Kytara + Kombo pro začátečníky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Ben

Kytara + Kombo pro začátečníky

Příspěvek od Ben »

Ahoj, jsem fakt začátečník kytaru a kombo mám pár týdnů od Stagg. Nechtěl jsem si kupovat nic dražšího, ale zajímá mě jestli pro lepší zvuk se vyplatí koupit lepší kytara a nebo kombo. Vim že nejlepší by bylo oboje ale to teď nemůžu. A ještě otázečku k čemu jsou zesilovače? díky moc
NihilisticWonder
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara + Kombo pro začátečníky

Příspěvek od NihilisticWonder »

Toto tu nepatrí...
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
Ben

Příspěvek od Ben »

a jak to smažu?
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Nic nemaž, jen popros o přesunutí :)
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Ben píše:Ahoj, jsem fakt začátečník kytaru a kombo mám pár týdnů od Stagg. Nechtěl jsem si kupovat nic dražšího, ale zajímá mě jestli pro lepší zvuk se vyplatí koupit lepší kytara a nebo kombo. Vim že nejlepší by bylo oboje ale to teď nemůžu. A ještě otázečku k čemu jsou zesilovače? díky moc
jestli kytara ladi a je jakztakz zpracovana, tak bych investoval vice do komba,do kytary mozna lepsi snimac
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Já bych taky koupil lepší kombo a do kytary jen snímače.

zesilovače ti jsou na prd. Sám o sobě nehraje, potřebuješ k němu reprobox.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal

rene

Příspěvek od rene »

Kytara i kombo maj stejnej podíl na výslednym zvuku i když se to nezná.Zesilovač překvapivě zesiluje.Zesiluje co?Signál z kytarovejch snímačů a výsledek posílá do reproduktoru,ale tohle je tu milionkrát napsáno a ti co to psali se s tim asi nedělali jen tak pro srandu králíků.Příště hledej
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

rene píše:Kytara i kombo maj stejnej podíl na výslednym zvuku i když se to nezná.Zesilovač překvapivě zesiluje.Zesiluje co?Signál z kytarovejch snímačů a výsledek posílá do reproduktoru,ale tohle je tu milionkrát napsáno a ti co to psali se s tim asi nedělali jen tak pro srandu králíků.Příště hledej
Až na to, že pokud proženeš signál špatným zesilovačem, tak tě lepší kytara nijak zvlášť nespasí. A navíc jestli má něco jako tohle (jak si s klidem pořídí, řekl bych, hodně nováčků), tak by byla nová kytara jen vyhozené peníze. Hrál jsem na to u kamaráda a nepoznal jsem rozdíl mezi jeho singly z AXL strata za 2 tisíce a EMG humbuckery v Cortce, co mám já.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

proste pokud ta kytara neni uplne z lisovaneho hajzlpapiru(uhm..) a sedi mu v ruce a ladi tak bych sel radsi do komba, myslim si ze vyraznejsi zvukove rozdily v kytarach se projevi az u tech drazsich na to, aby se mohlo rict ze to je s aparatem 50:50
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Přesně tak, a ještě než se zeptáš jaké kombo pro začátečníka, tak ti povím že takových témat je tu tuna, takže si je přečti.

Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Stagg :evil: celoživotní moje chyba, naštestí jsem vše rozprodal a už mám něco pořádného.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Stagg není až taková hrůza co se týče kytar (nejhorší na nich jsou snímače), prostě kvalitou odpovídají ceně, ale kombo Stagg už v životě dobrovolně nezapnu, jedině že bych si chtěl chtěl pohrát se zkresleným kanálem na něterém z větších exemplářů, místo očekávaného distortionu se z toho totiž ozývá dost naježený fuzz, který občas vyhledávám :lol: Určitě investovat do nového komba, to je v tomto případě přednější než kytara. Nehledě na to, že většinu zvuku udělá aparát a snímače, dřevo sice udělá rozdíl, ale ne zdaleka tak propastný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bartovak
Nový uživatel

Kombo a kytara pro dceru

Příspěvek od Bartovak »

