epiphone les paul rozlaďování

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
loquito

epiphone les paul rozlaďování

Příspěvek od loquito »

ahoj lidi narazil jsem na toto video http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE a od minuty 6:30 začíná mluvit o nultým pražci, že nemá rád že se kytara rozlaďuje a pak mluví něco (pak se do toho zamotám), že na nutlý pražec něco dá nebo něco s hůlkou nebo tužkou, že to tomu pomáhá aby se nerozlaďovala...přesněji nevím proto prosím kdo mu porozumí lépe jestli by mi to mohl vysvětlit děkuju
biker_xx

Re: epiphone les paul rozlaďování

Příspěvek od biker_xx »

loquito píše:ahoj lidi narazil jsem na toto video http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE a od minuty 6:30 začíná mluvit o nultým pražci, že nemá rád že se kytara rozlaďuje a pak mluví něco (pak se do toho zamotám), že na nutlý pražec něco dá nebo něco s hůlkou nebo tužkou, že to tomu pomáhá aby se nerozlaďovala...přesněji nevím proto prosím kdo mu porozumí lépe jestli by mi to mohl vysvětlit děkuju
Že si máš žlábky na nulťáku namazat grafitem, aby po něm struny klouzaly a že k tomu můžeš klidně použít tuhu z tužky, že je to taky grafit.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

loquito píše:ahoj lidi narazil jsem na toto video http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE a od minuty 6:30 začíná mluvit o nultým pražci, že nemá rád že se kytara rozlaďuje a pak mluví něco (pak se do toho zamotám), že na nutlý pražec něco dá nebo něco s hůlkou nebo tužkou, že to tomu pomáhá aby se nerozlaďovala...přesněji nevím proto prosím kdo mu porozumí lépe jestli by mi to mohl vysvětlit děkuju
mluví o tom, že ho máš natřít grafitem nebo rozdrolit tuhu z tužky a rozmazat to pod struny.. pak o tom druhym LPčku mluví, že tam zkoušel měnit všechno možný a nakonec předělal nultej pražec a funguje to líp i když nakonec asi stejně vymění ladící kolíky...
loquito

Příspěvek od loquito »

takže když tam grafit není tak struny nekloužou a to je rozlazuje?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

jo - pokud jsou ty žlábky/drážky moc úzký, tak v nich struna "visí", po bendu se nevrací

poznáš to i tak že když strunu ladíš (nahoru), tak se při otočení kolíkem ozve "..ping" jak najednou povolí a poskočí. Ale nemusí to dělat až tohle, stačí když prostě nejde zlehka - proto ten grafit.
I´m wheels... movin´wheels
VFjr

Příspěvek od VFjr »

Doporučuju novej nulťák, mám tam GraphTech a je to pětkrát lepší (nejen rozlaďování).
panedge

Příspěvek od panedge »

Tak já sem taky mamlas,mě se LesPaul teď rozlaďuje jak kráva a tohle sem ještě neudělal-namazat nukťák grafitem
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

panedge píše:Tak já sem taky mamlas,mě se LesPaul teď rozlaďuje jak kráva a tohle sem ještě neudělal-namazat nukťák grafitem
Já to kdysi udělal tou tužkou a výrazně se to zlepšilo, i když je potřeba to tu a tam obnovit, ale velký bendy jsou prostě velký bendy.. Takže po 2-3h hraní tam ty 2-4 centy vytahám. Prakticky ladění pořád jen dotahuju, málokdy povoluju..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No to "ping" mi dela na Eastwoodu GP, pokazdy kdyz jej vytahnu po nejake dobe z kufru, ale nejak to neresim, proste doladim podle ucha nebo ladicky a jedu dal. :D
loquito

Příspěvek od loquito »

to je hustý je fakt že když to udělá "ping" tak to je fakt pravda...třeba když dolaďuji tak přesně je to třeba cent před naladěním tónu a najednou to udělá ping a je to tam...přemýšlel jsem a říkal mi to i kytarář vyměnit nulťák...možná někdy do budoucna i když je to otázka jednoho grandu ale i tak si za něj nakoupím jídla na dva tejdny :-D
loquito

Příspěvek od loquito »

ještě bych chtěl menší radu...tuhu od tužky ořežu nebo nějak nadrolím a pak to tam nějak nasypu nebo vetřu?
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

loquito píše:ještě bych chtěl menší radu...tuhu od tužky ořežu nebo nějak nadrolím a pak to tam nějak nasypu nebo vetřu?
Já jsem ty žlábky prostě pokreslil měkkou mikrotužkou a bylo.. :-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
woro90

