OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary

Příspěvek od Kinx »

ja ty chambered jeste nemel v ruce a docela me to zajima, jen derovane a ty mi prisly docela kus od kusu. kamarad ma opravdu skvely standard 06, hral jsem na jiny po roce 2000 a ty mi prisly mirne receno prumerny.

hrozne bych jednou chtel deluxe/standard (=s normalnima HB) z prvni pulky sedmdesatych let :) mel jsem jen jednu takovou kytaru v ruce ale uplne me uchvatila.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jo z ty doby se dochovaly uzasny kytary, dnes uz bohuzel za uzasny ceny...ale souhlasim, porad premejslim, jestli prodat Supreme a poridit staryho Customa nebo tak neco, jenze tady stejne neporidim,tak si musim pockat na pristi cestu do japonska nebo usa, a az si neco privezu, pak rozhodovat... jenze bych rad jeste lepsi tele,strata a nejlip este firebirda, takze to bych musel jet s kolonou nastroju... a penez :D
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

jéé tak pardon, jestli jsem něco podělal, tak se omlouvám, jen mi to prislo hezký...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

citizen.one píše:premejslim, jestli prodat Supreme a poridit staryho Customa nebo tak neco, jenze tady stejne neporidim
už dlouho visí v Aleximu Custom z roku 93 : nejnižší dohmat co jsem na LP viděl, hraje moc hezky.. na jaře jsem ho už už kupoval ... ale ta cena je opravdu nesmyslná - 65 tis :roll: běžně se tyhle LPC z tý doby prodávaj tak o 10 tis.míň.. navíc je to vpodstatě Standard s ebenovým hmatníkem (protože má javor.top, není to jen mahagon.tělo jako původní Customy), s 9 dírama o průměru 1 palec... a krátkým spojem krk-tělo

.. tak sem se na to vykašlal a jsem rád, myslím že je lepší něco přitlačit a koupit novou Reissue.
Teď třeba zrovna ve čtvrtek vybalovali novou R8 na Děkance, bude za cca 67 tis - to je IMO daleko lepší než ten Custom..za +- stejnou cenu !!
Navíc si myslím že ty obvyklý tirády jak je "to starý dřevo bááječně vyhraný" jsou IMO silně přemrštěný - po několika málo letech (intenzivního hraní) se to už dál nijak nevyhrává.. třeba ty slavný LP z našich milovaných nahrávek (Beano,atd) byly v době nahrávání starý (mladý) tak 5 let :wink:
I´m wheels... movin´wheels
Tonda

Příspěvek od Tonda »

60'Rock_N'_Roll píše:jéé tak pardon, jestli jsem něco podělal, tak se omlouvám, jen mi to prislo hezký...
tak néé, nepodělal :wink: řikám, že si za tím stojím.. akorát bych to asi napsal šetrnějc

v podstatě myslím že je to tak, že to, co dneska dělaj jako Reissue by měly být normální Standardy.. udělaný tak, jak je dělali dřív. Akorát holt stojí, kolik stojí :?
citizen.one

Tonda píše:
citizen.one píše:premejslim, jestli prodat Supreme a poridit staryho Customa nebo tak neco, jenze tady stejne neporidim
už dlouho visí v Aleximu Custom z roku 93 : nejnižší dohmat co jsem na LP viděl, hraje moc hezky.. na jaře jsem ho už už kupoval ... ale ta cena je opravdu nesmyslná - 65 tis :roll: běžně se tyhle LPC z tý doby prodávaj tak o 10 tis.míň.. navíc je to vpodstatě Standard s ebenovým hmatníkem (protože má javor.top, není to jen mahagon.tělo jako původní Customy), s 9 dírama o průměru 1 palec... a krátkým spojem krk-tělo

.. tak sem se na to vykašlal a jsem rád, myslím že je lepší něco přitlačit a koupit novou Reissue.
Teď třeba zrovna ve čtvrtek vybalovali novou R8 na Děkance, bude za cca 67 tis - to je IMO daleko lepší než ten Custom..za +- stejnou cenu !!
Navíc si myslím že ty obvyklý tirády jak je "to starý dřevo bááječně vyhraný" jsou IMO silně přemrštěný - po několika málo letech (intenzivního hraní) se to už dál nijak nevyhrává.. třeba ty slavný LP z našich milovaných nahrávek (Beano,atd) byly v době nahrávání starý (mladý) tak 5 let :wink:
nj, tak 93 je pro me mlady, mel jsem tu na porovnani bilyho customa z 95 a cernyho s javorovym hmatnikem nekdy kolem roku 80, obe teda mely EMG, takze silnejsi vystup,ale ze by me oproti supreme presvedcili, to ne, taky jsem zkousel varteckyho LPcko a zadnej velkej zazrak, zvlast me prekvapilo, ze to jim beam co na kytare je, je plastovy a ne nastrik. Kdyby kupoval LP, tak asi Customa nekdy do roku 74-76, spis starsi, bud s tarback snimacema, nebo PatNR popr nejlepe PAF, ovsem ty ceny jsou zavratny. Nedavno jsem poridil SG ze 74 prave s Tarback snimacema, resp jednim u krku, tak dobre, ze ten druhej snimac co jsem sehnal v USA vysel na 1/4 kupni ceny ty kytary, tak jak tak hraje jak blazen...
vseobecne je to ale opravdu o nahode a mel jsem v ruce i kopec kytar takhle starejch co me nijak nepresvedcily. ale kdyz uz tohle clovek kupuje, tak by si mel na to nejdriv zahrat, paklize cena napr z aukce nejni tak nizka, ze to za to riziko stoji...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Na customa z Norlin éry jsem nehrál, takže nevím .. ale javorový krky na gibsonu (kromě archtopů) mi nesedí, třeba jsem hrál na ES 137 a bylo to divný .. dost jiný než 335.. mahagonovej krk vrní jinak :D

