Zvuk ala maidni a Guns N' Roses na Roland cube 15x

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
linhart

Zvuk ala maidni a Guns N' Roses na Roland cube 15x

Příspěvek od linhart »

Cus lidi,chtel bych se zeptat majitelu tohohle komba,jestli nevedi,jak co nejlip nastavit tohle kombo,aby se co nejvic podobalo zvuku maidnum a Guns N' Roses.Zkousel jsem to fact nekolikrat,ale nikdy jsem neziskal ten zvuk-Guns N' Roses jsem si "celkem" nasel,ale ty maidni mi tam vubec nejdou najit.Za kazdou radu predem diky.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvuk ala maidni a Guns N' Roses na Roland cube 15x

Příspěvek od Bummer »

Nechci ti kazit iluze, ale pochybuju, že najdeš na tranzistoráčku za pár tisíc (dej Bůh věčnou slávu jeho obvodům) zvuk, který tahají Maidni z lampových sestav za několik desítek, možná stovek tisíc. Mimo to máš zcela určitě jinou kytaru i jiné osazení. K tomu si ještě připočti nějaké ty efekty a to, že kytary na albu budou kytary stejně znít téměř pokaždé jinak než ve skutečnosti a vyjde ti, že tomu zvuku se zkrátka takhle snadno nepřiblížíš.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rene

Příspěvek od rene »

Na malýho Rolanda to sou moc velký požadavky.Ale Guns 'n' Roses neměli nějak extra velký zkreslení,tak s tim by se možná dalo něco dělat
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
linhart

Příspěvek od linhart »

Asi jsem se nechal fact unest:),myslite ze by to s nakou krabkou,ktera by se nasla kolem 2500kc,zlepsilo nebo to mam zatim prekousnout a zacit setrit na nakej lampac?
Venca

Příspěvek od Venca »

maiden maj zrovna zvuk kterej se napodobuje dost špatně podle mě, ještě sem nikdy neslyšel nic co by se blížilo
rene

Příspěvek od rene »

Překousnout vždy a všude.Ne narovinu zrovna tyhle kapely se na malym kombu špatně napodobujou,hlavně ti Maidni.I když za těch dva a půl by se z bazáče dal sehnat celkem solidní efekt kterym bys dokreslil čistej zvuk.Mrkni se po nějakejch overdrivech.Kdybys přišetřil tak z tohohle by se něco určitě dalo vytáhnout.

http://kytary.cz/visual-sound-jekyll-am ... /HN098489/
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Osobně bych radši šetřil na dospělý zesilovač než utrácel kačky za blbiny jenom proto, abych se zvukem o milimetr přiblížil nějaké určité kapele. Klidně si doma na stejný zvuk zahraju Maideny, Guns' , Ozzyho.... a třeba i Metallicu.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hmm sezenes shredmaster? mozna tak...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Moje rada: Sežeň někde za pakatel bazarově co nejlevnější multiefekt od Digitechu, RP50 nebo RP80 by mohly stačit. Všichni tady tu radu zkritizujou, ale fakt je, že u tohohle kombíčka dosáhneš jen velmi malýho rozdílu a to přiblížení je minimální, nicméně když jsem RP80 připojil do svýho marshalla MG15, tak jsem na to čuměl a říkal si, jakej je to krásnej zvuk...Alespoň si uděláš představu, do čeho v budoucnu jít včetně efektů apod. Každopádně s LP bude na mejdny trošku problém se zvukem vžycky, jsou to stratíčkáři, jen co mě ještě napadlo jako rozumná varianta pokud se ti chce do toho cpát prachy, tak Rocktron Rampage. I na takovejhlech slabších aparátech ten zvuk určitě připomínal originál. Hlavně neuvažuj nad krabičkama s názvem heavy metal, jak mejdni, tak guns and roses nemaj zase tolik gainu a ty krabičky, obzvlášť ty nejlevnější dělaj akorát bordel a pořádnej zvuk z nich nevytáhneš. To z toho digitecha je sice cejtit, že je to hnusnej digitál, ale alespoň je ten zvuk čitelnej...
Každopádně jedna věc, kterou můžeš udělat hned teď, dej si bass a treble na poťácích komba o dost míň, než middle, bude to znít trošičku líp...
Die Hard or Die Home
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no mejdni sou sice mozna stratikari. ale maji tam vsude narvany hambace - nebo aspon mini HB
rene

Příspěvek od rene »

Trao píše:...Alespoň si uděláš představu, do čeho v budoucnu jít včetně efektů apod.
Když sem si koupil ten Digitech tak sem pak měl představu že bych se toho měl zbavit :D

Jinak pravda že tyhle metalový blbosti sou naprd.Radši když už nějakej efekt tak třeba kvalitnější Overdrive a zbytek musíš zvládnout rukama :wink:

Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

pigdestroyer píše:no mejdni sou sice mozna stratikari. ale maji tam vsude narvany hambace - nebo aspon mini HB
A ty si jako myslíš, že když do kytary B.B.King signature od gibsona hodíš minihumbucker od seymour duncana, že ti to bude znít jako Iron Maiden? ;)
Můžeš mi klidně zkusit koupit snímač Gibson 490 a uvidíme, jestli můj superstrat bude znít jako Gibson Lucille...
Sorry za OT, ostatní, ale tohle jsem nemoh jen tak přejít... :twisted:
Die Hard or Die Home
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

linhart píše:Cus lidi,chtel bych se zeptat majitelu tohohle komba,jestli nevedi,jak co nejlip nastavit tohle kombo,aby se co nejvic podobalo zvuku maidnum a Guns N' Roses.Zkousel jsem to fact nekolikrat,ale nikdy jsem neziskal ten zvuk-Guns N' Roses jsem si "celkem" nasel,ale ty maidni mi tam vubec nejdou najit.Za kazdou radu predem diky.
Jestli mas toho Rolanda, tak to je stokrat lepsi, nez RP50, ta se nehodi ani do efektove smycky jen tak na delay atd, protoze mrvi zvuk obrovskym zpusobem.

Jedine, co ti muzu poradit pokud chces G'n'R zvuk, je vytahnout poradne stredy na kombu a vyzkouset, na ktery mod zkresleni to pujde nejlepe. Zapomen na V nastaveni ekvalizeru (Bass 5hodin, Middle 7-8h, Treble 5h). V nastaveni je naprosto k nicemu. Sice mas zatezkany zvuk, ale treba v kapele bys s tim moc nepochodil.

Pokud chce i nejake jine nastaveni, tak se koukni tady post265125.html?hilit=roland%20nastaveni#p265125
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“