Ahoj, prosím doporučte pro 13 letou dceru kytaru a kombo na hraní doma v RD.
Stal se z ní velký muzikant, nevím kde se to bere, ale chci ji podpořit. Hraje ukulele, digitální piano.
Kombo cca 30w Tranzistor.
Kytara se jí líbí tahle
https://www.melodyshop.cz/modely-typu-- ... onic-grey/
Já jsem hudební antitalent. Děkuji
torst

Příspěvek od torst »

Dcera je nejen talentovaná, ale i znalec ! Mustang, krom toho, že je to offset retro móda, je pro malou holku IDEÁLNÍ. Není to už dětská miniatura, ale má kratší menzuru (délku krku), menší tělo, takže se jí na ní bude hrát snadněji než na normální el. kytaru. Před časem jsme tu Squier Mustang rozebírali a převažuje názor - za nevelké peníze velká užitná hodnota !
Asi bych doporučil nějaký zavedený spolehlivý eshop:
https://www.thomann.de/cz/fender_squier ... _impb1.htm
Ale rozumím, že hraje roli i uvedená barva.

S combem je to trochu složitější. Asi bych pro dceru volil řešení ´vše v jednom´, to znamená modelingové combo s plnou výbavou digitálních efektů, kterými nasimuluje v podstatě jakýkoli požadovaný zvuk.
Tohle je stylové, Fender a navíc taky Mustang (!) :
https://www.thomann.de/cz/fender_mustang_lt25.htm
Bohužel má jen 8" repro.
Asi bych zkusil spíš VOX, který má aspoň 10" :
https://www.thomann.de/cz/vox_vt40x.htm
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Torste, co máš proti melodyshopu? Já tam kupoval sluchátka ( DT-770 ) a vše v pohodě. Zboží jsem měl do 2 dnů.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Vůbec nic. Ale když se budu rozhodovat pro nákup mezi thomann, kytary.cz a melodyshopem, tak to bude v tomto pořadí.
Ten pastelovej Mustang je od nich o 600 dražší. Ale beru, že to může být za spešl barvu (taky bych si připlatil. modrá, černá je nuda).
VOX VT40X je na Melodyshopu také, takže by šlo koupit spolu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Jestli je to na domácí hraní, tak já preferuju stereo komba. Když tam člověk nechce řezat elektrikáře či metáliku, je sterochorus či stereo delay úplně super. Nehledě na to, že ty mívají širokopásmové reproduktory a nevadí jejich menší velikost. Za mně Blackstar stereo nebo yamaha THR..
starypard

Příspěvek od starypard »

S kombem je ta potíž, že s malým reproduktorem to nikdy nebude znít jako elektrická kytara a nepůjde to za rukama. Zvláště, když to bude modeling a třiprdele efektů. Pokud dcerku nebude mít kdo vést a inspirovat (tatínek se přiznává k hudebnímu analfabetismu), snadno sklouzne do nějakých pazvuků, sice efektních, ale zastírajících veškeré neumětelství.
Jinak, držím palce, moje dvanáctiletá také kdysi přijela odněkud nadšená a južjuž obíhala moje nástroje, šmrdlala a mačkala kdeco, vyzpěvovala do mikrofonů, kupovalo se (pro ni) piano a kytara, ve čtrnácti už nehraje na nic.
torst

Příspěvek od torst »

Pard: To tvoje hypertrofované staromilství, to je zas na úvahu. Samozřejmě chápu, samozřejmě, že nejlepší rock byl v 60´tých, včetně 100W Marshallů, a samozřejmě, že všechno od cca 70´tých je menší či větší odvar. Ale to je roku 021 prostě passé. I kdyby tě 13 letá holka poslechla a místo modelingu koupila 100W fullstack, stejně jí to nepřivede k té prapůvodní inspiraci, kterou jsi ty a starší zažili. To prostě nevrátíš. Bohužel (?).
Zkus to pochopit a nenuť dnešním puberťákům Marshally.
himself

Příspěvek od himself »

Vypada to, jakoby torst reagoval na nejaky smazany prispevek :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“