Většinou se ty gibsony ze začátku 90.let považujou za moc kvalitně udělaný, a z dobrýho dřeva .. prostě Juskiewicz chtěl po nástupu do funkce ukázat, že to uměj :mrgreen:
panedge

Re: gold les paul

Příspěvek od panedge »

Querian píše:
biker_xx píše:
panedge píše:biker: :lol: :lol: to se ti nedivím,vzal bych taky ještě do úvahy Bach a Stagg prej teďka dělaj mahagonový krasavice,který strčej za klobouk i Gibsony z let 1958-60
Tak to je celý v hajzlu... Tu mojí šunku si za to ale žádná kavka nevezme... :cry:
kluci kluci... přece jenom ty nové studiovky jsou vykotlané... hrajou fajn ale standart je standart... dejte mi do půl roka.. koupím pořádné HB a pak vám napíšu jak dopadlo hodnocení :-p
jojo my ti věříme a bude to jistě objektivní hodnocení,zvĺášť potom co si napsal že máš 13 kg kytaru
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Re: gold les paul

Příspěvek od Querian »

jojo my ti věříme a bude to jistě objektivní hodnocení,zvĺášť potom co si napsal že máš 13 kg kytaru[/quote][/quote]

to jsem nepsal já, checkni eště jednou... uznávám, že s tím 3x težší jsem to přehnal... ale když si vemu do jedné ruky studiovku a do druhé fokusa tak te rozdíl je opravdu hodně znatelnej...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Téma rozděleno do UG - některé lidi by to tu vážně mohlo zajímat :wink:

reklamace po SZ
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Funny topic :D ... když už se tu chlapi bavíte o Gibsonkách... měl jste někdo v ruce Traditional??? :) ... docela by mě zajímalo o čem vlastně tahle řada je... případně srovnání se Standartem...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

MLorenzo píše:Traditional??? :) ... docela by mě zajímalo o čem vlastně tahle řada je... případně srovnání se Standartem...
1) google.com
2) gibson.com
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tonda píše:
MLorenzo píše:Traditional??? :) ... docela by mě zajímalo o čem vlastně tahle řada je... případně srovnání se Standartem...
1) google.com
2) gibson.com
Dík, to znám taky ... :D ... spíš než rozdíl v technických udájích mě zajímal váš pocit :) ...
pocit těch, kdo to drželi v rukách...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

MLorenzo píše: Dík, to znám taky ... :D ... spíš než rozdíl v technických udájích mě zajímal váš pocit :) ...
pocit těch, kdo to drželi v rukách...
No, ja jednoho drzim v rukach denne :D A muzu rict ze pocit z nej mam perfektni - krk prijemnej 50's profil (aspon pro me tak akorat padne do ruky, zadny paratko a zaroven je poradne cejtit ze clovek neco drzi), sustain jak blazen, od dreva az po snimace ('57 Classic a '57 Classic Plus) to proste hraje samo, presne jak ma... O vecech typu ze ladeni drzi skvele a ze je na to radost pohledet (dokonce i voni hezky :lol: ) se snad ani nema cenu zminovat :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

To ML: No dobře, dobře :mrgreen: ale dočet by ses, že šlo o to aby to pocitově připomínalo starý standardy bez dlabání - což samozřejmě odpovídá - je to těžká kytara (když jsem jí minulej tejden sundaval v krámě ze zdi tak jsem se lek :lol: holt by to chtělo lepší, lehký dřevo ) , jinak je to stejný, trochu jiný snímače a profil krku, ale u toho novýho Standardu jsem si ale ani nějak ten asymetrickej profil neuvědomoval. No a pak ty straplocky a jack..
Naposledy upravil(a) Tonda dne 11.01.2010 21:08, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

To neni poprve co to ctu ze Gibsonka krasne voni, k cemu bys to prirovnal?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

...EDGE... píše:To neni poprve co to ctu ze Gibsonka krasne voni, k cemu bys to prirovnal?
K nitru ... :wink:

Nový gibsony voněj krásně, ale naprosto nepřekonatelně voní nový Martiny .. to je něco jako koření a hodně decentní voňavka dohromady, marně pátrám, jak toho dosahujou ..
citizen.one

jako ze bys pak michal vlastni vonky ? :d
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

...EDGE... píše:To neni poprve co to ctu ze Gibsonka krasne voni, k cemu bys to prirovnal?
Je pravda, že už mě to kolikrát napadlo, když vždycky otevřu ten kufr, jak krásně voní.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Tonda

Příspěvek od Tonda »

citizen.one píše:jako ze bys pak michal vlastni vonky ? :d

Jo ... a až přestane vonět, tak tam pak vždycky trochu doleju :mrgreen: