Ako zahrat toto

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
distortion00

Ako zahrat toto

Příspěvek od distortion00 »

caute.. chcem sa spytat skusenych ako sa da toto zahrat.. je to cast zo sola z Black Sabbath - Mr. Crowley.. alebo podobne hraju aj Children of bodom v Bodom beach terror. neviem vobec ako na to.. downstrokeom sa to neda stihnut ... to mam skusat alternativom?: alebo rovno sweepom?: aj ked sweep neovladam.: tlmenie nie je az taky problem len ta rychlost..

---------10---------------10-------------
------10---13-10-----10---13-10------
-12b--------------12b------------12b--
------------------------------------------
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako zahrat toto

Příspěvek od Fade »

Nejlepe sweepem a muzes ho zkombinovat s alternativem. Nebo koukni jeste lepe na YT, jak to tam hraji.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

distortion00 píše:caute.. chcem sa spytat skusenych ako sa da toto zahrat.. je to cast zo sola z Black Sabbath - Mr. Crowley.. alebo podobne hraju aj Children of bodom v Bodom beach terror. neviem vobec ako na to.. downstrokeom sa to neda stihnut ... to mam skusat alternativom?: alebo rovno sweepom?: aj ked sweep neovladam.: tlmenie nie je az taky problem len ta rychlost..

---------10---------------10-------------
------10---13-10-----10---13-10------
-12b--------------12b------------12b--
Chytneš "e" a "h" na 10. pražci ukazováčkem a prsteníčkem "g" na 12. Ve chvíli, kdy brnkneš trsátkem (shora) na "g" jí hned vytáhneš o dva půltóny vejš (aby ti zněla stejně, jako ta 10. pozice na "h") a pokračuješ trsátkem (pořád shora) přes "h" a "e" (tady si vyber, jestli ti půjde líp shora nebo zdola). Malíčkem dáš tu 13. pozici na "h" a trsátkem (zdola) a odtrhneš bez trsátka a pořád dokola. Ale jinak si to hraj tak, jak se ti to bude hrát nejlíp.. ;-)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

A navíc... Tohle jsem našel asi tak za 15 vteřin, víc blbuvzdorný už to mít nebudeš, máš tu detail na obě ruce:

On to hraje alternativem, nahoru dolů..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

odvažuju se říct že díky tomu úvodnímu bendu je to až zybtečně složité swepem... tohle je lick co se uchoval snad už od počátků rock n'rollové muziky a asi nejjedodušší je ho hrát alternativem, řekl bych :-) případně lidé, kteří tomu holdují můžou zkusit economy picking, zrovna tady j to s ním taky hodně hezké
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Economy, economy, economy! :D To já mám nejradši a ty dva tóny zahrané po sobě na háčku k tomu vyloženě vybízí :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:Economy, economy, economy! :D To já mám nejradši a ty dva tóny zahrané po sobě na háčku k tomu vyloženě vybízí :D
To jako, že se vyprdneš na ten bend a to "a" tam zahraješ 2x na jedný struně?
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
distortion00

Příspěvek od distortion00 »

diky za odpovede.:D vyskusam zajtra.. lebo sa mi rozrhla struna.:D
holkoun

Příspěvek od holkoun »

biker_xx píše:
Nero píše:Economy, economy, economy! :D To já mám nejradši a ty dva tóny zahrané po sobě na háčku k tomu vyloženě vybízí :D
Proc by se mel vyprdnout na ten bend? zahraje c - a a jde na bend ne?

jinak tohle fakt neni na sweep - klasickej riff (jak psal DA) hranej snad kazdou kapelou co znam:-)
strup

Příspěvek od strup »

