vypadá, že jsem s tou kytarou praštil na zem, ale je to jen klam :!:

EDIT 2: Jestli někoho teda zajímá, jak ten akryl zní, tak jsem si teď vzpomněl, že jsem přes ní nahrával celý demo. Krom dvojek v tom coveru je to všechno na ni. Jelo to přes tranďáka a zavřenou 412 bednu, snímalo se to kondenzátorem a tím nástrojovým shurem, teď si nevzpomenu na to označení - takovej ten, co se dává na všechno :lol: Je to teda ke slyšení tay: http://bandzone.cz/4akordy .
Naposledy upravil(a) Kryšpín dne 29.12.2009 9:33, celkem upraveno 3 x.
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Mastr píše:Sice tyhle plastové srandy nemusím, ale explorer z tohohle bych si dal líbit :twisted:
další stavba?? xD
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
frytol

Příspěvek od frytol »

MrB14ck píše:
Mastr píše:Sice tyhle plastové srandy nemusím, ale explorer z tohohle bych si dal líbit :twisted:
další stavba?? xD
Jj, nakoupí si hodně pití, vypije to a ve sklepě to svaří. :D
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

Obrázek
konečně něco úchylnýho....omlouvám se za kvalitu fotky....ps.přepínač mám rozbitej,proto ta díra.....
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

jestli to tady už bylo,tak s eomlouvám,ale nějak se nemůžu dostat k tomu koupit přepínač....no prostě....můžu nahradit přepínač potenciometrem???něco se mi válí doma,tak že bych to tam dal......já jen,jestli to nějak nebude vadit snímačům.....celkem bych využil to,že bych měl zaplý oba,ale kobylkáč tak na 75% a krkovej na 25%......
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

...hello kitty?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

to je moc i na me :D ja chtel jen orig barevnou upravu a nakonec tohle :D :lol:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jaraban píše:jestli to tady už bylo,tak s eomlouvám,ale nějak se nemůžu dostat k tomu koupit přepínač....no prostě....můžu nahradit přepínač potenciometrem???něco se mi válí doma,tak že bych to tam dal......já jen,jestli to nějak nebude vadit snímačům.....celkem bych využil to,že bych měl zaplý oba,ale kobylkáč tak na 75% a krkovej na 25%......
to asi jen jednim potenciometrem nepude . bud tam dat nejakou elektroniku ale to je asi kraviny kuli baterce . nebo tuto Obrázek
ale jestli to bude fungovat toti nepovim . tak mě napadlo nemá takle nějak podobně to vyrěšený Les Paul ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Les Paul má normálně přepínač... :roll:

jaraban - už z funkce potecniometru a přepínače je jasné, že to nahradit nelze. To, co potřebuješ, je mít klasicky přepínač (pokud máš HH, tak 3 polohový) a pak mít na každý snímač vlastní volume, abys to mohl míchat. (A tak to máš řešený LP :wink: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ja bych naopak rek ze to jde
- na prostredni packu hodis vyvod a na strany hodis signal ze snimacu...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

MrB14ck:tak jsem to myslel....

teďka mám ovládání 2x volume a jednu díru navíc......myslím,že by to šlo....teoreticky,z pokusů na kolejišti (s ledkama) to fungovalo.....nebo jestli jsem tam dával reostat,tmitr.....jedno z toho a šlapalo to......
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Já bych použil dvojitý ( tandemový ) poťák a zapojil bych je klasicky proti zemi, ale opačně. Takže na jednu stranu bys přidával třeba ten blíže ke krku a druhý ubíral a naopak. Na středu by Ti hráli oba stejně, ale jen cca na půl plynu. Možná by byl dobrý poťák s aretací na středu, abys tu polohu snadno našel. Tedy když by to muselo být. Jinak bych se takovou kravinu vykašlal a dal tam přepínač.
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

stereo poťák mám.....to já bych tam taky dal přepínač,ale kde ho mám koupit......v tom našem maloměstě......a přes net nechci,kvůly poštovnýmu....jinak poťák s aretací na středu by mi byl k ničemu.......
spíš jestli se dělaj stereo s aretací na "konci" (pro snímač u kobilky).......
Moleek

Příspěvek od Moleek »

mmjuz píše:Já bych použil dvojitý ( tandemový ) poťák a zapojil bych je klasicky proti zemi, ale opačně. Takže na jednu stranu bys přidával třeba ten blíže ke krku a druhý ubíral a naopak. Na středu by Ti hráli oba stejně, ale jen cca na půl plynu. Možná by byl dobrý poťák s aretací na středu, abys tu polohu snadno našel. Tedy když by to muselo být. Jinak bych se takovou kravinu vykašlal a dal tam přepínač.
Nešlo by to zapojit jako klasická kytara 3way , 2 vol , 1 tone s tím, že přepínač by tam prostě nebyl a bylo by to prodrátovaný jako by byl na středu?
AspoŇ tak jsem to pochopil
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

mám to tak,že mám 2x volume a pak tu díru pro přepínač (ještě k tomu převrtanou)....momentálně ho nemám, tak mám zapojenej kobylkovej snímač,ale občas bych to chtěl mít na krk........možnost výletu do hudebnin v nejbliších 3 měsících nevidím (u nás prostě přepínače nemaj a za tu cenu,co by to objedlay to nekoupím)........takže asi tak....proto ten poťák,těch mám dost....
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No jasně, udělej to, jak píše Molek, tedy tónovou clonu s nějakým kondíkem. To bude smysluplnější.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_1t_3w

Bohužel schéma bez přepínače jsem nenašel, ale tohle můžeš použít s tim že přepínač vynecháš (tady nevim jak to přesně je, ale asi se spojej všechny dráty co do něj jdou)

jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

ale já vím,jak to zapojit,jen chci přepínač nahradit poťákem.....to zkusím,jen co dám dokupy pájku.....
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“