Nejdražší Fokus v historii!?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Teraz som objavil na bazare takyto inzerat... :shock:
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=413562
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ten clovek bude asi uplne mimo uz podle te gramatiky :D (no ja vim, ze bych si mel asi prvni zamest pred vlasnim prahem, ale nejak me to nedalo :D )
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Na druhé staně, třeba to nějaký pitomec koupí :D
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejdražší Fokus v historii!?

Příspěvek od tele.kom »

http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... ,32,!P,250

Zajímalo by mě jak je na tom tahle kytara v porovnání s Epi Standard? Psalo se tu, že za 25k byste to nikdo nekoupil, ale co za 15?
xid00

Příspěvek od xid00 »

vysál si rok staré téma :P
Tak či tak by to nikdo nekoupil, fokusy, bach a podobný kytary, i kdyby byly sebelepší tak si je nekoupí nikdo kdo hledá "pořádnou" kytaru a chce do ní investovat víc jak 10000... jako ještě tak za tech 7-8 tisíců je o to celkem zájem, porotože to sou povětšinou začátečníci a lehce pokročilí, a pro ne jsou to nástroje více než vyhovující, za tu cenu, a některý kusy (když sou to kopie třeba gibson lp) pokud se vyloženě objednou všechny známý i neznámý obchody, se najdou kusy i lepší jak originály, nebo minimálně stejný... Už o tom bylo několik článků kde někteří známí kytaristi porovnávali kytaru za pár eur od nějakého v týhle situaci v uvozovkách "nekvalitního" výrobce, a značky jako gipson, Ibanez atp, v cenový relaci 2000 € + a samozřejmě zhodnotily že hrale líp ten "levnej šunt", jak jinak, více méně je to spíš reklama, ale je na tom určitě taky něco pravdy...

Jinak to původní téma na který se tu debatilo tu kytaru si shodou okolností pořídil známý, víceméně hraje cca 25 let ale spíš jen tak pro radost, má i nějakou skupinu a občas někde hrajou ale nic velkýho, a právě má doma gibson lp standarta a studio, a já sem v tom téměř vůbec žádněj rozdíl neslyšel, ale minimálně hrály stejně dobře, on si jí vychvaloval, jak má dohmat v příjemný výšce, jak na ní klidně hraje několik hodin v kuse a ladění se ani nehne, a že když si dě vždycky zahrát tak si bere většinou toho fokusa...
Tzn pokud někoho s**e že to na hlavně nemá napsáno Gibson ale Fokus tak ať si jednoduše koupí gibsonskou hlavu, a přidělá si jí k fokusácký kytaře, a má "Gibson" a ještě navíc lepší než originální...
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

xid00 píše:vysál si rok staré téma :P
Tak či tak by to nikdo nekoupil, fokusy, bach a podobný kytary, i kdyby byly sebelepší tak si je nekoupí nikdo kdo hledá "pořádnou" kytaru a chce do ní investovat víc jak 10000... jako ještě tak za tech 7-8 tisíců je o to celkem zájem, porotože to sou povětšinou začátečníci a lehce pokročilí, a pro ne jsou to nástroje více než vyhovující, za tu cenu, a některý kusy (když sou to kopie třeba gibson lp) pokud se vyloženě objednou všechny známý i neznámý obchody, se najdou kusy i lepší jak originály, nebo minimálně stejný... Už o tom bylo několik článků kde někteří známí kytaristi porovnávali kytaru za pár eur od nějakého v týhle situaci v uvozovkách "nekvalitního" výrobce, a značky jako gipson, Ibanez atp, v cenový relaci 2000 € + a samozřejmě zhodnotily že hrale líp ten "levnej šunt", jak jinak, více méně je to spíš reklama, ale je na tom určitě taky něco pravdy...

