Dotaz na zalakování

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
dfleischer

Dotaz na zalakování

Příspěvek od dfleischer »

Nevíte jestli můžu zalakovat Polyur. bezbarvým lakem kytaru která je stříklá akrylem? Nezačne to nějak spolu "reagovat"?? Jinak tady je důvod proč polyuretanový bezbarvý lak: kytaru sem si stříknul akrylovou barvou a ta je jaksi "měkká" :) kámoš mi radil ať to zalakuju bezb. lakem a ten povrch bude potom jako tvrdý jako u kytar z fabriky,jenomže když sem to stříknul akrylovým bezb. lakem tak to bylo stejně měkký...nevim jestli mě chápete co tim chci napsat...prostě do laku když hrábnete nehtem tak ho kousek seškrábnete :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na zalakování

Příspěvek od core88 »

No jestli to něco bude dělat to přesně nevym, ale myslim si zě by se ten spodní lak moh skrabatit .A jestli je ještě ten akryl měkkej tak to ten polyuretan nezachrání . to je stříkaný sprejem ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
dfleischer

jo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ty barvy ve spreji ty sou na prd sou řídký a dlouho to schne ja sem dělal kamošovy ceduli k narozkam a ta ani za 3 tejdny nebyla suchá. teda sucá byla ale byla měkká :?
Obrázek
dfleischer

no právě...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak bud na to nechat bejt jak to je a počkat až to vyrvrdne nebo jestli máš možnost si to nalakovat sam lakyrnickejma barvama co se donich dává tužidlo a nebo to vodnést lakírníkovy. :wink:
Obrázek
dfleischer

nechal sem to tvrdnou rok:D takže nezbejvá než nic než ta lakovna nebo že někdo neodpoví jak to vyřešit...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no jestli je to už rok jak řikáš tak s ttm asi níc jevykoůzlíš :shock: :wink:
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

To už nezachráníš. Ten sajrajt musí pryč. A mimochodem, moje Žlutá je stříkaná sprejem 400ml za kilo, a drží to. Nevím jak to děláte že vám to nedrží.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
dfleischer

nejde o to že to nedrží,de o tvrdost laku...těžko se to popisuje
woro90

Příspěvek od woro90 »

dfleischer píše:nejde o to že to nedrží,de o tvrdost laku...těžko se to popisuje
Popisuje se to lehko, je to jako guma, jenomže se to navíc maže, co? :wink: Máš tam moc tlustou vrstvu, kterou jsi nanesl moc rychle. S tím už nic nenaděláš, seškrábej to, zbytek zkus obrousit nebo sundat ředidlem. Barva nemůže fungovat v tak tlusté vrstvě, musí být co nejtenčí, ochrannou funkci plní vrchní lak.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ja vym pěsně jak to myslýš ze kdyš do toho rejpneš nehtem tak se tam udělá důlek nebo kdy bis na to postavil pres noc hrnek tak tam mas rano kolečko
Obrázek
dfleischer

jasně :) ...jinak je to fakt tenká vrstva,takže bych spíš řek že je to tipem tý barvy
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

nebo nakej vadnej kus
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokdu to lakujete takhle tak to chce striknout jednu vrstvu, pockat par hodin, dalsi vrstvu zase pockat..proste az t zaschne..a fakt malou vrstvu, proste to jen "prejet" lehce..a takhle to opakovat....a porad dokola..a bude to tvrdy
ja delal na svy kytare swirling a bez bezbaerveho laku by sly ty olejovky jooo dolu, stacilo jen prstem prejet a barva byla pryc a mohl sme to nechat schnout treba 100let..tak sem to bral jeste tim bezbarvym..sice tam je naky bordylek, obcas hrboly, ale drzi to..a az budu mit naladu zase tvorit tak to seskranu a udelam trosku lepe..jinac nevim co povazujes za tenkou vrstvu ale jestli ej to fakt takhle gumove tak to musi byt hrube celkem
woro90

Příspěvek od woro90 »

McKozias píše:pokdu to lakujete takhle tak to chce striknout jednu vrstvu, pockat par hodin, dalsi vrstvu zase pockat..proste az t zaschne..a fakt malou vrstvu, proste to jen "prejet" lehce..a takhle to opakovat....a porad dokola..a bude to tvrdy
Přesně tak, jen poslední vrstvy nastříkat tak, aby vytvořily jakžtakž hladký povrch. A u barvy není ani to nutné, stačí to pak udělat s vrchním lakem.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Nikdy ti neudělají jakžtakž hladký povrch... musíš to brousit a leštit
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
dfleischer

a co jako myslíte, že sem vzal tu plechovku a vystříkal sem jí na kytaru uplně celou,nechal to 5 minut schnout a pak to osadil krkem,snimačema atd.?? :D ...jasně že sem udělal upe slabou vrstvu kterou sem nechal 2 dny schnout,přešmirgloval do hladka,a tohle sem udělal asi 8x a stejně je to takoví jaký to je...podle mě sem udělal chybu v tom že sem použil akryl barvu ve spreji,myslim že by se mi to s polyur. nestalo (ten je tvrdej)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

dfleischer píše:
a co jako myslíte, že sem vzal tu plechovku a vystříkal sem jí na kytaru uplně celou,nechal to 5 minut schnout a pak to osadil krkem,snimačema atd.?? :D ...jasně že sem udělal upe slabou vrstvu kterou sem nechal 2 dny schnout,přešmirgloval do hladka,a tohle sem udělal asi 8x a stejně je to takoví jaký to je...podle mě sem udělal chybu v tom že sem použil akryl barvu ve spreji,myslim že by se mi to s polyur. nestalo (ten je tvrdej)
Tak mě napadá, při jaký teplotě si to stříkal?
dfleischer

Tak mě napadá, při jaký teplotě si to stříkal?
cca 22°

EDIT: ...ale držte se prosím tématu (jak to zachránit/opravit/...)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“