Tak presne tohle se mi fakt libi, trochu do blues a neni treba se snazit to hrat co nejrychleji, proste nesmrtelny riffy ktery se v dobry muzice budou hojne pouzivat.
R.I.P. Ronnie James Dio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

biker_xx píše:
O bendu na géčku vůbec nemluvím... Mluvím o těch tónech na struně H. Bend se s economy pickingem nijak nevylučuje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:
biker_xx píše:
O bendu na géčku vůbec nemluvím... Mluvím o těch tónech na struně H. Bend se s economy pickingem nijak nevylučuje...
No mně to nějak neni jasný, jak to chceš hrát economy, jestli teda za economy beru to, že jebeš trsátkem ve směru přeskočení na další strunu? Prostě ty první tři tóny vezmu na jeden vrz dolů a ten jedinej, co se vracím, tak nahoru a hotovo, ne? Ještě možná první dva dolů (na G a H) a další dva nahoru (na E a H). To odtrhnutí toho "c" už netrsám. Jako nechci do toho zabřednout, mně vůbec přijde, že na takovej riff je otázka, jak to hrát skoro zbytečná.. :-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě k tomu economy pickingu - moc fajn lekce, jak se ho snadno a rychle naučit: http://www.ultimate-guitar.com/lessons/ ... cking.html
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

biker_xx píše:
No mně to nějak neni jasný, jak to chceš hrát economy, jestli teda za economy beru to, že jebeš trsátkem ve směru přeskočení na další strunu? Prostě ty první tři tóny vezmu na jeden vrz dolů a ten jedinej, co se vracím, tak nahoru a hotovo, ne? Ještě možná první dva dolů (na G a H) a další dva nahoru (na E a H). To odtrhnutí toho "c" už netrsám. Jako nechci do toho zabřednout, mně vůbec přijde, že na takovej riff je otázka, jak to hrát skoro zbytečná.. :-)
No, otázka to zbytečná je...

Jinak jak bych to hrál: dolu (plus bend), dolu, dolu, nahoru, dolu, nahoru, dolu, dolu, nahoru, dolu, nahoru. Prostě podle toho, jak to jde (mě) nejpřirozeněji pod ruku. :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:
biker_xx píše:
No, otázka to zbytečná je...

Jinak jak bych to hrál: dolu (plus bend), dolu, dolu, nahoru, dolu, nahoru, dolu, dolu, nahoru, dolu, nahoru. Prostě podle toho, jak to jde (mě) nejpřirozeněji pod ruku. :mrgreen:
Jááááj, to je výborná debata.. :mrgreen: Proč, když se to samý opakuje 2x to hraješ pokaždý jinak? A vynechals tam po druhý (plus bend) a úplně jsem se v tom ztratil.. :mrgreen:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hrozná debata :D Bend jsem už nevypisoval, bral jsem to jako automatickou věc...

Proč to hraju jinak? Ta ruka mi prostě automaticky danej lick vybrnká takto, sedí mi to lépe...

PetrPeter 1975 - 2008
strup

Příspěvek od strup »

Budu vypadat za hlupaka, ale vubec nevim o cem to tady pisete. Kdyz neco hraju tak s citem a taky co nejpohodlneji a aby to co nejlip znelo. Moje moto-min teorie, vic praxe nebot ta dela mistra
R.I.P. Ronnie James Dio
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:Hrozná debata :D Bend jsem už nevypisoval, bral jsem to jako automatickou věc...

Proč to hraju jinak? Ta ruka mi prostě automaticky danej lick vybrnká takto, sedí mi to lépe...
Jasný, v pohodě, fakt už toho nechme.. :lol:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

strup píše:Budu vypadat za hlupaka, ale vubec nevim o cem to tady pisete. Kdyz neco hraju tak s citem a taky co nejpohodlneji a aby to co nejlip znelo. Moje moto-min teorie, vic praxe nebot ta dela mistra
ono občas je lepší něco promyslet ať se s tím člověk zbytečně nedře :-) když by to mohlo jít efektivněji
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:
strup píše:Budu vypadat za hlupaka, ale vubec nevim o cem to tady pisete. Kdyz neco hraju tak s citem a taky co nejpohodlneji a aby to co nejlip znelo. Moje moto-min teorie, vic praxe nebot ta dela mistra
ono občas je lepší něco promyslet ať se s tím člověk zbytečně nedře :-) když by to mohlo jít efektivněji
Na druhou stranu - ruka si taky umí najít cestu nejmenšího odporu, pokud má nějaké zkušenosti, i bez přemýšlení...

Jinak, strupe, ono i ta teorie k něčemu je...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“