Jinak to původní téma na který se tu debatilo tu kytaru si shodou okolností pořídil známý, víceméně hraje cca 25 let ale spíš jen tak pro radost, má i nějakou skupinu a občas někde hrajou ale nic velkýho, a právě má doma gibson lp standarta a studio, a já sem v tom téměř vůbec žádněj rozdíl neslyšel, ale minimálně hrály stejně dobře, on si jí vychvaloval, jak má dohmat v příjemný výšce, jak na ní klidně hraje několik hodin v kuse a ladění se ani nehne, a že když si dě vždycky zahrát tak si bere většinou toho fokusa...
Tzn pokud někoho s**e že to na hlavně nemá napsáno Gibson ale Fokus tak ať si jednoduše koupí gibsonskou hlavu, a přidělá si jí k fokusácký kytaře, a má "Gibson" a ještě navíc lepší než originální...
No já tomu moc nevěřim, že by kytary za osm tisíc mohli znít jak Gibsony.. Jenom jsem co se týče Fokusů četl dost pozitvních názorů v kategorii low-end kytar, tak si řikám, jaká by asi mohla bejt tahle jejich "pro" série. Mají tam SD snímače a už jenom to tu kytaru posouvá o hodně víš, což jsem si zjistil na vlastní kůži. Takže mi jde o to, dřevo - dobrý? mechaniky - drží? hraje se na to - pohodlně? :) a hlavně jsem měl a mám možnost vyzkoušet si celkem kvalitní kus Epiphone Standard tak by mě zajímalo jak je to v porovnání s touhle kytarou, protože pokud by to mělo bát srovnatelný, tak asi beru Epi vzhledem k pro mě zajímavějšímu barevnýmu provedení...
xid00

Příspěvek od xid00 »

věř tomu že pokud bys vyzkoušel cca 20 fokusů v ceně kolem 8000, minimálně jeden z nich by se rovnal gibsonovýmu studiu/standartu
Ale jinak do "seriový výroby" fokusu za 15k se nemá cenu pouštět... to za tech 25 bylo něco jinýho jelikož jak tu někdo psal to bylo z premiovejch kusu dřeva a ještě vyselektovany zkusenym hudebnikem, a jak řikám ta kytara je fakt perfektní a vysoce převyšuje všechny gibsony, který sem měl možnost na živo slyšet / vzkoušet si, sice jich moc nebylo (kolem čtyř) ale stějně

ale pokud seš ochotnej do toho investovat kolem 15k, tak vem alespoň když už tak epi customa... toho mám já a sem s nim spokojenej, nebo ještě líp si kup bazarovýho epi zakk wylde signature, nebo i novýho (bazar kolem 11k, novej 17k) to je prakticky stejný jako custom akorát má krk z javoru (custom z mahagonu) a lepší snímače...
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

xid00 píše: se najdou kusy i lepší jak originály.
xid00 píše:Tzn pokud někoho s**e že to na hlavně nemá napsáno Gibson ale Fokus tak ať si jednoduše koupí gibsonskou hlavu, a přidělá si jí k fokusácký kytaře, a má "Gibson" a ještě navíc lepší než originální...
Ty vole vy si tu prostě nedáte pokoj... :D
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Mě tu prostě nejde o Gibsony krva :D nikdy jsem na žádnýho nehrál, nemam tu možnost a nemam na to prachy, takže je to pro mě bezpředmětný. Líbí se mi LPčka jako takový ať už zvukem nebo tvarem nebo pohodlností, ale nemam na originál. Tudiž hledám co nejkvalitnější kopii a tyhle kytary mě celkem zaujaly, takže pokud máte někdo zkušenost, každý postřeh ocením...
Co se týče těch Custom tak nevím no. Taky jsem si o tom hledal něco a v porovnání Custom x Standard většinou vyšel líp Standard vzhledem k ceně, ale jinak jsou to asi identický kytary... A ta Zakk Wylde série má pokud se nemýlim aktivní snímače, což zrovna není to co hledám...
panedge

Příspěvek od panedge »

biker_xx píše:
xid00 píše:Tzn pokud někoho s**e že to na hlavně nemá napsáno Gibson ale Fokus tak ať si jednoduše koupí gibsonskou hlavu, a přidělá si jí k fokusácký kytaře, a má "Gibson" a ještě navíc lepší než originální...
No hele já na to nechtěl reagovat ,aby sme to zase nezaplevelili,ale to se nedá :lol: zase určitě myslel i ten tvůj originál :lol:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
xid00

Příspěvek od xid00 »

nemyslím to nějak konkrétně ale všeobecně, že prostě to že jde o značku známou kvalitou neznamená ze se nenajde mnohem levnější a minimálně stejně dobrá kytara, jak říkám, ta edice za 25k jak se tu o ní mluvilo před tím, o ní můžu i já říct s čistym svědomím že je minimálně stejná jak kdejakej gibson, a údajně i lepší, což já zas až tak nemůžu posoudit, protože na ní denně nehraju...

Ale já myslím že je to pravda... Kounkrétně co se fokusů týče - stačí mít možnost výběru z alespoň 20ti kusů a určitě se z nich najde alespon jedna která je stejně dobrá...

Je to všeobecně, tohle platí že když je trpělivost tak se za malej peníz seženě hodně dobrá kytara, i u toho poplivaného staggu se dá najít občas nějakej pěknej kus...

Sice jak říkám jich je málo, ale určitě se dá taková najít.

Edit: aby to nikdo nepochopil špatně a já nevypadal jako exot :D stagg se vůbec nemá šanci ani jedinou jejich dosud vyrobenou kytarou rovnat gibsonovi... Jsou to šunty to je jasný, jen říkám že i mezi 90% šuntů se dá najít 10% slušnejch kytar, které se vyrovnají alespoň epiphonu například, sice jich je málo ale jsou, a u fokusu už sem narazil i na kytaru v ceně do 8000 která se teda mě osobně zdála lepší než studio, o tý za 25k nemluvě... Možná sem měl štěstí a smůlu na kus zárověň (velký stěstí na fokuse a velkou smůlu na gibsona) to je taky možný :D Ale myslim že míň možný než že občas se nějakej vyloženě perfektní fokus najde
miro

Příspěvek od miro »

xid00 píše: Ale já myslím že je to pravda... Kounkrétně co se fokusů týče - stačí mít možnost výběru z alespoň 20ti kusů a určitě se z nich najde alespon jedna která je stejně dobrá...

A nebo je to tak, že z 20-ti Gibsonů bude jeden tak špatnej jako Fokus :mrgreen:

Nevím, tyhle názory mi přijde jako když budeš mít na výběr 20 škodovek, tak je velká šance, že najdeš jedno porsche.

Taky si myslím, že rozhodnutí o tom udělat vyšší level kytary nejde udělat ze dne na den - minimálně je třeba mít to kvalitnější dřevo a zdá se mi trošku nepravděpodobné, že v době všeobecného šetření kvalitním dřevem, by ho někdo Fokusu jen tak v klidu prodal ???

Tím ovšem nechci říct, že jsou Fokusy špatné kytary, jen si myslím, že by se diskuze měla odvíjet na úrovni: je ten Fokus za 15 lepší než Epi Standard/Custom za stejnou cenu?
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

panedge píše:
biker_xx píše:
No hele já na to nechtěl reagovat ,aby sme to zase nezaplevelili,ale to se nedá :lol: zase určitě myslel i ten tvůj originál :lol:
:D :D :D Ne, to fakt nedá. Se tu proti mně všichni spikli, určitě myslel hlavně ten můj... :shock: :D
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Tonda

Příspěvek od Tonda »

miro píše: Nevím, tyhle názory mi přijde jako když budeš mít na výběr 20 škodovek, tak je velká šance, že najdeš jedno porsche.
... líp se to opravdu napsat nedá.
I´m wheels... movin´wheels
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tonda píše:
miro píše: Nevím, tyhle názory mi přijde jako když budeš mít na výběr 20 škodovek, tak je velká šance, že najdeš jedno porsche.
... líp se to opravdu napsat nedá.
no, to se mi taky moc líbí... přibližně to vyjadřuje moje pocity poté, co jsem si to přečetl :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
xid00

