Chrastěj mi struny
Pravidla fóra
Re: Chrastěj mi struny
Nechápu, můžeš to trochu upřesnit? Dík
Mě to taky takhle drnčí ale já to zvednul taky u tý kobylky a to o hodně. A furt to drnčí a hlavně zvuk tý struny je jinej než bejvá. 
tady sem se pokusil vyfotit ten pražec, nevim jestli z toho de poznat nějaká závada, ale zdá se mi, že mám struny moc nízko a nevim jak zvýšit ten dohmat
Jo tak když si okem ze strany srovnám struny do jedné řady tak Ečko je níž než ostatní!
Jo tak když si okem ze strany srovnám struny do jedné řady tak Ečko je níž než ostatní!
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Musíš otočit šroubem co je na obrázku ... pokud ti to bude drhnout i když máš zvýšenej dohmat, tak máš prohnutej krk, to se dá nastavit zas na hlavě, jak je ta krytka u nultého pražce, tak ta když se sundá tak tam je šroub, kterým se dá ovládat prohnutí krku
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Dík moc, pomohlo to, akorát sem to vytáh snad na maximum, tady jde vidět jak je to šikmo, neaví to něčemu, aby mě třeba ta struna nepraskla?
Mám podobný problém, rozdíl je, že mi to dělají E a A struny.. Od 0 do cca 12 pražce drnčí, pak spíš ne.
Co s tím ?
Co s tím ?
Kytara: Behringer El Toro - na lepčí se pracuje
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Chrastěj mi struny - Chrastěj mi vnitřnosti
Jinak ale, seřídit, seřídit a ještě jednou seřídit, jsou 4 základní aspekty
1. Výška kobylky
2. Nastavení výstuhy krku
3. Nastavení (prořezání nebo výměna) nultého pražce
4. Výška a zabroušení pražců
Na fóru je to popsáno 745krát, takže seřídit a pokud se stále nedaří odnést ke zkušenému kytaristovi nebo kytaráří, který může odhalit prřípadné závažnější deformace krku, hmatníku, či pražců.
Jinak ale, seřídit, seřídit a ještě jednou seřídit, jsou 4 základní aspekty
1. Výška kobylky
2. Nastavení výstuhy krku
3. Nastavení (prořezání nebo výměna) nultého pražce
4. Výška a zabroušení pražců
Na fóru je to popsáno 745krát, takže seřídit a pokud se stále nedaří odnést ke zkušenému kytaristovi nebo kytaráří, který může odhalit prřípadné závažnější deformace krku, hmatníku, či pražců.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Teorge
JJ, v nejhorším je nejlepší kytarář, mě třeba přišel na to, že by bylo dobré kvůli ladění zbrousit zámky