Mám si koupit PODa? A jakého?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jazzman
Rádce

Mám si koupit PODa? A jakého?

Příspěvek od Jazzman »

Mám problém s nahráváním zkreslených a efektovaných kytar na demáče. Čistý zvuk bez problémů, 90% mého hraní. Zkreslený jsem nahrával s dost vytočeným Voxem AC 30 a Laney VC 30, přikrmeným vždy krabičkou, jenže mi vadí kravál a vrčení. Live používám kombo Fender a 3 krabky ( Boss OD 1, DOD chorus a G.D. wah switch ) zvuk naprosto vyhovuje, ale u nahrávek bych se chtěl víc "rozšoupnout" a zkoušet nové zvuky a taky netřást domem. ( a nahrávat v noci ) Nepotřebuji mít v paměti 100 zvuků, používám max. 3 nastavení. Equalizace a dozvuky se stejně musí v každé místnosti měnit.

Jaký POD je nejjednodušší na ovládání?
Můžu před něj zapojovat své kvákadlo? ( např. zapojený OD1 před Flextona zněl strašně )
Můžu ho pak zapojit před lampáč a používat z něj jen efekty? ( třeba TS9 a kompesory, delaye..)
Nepolezou mi ty 0 a 1 za pár dnů na nervy? :D
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám si koupit PODa? A jakého?

Příspěvek od zakk_wylde »

Nejjednodušší je POD 2.0, ale taky nejomezenější, co se zvuků týče a taky nejstarší. Lepší je pak model XT, to už je profi ledvina se spoustou simulací a efektů a nej je X3. Samozřejmě, že před něm můžeš připojit kvákadlo.

Můžeš je zapojit před a používat jen efekty, nebo i do smyčky.

Sám používám na cvičení Pocket PODa i s kvákadlem.

Do hlavy ti to určitě nestoupne, pořád je to jen simulace a nemá to tu dynamiku opravdového zesilovače (alespoň pocket pod).
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud jsi zvykly na vytocenou AC30ku, tak nevim, jestli te POD uspokoji. Pokud uz budes kupovat, ber pokud mozno nejnovejsi, tj. X3.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Wohma píše:Pokud jsi zvykly na vytocenou AC30ku, tak nevim, jestli te POD uspokoji. Pokud uz budes kupovat, ber pokud mozno nejnovejsi, tj. X3.
Zvyklý moc ne.
1. Už ho nemám, protože se pořád rozpadal, jak všechny nové AC.
2. Mi hrozně vadí kravál a zkušebnu mám pod bytem.
3. Nemám multiefekt a bavilo by mě zkoušet, jak se hraje s různými druhy zkreslení, flangerů, delaye.... nikdy jsem to nepoužíval.
4. měl jsem Flextone III. Při hraní mi sice "něco" chybělo, ale na video i audio záznamech koncertů to znělo v celkovém mixu moc dobře, tak bych to riskl.

Liší se kvalita zvuku jednotlivých typů nebo se mění jen nabídka?
panedge

Příspěvek od panedge »

Pod xt live seženeš za 6 táců a řekl bych že stačí v pohodě.X3 má zase o něco víc možností,ale klasicky zvuk z něj bude myslím stejnej jako z xt live
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Ale nevím pokud by si jej chtěl zapojovat do smyčky. Četl jsem někde že je s tím problém. Ale bohužel víc nevím.
Final Frontier
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

X3 (aspoň live, ale stejně ledvinu nebrat, pak s tím budeš chtít hrát i cover a bude tě to s**t) má dvě sekce, jednu před aparát a jednu do smyčky ;)
termyx

Příspěvek od termyx »

já mam X3 od vánoc..a musim říct, že jsem si celkem sedl na p***l..do kompu jsem zatím nenahrál nic, ale do sluchátek je to bomba.. samozřejmě dynamika neni to, co na živých zesilovačích..ale to snad ještě pár let nikdo nemůže po digitálech chtít..

zajímavé je porovnání simulovaného blackface twin reverbu s mým živým silverfacem..kromě dynamiky tam chybí i lampová hedvábnost a (né kulatost) taková "aura" kolem tónu..nevim, jak to popsat..něco jako když cucáte kostičku skvělý čokolády a nekoušete jí a úžasně se vám rozpouští na jazyku..a pak čokoláda, co se tak moc nerozpouští... :lol: nicméně když to slyším, řeknu "hele, twin reverb" a protože nemám doma kombo, tak je simulace "1965 Double Verb" hodně využívaná a i oblíbená..

snad to trochu naznačilo, jak je na tom POD v porovnání s originálem...

jináč efekty udělaný parádně, modulace nepoužívám(akorát tremolo) a reverb v pohodě..

a cesta za vysněným zvukem z hlavy je předlouhá...jakej zesík? jak korekce? jakej box? jakej mikrofon? jinej zesík?

já jsem spokojen :)
to a to a za chvíli zas tohle
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

A nebyl by lepší POD Studio UX 2? Tedy pokud je to 2 kanál. S Ableton Live bych se mohl naučit, ne? A kombinovat nahrávání přes POD Farm a mikrofonem.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pro me osobne je lepsi varianta nejaka soft simulace (popr klidne vystup z ef. smycky komba, vystup z preampu, vystup z krabicky...bez simulace repra, jen holy vystup!) do zvukovky prohnana nejakou IR simulaci boxu (SIR napriklad + vhodna sada impulsu). zni to neporovnatelne lip nez pody a podobne siditka, pouzivam to teda spis na higainy ale i cistsi zvuky na tom maji dojem vetsi plasticnosti a prostoru. ten pod je proste pro me za kazdy okolnosti placka. na cviceni kde nechci tahat pocitac proc ne, ale na nahravani bych ho nepouzil.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

A tak to nakonec bude. Místo ledviny koupím novou zvukovku, ta stará snad ještě pamatuje Havla prezidentem a k tomu software. Na live hraní si pořídím nějaký dobrý distortion a při nahrávání budu kombinovat obě varianty, dle možností a času nahrávání. Dokonce si říkám, že pro doprovodné party, druhé a třetí hlasy pod housle nebo dech bude menší dynamika často výhodou. Pro mě uzavřeno. Díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“