Příspěvek od xid00 »

No, je to vlastně pravda, ale je ohromnej rozdíl mezi kytarou a autem, na tom autu se prakticky nic zkazit nedá, jelikož ta kvalita použitýho materiálu je prakticky vždycky stejná, u dřeva se to tak snadno zajistit nedá aby byly všechny kytary stejně kvalitní, škodovka bude je vždycky stejná svojí kvalitou, kytara je kus od kusu každá každá jiná i když je od stejný firmy a ze stejnýho druhu dřeva, a jedna z xy kusů tak kvalitní podle mě určitě bude, prtože i když ej to dřevo například stejně starý tak to ovlivní tim že je prostě štěstí a když to dřevo zestárne a vyschne tak se s nim nic nestane... A pokud je možný aby gibson vyrobil jeden kus horší než ostatní což možný je, nechápu proč by fokus nemohl vyrobit jeden kus lepší než ostatní...

Jinak obráceně je to asi i pravděpodobnější, že jeden z 20ti gibsonů bude stejnej jak fokus, ale myslim že to funguje i jak sem to psal já...

edit: Rozhodně nechci nějak shazovat kvalitu gibsonů, tam je málokdy špatná kytara, samozřejmě o tom neni debata, ale proč by nebylo možný aby prakticky béčková firma vyrobila stejně kvalitní nástroj? Podle mě je to možný a taky se to občas děje...
Ale celá ta popularita gibsonu je o tom že tu byl jako jeden z prvních a ty kytary byly a sou kvalitní, proto z toho je až do teď takový haló, i když spousta jinejch výrobců vyrábí nástroje s totožnou kvalitou za nižší cenu. I kdyby teď gibson začal vyrábět srákory tak by si je stejně ještě nějakou dobu lidi kupovali,a byla by to prestižní značka, než by za pár let přišli nato že už to stojí za hov...
Centurion

Příspěvek od Centurion »

No čistě matematicky to možný je. Vzhledem k tomu že na kytary se používá dřevo jehož kvalita je nestálá, je situace následující. (slabá útěcha pro nás, co kupují laciné kytary).

Velmi zhruba

Někde jsem přečetl že dobré akustické vlastnosti má asi každý pětistý strom.
Ze stromu se dá vyrobit cca 50 nástrojů. Kdyby tedy káceli stromy náhodně.

Máš obchod kde bude 1oo fokusů. A máš pravděpodobnost:

0,4%, že jedna kytara z tý stovky bude kvalitní.

To je hodně vybírání :)
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4
(nová výbavička)

CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
xid00

Příspěvek od xid00 »

podle toho z jakýho stromu to vyrábíš... z některých druhů vyrobíš 5 kytar / strom a si rád... Ale to je podle mě celkem hloupost protože kdyby to podle tohohle bylo tak by gibson musel vyrábět kytary jen z každýho pětistýho stromu, a jak by to kdo poznal že tohle je zrovna ten strom co má akustický vlastnosti? Ne ne, to jak to hraje je ovlivněný tim jak je ten strom starej, jak je to dřevo vysušený, jestli sou v něm suky nebo ne, z jaký části toho stromu to je...
Centurion

Příspěvek od Centurion »

Beru to, že na levný kytary se dřevo nijak zvlášť nevybírá. U jinejch kytar platí samozřejmě úplně jiný počty. :lol:
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4
(nová výbavička)

CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Centurion píše: Máš obchod kde bude 1oo fokusů. A máš pravděpodobnost:
0,4%, že jedna kytara z tý stovky bude kvalitní.
To je hodně vybírání :)
Pravděpodobnost 0,4% pro každou kytaru, ne pro sto kytar.
Takže muzou byt vsechny ale taky zadna. :mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“