Mate radi blues????

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Martin656

Mate radi blues????

Příspěvek od Martin656 »

Mate radi blues????
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

já osobně se Blues učím. . .protože mi toho učitele doporučil kamarád,je výbornej :) díky za něj. . .Ale jinak blues neposlouchám..Myslím si že Blues je základ veškeré hudby. . .Aspoň teda nějákých těch sol. . :)
Naposledy upravil(a) Metallistic dne 21.07.2007 23:15, celkem upraveno 1 x.
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

je to základ, ale nechovám k němu žádnou sympatii, ani antipatii
Die Hard or Die Home
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Když do toho započítám i blues-rock tak poslední dobou neposlouchám nic jiného 8) .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já mám rád jazz obecně, takže moná i trochu blues :-D Ale nelíbí se mi ten bluesovej zpěv, takový...no slovy se to nedá popsat :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ten zpev je nejlepsi....:D..Vcera na Ct2 davali historie blues a ma to mam pocit nekolik dilo..bylo to od22:00....
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Martin656 píše:Ten zpev je nejlepsi....:D..Vcera na Ct2 davali historie blues a ma to mam pocit nekolik dilo..bylo to od22:00....
jj o tom psal impact, za což mu patří velké díky :). Výborný dokument.
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=3190
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jj hodne dobrej...asi si jdu pustit Johna Lee Hookera... :twisted:
Jaker1444

Příspěvek od Jaker1444 »

to je základ....a jamy který se v Klatovech občas pořádaj sou fakt supr...zabluesovat si to mi nikdy nepřejde i ten zpěv je dobrej prostě celkovou tu fylozofii bluesu mam rád...."zdar v čem to hrajete...C dur zahraj si tam čtyři dvanáckty" :D :D to nemá chybu
afektband

Příspěvek od afektband »

Já blues nemusim, ale obdivuju lidi, co ho dobře hrajou.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jsem metalista, ale MILUJU BLUES. Hrozně rád ho poslouchám i hraju...obzvláště hrozně rád improvizuju sóla a melodie (což dělám i v tom metalu :D )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Blues je přirozenost a prapůvod veškerý muziky!!! :wink:
Osios

Blues

Příspěvek od Osios »

Blues miluju...
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

taky mam rad blues. bohuzel nemam moc "cistyho", spis ten blues rock.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

A jaky interprety mate radi..?
Osios

blues

Příspěvek od Osios »

Martin656 píše:A jaky interprety mate radi..?
z klasickýho bluesu treba Roberta Johnsona, Muddyho Waterse, B.B Kinga,Raye Charlese...z novejsich treba John Mayall s partou...s elektrikou hlavne HENDRIXE a Zepíky.... :wink:
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Led Zeppelin, Gary Moore...já moc na ty interprety nejedu :oops:

nedávno jsem si koupil Johna Lee Hookera...fju...jako drsný, no, moc tam toho nehraje :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hiali

Příspěvek od hiali »

Blues mam rad, lebo som s nim zacinal a ucil som sa na nom(Shuffle, rytmus Boggie..)Medzi mojich oblubenych giatristov patri Eric Clapton, Robert Cray a B.B.King. Nemozem povedat ze je to moje, ale mam ho rad. A ono má ma urcite tiez rado. 8)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tohle je všechno moc profláklý :P . Je spousta skvělých interpretů o kterých bohužel mnozí neví. Příkladem budiž Albert King, Hráč s osobitým stylem, který dal kytarovému světu mnohé co se techniky týče :) .
Další například Luther Allison (v avataru) nebo Hubert Sumlin, skvělý hráč a strašně veselej děda :lol:. Dál třeba R. L. Burnside. Samozřejmě nesmím zapomenout na Stevie Ray Vaughana a taky Jimmi D Lanea. Taky Hound dog Taylor. Tohle bylo dost elektrické, pak je ještě spousta těch skvělých akustický hráčů jako Son House, Charlie Patton a další.
Já hodně taky poslouchám harmonikáře (buesová diatonika). Z těch hlavně James Cotton, Billy Boy Arnold, Sonny Boy Williamson II, Sonny Terry. Z těch novodobějších James Harman, R. G. Misho, Charlie Musselwhite, Kim Wilson, Billy Branch, Mark Hummel, Rick Estrin, Lester Butler (Red Devils), Nelsen Adelard a hlavně Paul Butterfield Blues Band. Je toho víc ale nechce se mi vzpomínat :roll: .
zumBeispiel

Příspěvek od zumBeispiel »

hiali píše:Blues mam rad, lebo som s nim zacinal a ucil som sa na nom(Shuffle, rytmus Boggie..)Medzi mojich oblubenych giatristov patri Eric Clapton, Robert Cray a B.B.King. Nemozem povedat ze je to moje, ale mam ho rad. A ono má ma urcite tiez rado. 8)
Roberta Craye jsem videl (i slysel) jenom jednou v zivote - vloni na Claptonove koncerte v Praze. Dost se mi to tenkrat libilo, diky Bohu za tenhle topic, jinak bych na nej uplne zapomnel! :D Musim si od nej neco sehnat..

P.S. Blues mam rad, drive jsem nehral nic jineho. Za poslednich par let jsem ale vsechny diatoniky, triprstovy postupy atd. zapomnel.. Diky tomu mam dnes z hrani blues mnohem lepsi prozitek (ackoli u posluchace tomu tak pravdepodobne nebude :)).
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“