ahoj. Mam docela problém. Jsem vlastníkem komba peavey valveking. Hraje nádherně ALE JAK K NĚMU PŘIPOJIM FOOTSWITCH, JE TO VŠECHNO V HÁJI. Jde o zkreslený kanál. Když to přepnu ručně (na kombu) tak je zkreslenej kanál v pohodě, ale jak ho přepnu footsitchem tak absolutně se gain sníží o 60% a to kombo dostane uplně jinej charakter zvuku. Nevíte čím to je? footswitch mám jednotlačítkový (ano k valvekingovi má být dvou ale mě stačí jeden btw mi stačí přepínat jen čístý a zkreslený) soundking. Používal jsem ho k laney hcm65 a bylo to v pohodě. Navíc ted jako ho mam u valvekinga tak tam je ještě ke všemu strašná prodleva než se to přepne.
Podle mě by to mohlo být kabelem. Kámoš mi předělal muj normální kabel na kabel se stereo jackem aby to k tomu valvekingovi funguvalo tak si myslim jestli to nák blbě nespájil bo tak. Co myslíte vy?
Prosím poradte
na čistym kanálu je bright. ten mam furt zaplej a ten se footswitchem nepřepíná. ten FS mi přepíná čistej a zkreslenej! a dvoutlačítkovej fs k valvekingovi je proto že druhý tlačítko na fs přepíná boost kterej ti zvýrazní zkreslenej kanál. a ten muj footswitch mi přepíná čistej a zkreslenej ale štve mě že tam se fakt strašně sníží gain.
Doporučuju buď pořídit nějaký levný duální switch, či by se to mělo dát řešit přepájením. V čem konkrétně je ale problém ti nepovím, zas tak do toho nevidím Asi tam bude haprovat nějaká zapojenost/nezapojenost části R na TRS jacku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
takže řikaš že to bude tim že to blbě přepajil? jo jinak jsem si objednal už dvoutlačítkovej footsitch tak až přijde tak to vyzkouším jestli to nebude tim že ten co ted mam je jen jednotlačítkovej.
Milerinho píše:takže řikaš že to bude tim že to blbě přepajil? jo jinak jsem si objednal už dvoutlačítkovej footsitch tak až přijde tak to vyzkouším jestli to nebude tim že ten co ted mam je jen jednotlačítkovej.
na 200% procent - problém je v jednotlačítkovém switchy - vypne Ti zapnuté volby boost / volume boost
VK112 se mnou hrálo rok, takže z vlastní zkušenosti
na tom neshledávám nic divného. Zapojení přepínání footswitchem je prostě dělaný na 2 tl. switch. Když tam píchneš 1 tl., tak se prostě může objevit tady toto. Dále je asi zbytečný nad tím přemýšlet.
tak jsem si koupil dvoutlačítkovej footswitch soundikng a mam stereo jack. nepřepíná.....svítí ledky ale nepřepíná....já už fakt nevim co stim ....poradtě někdo prosím!!!
Čus, soundking ti bez úpravy fungovat nebude, u něj je problém v diodách, takže je buď zapojit do série, zkratovat a nebo pořídit footswitch bez LEDek.
Odpájet ledky a hrát bez nich, případně napájet jiné ledky ledky s jiným odporem - otázka asi 30 Kč a to jsem zapošítal nákup spousty testovacích odporů pro metodu pokus - omyl a ještě 10 Kč přidal Tuším jsem tu uhledně těch LEDek postoval schéma...ááá tady to je