Příspěvek od woro90 »

loquito píše:ještě bych chtěl menší radu...tuhu od tužky ořežu nebo nějak nadrolím a pak to tam nějak nasypu nebo vetřu?
Já to strouhám na jemném šmirglpapíru, pak vezmu špejli, hrábnu s ní do vazelíny, pak do toho grafitového prachu, a namáznu to do drážky. Ale mohla by stačit i samotná vazelína.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
denniskarol

Příspěvek od denniskarol »

Grafit je tam proto aby to klouzalo a nesekala se struna při pohybu. Kompletní údržbu kytary najdeš taky na Skytarou.cz http://www.skytarou.cz/index.php?strana=pece-o-nastroj
zerikus31
Nový uživatel

Epiphone Les Paul Express Vintage Sunburst rozlaďovanie

Příspěvek od zerikus31 »

Dobrý deň.

v stredu som si kúpil túto gitaru http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... e-Sunburst, no mám s ňou taký problém, že naladím ju, a po chvíľke hrania sa mi rozladí. Je to normálne ( keďže je to nová gitara, nové struny a pod. ) alebo je vadná ? Je to moja prvá elektrická gitara tak neviem ako to je.

Ďakujem.
Ctibi

Re: Epiphone Les Paul Express Vintage Sunburst rozlaďovanie

Příspěvek od Ctibi »

zerikus31 píše:Dobrý deň.

v stredu som si kúpil túto gitaru http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... e-Sunburst, no mám s ňou taký problém, že naladím ju, a po chvíľke hrania sa mi rozladí. Je to normálne ( keďže je to nová gitara, nové struny a pod. ) alebo je vadná ? Je to moja prvá elektrická gitara tak neviem ako to je.

Ďakujem.
jestli jsi tak ještě neudělal, tak bude potřeby vyměnit struny a celou kytaru seřídit. z obchodu jsou na tom staré struny, lidi na to hrajou a kytara je jen továrně seřízená z výroby. Donesl bych to ke kytaráři pokud tomu nerozumíš, at ti to seřídí. stojí to tak 500kč. Pokud to i potom nebude ladit, bude chyba asi v mechanikách, protože přece je to kytara za 2500Kč a to kolikrát stojí jen samotné kvalitní ladící mechaniky :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zatím jsem nepotkal mechaniky, co by se samy rozlaďovaly. Buďto tam jsou nové nebo špatně namotané struny.

EDIT: Kromě toho mohou rozlaďování způsobovat také změny teploty/vlhkosti nebo špatný prokluz na místech styku struny s tělem (ořech, kobylka).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MIran

Re: Epiphone Les Paul Express Vintage Sunburst rozlaďovanie

Příspěvek od MIran »

Ctibi píše:
zerikus31 píše:Dobrý deň.

Ďakujem.
jestli jsi tak ještě neudělal, tak bude potřeby vyměnit struny a celou kytaru seřídit. z obchodu jsou na tom staré struny, lidi na to hrajou a kytara je jen továrně seřízená z výroby. Donesl bych to ke kytaráři pokud tomu nerozumíš, at ti to seřídí. stojí to tak 500kč. Pokud to i potom nebude ladit, bude chyba asi v mechanikách, protože přece je to kytara za 2500Kč a to kolikrát stojí jen samotné kvalitní ladící mechaniky :)
No tak , já už jsem tedy mechaniky, které nedržely ladění viděl......:-).. Ne , že by se samy rozladily , ale nedrží...Tady asi bude problém v celém nástroji , jak píše Brummer

Mimochodem, u takové kytary je každá návštěva kytaráře cca 20% ceny nástroje ! Je mi líto, ale to je hodně krátkozraké šetření :-(
José

Příspěvek od José »

Já bych to tak černě neviděl, koupit struny, správně je namotat (nepřekroutit*) hezky závit za závitem, pak naladit, pořádně seřídit, pořádně vytahat, naladit, vytahat. Že mechaniky nedržej ladění? Liháčem udělat na ten kolík a na tu průvlačku tečky a kdyžse hnou tak pak řešit mechaniky (řekl bych že tady fakt problém nebude..)
*když jsem začínal, jednou mě nebavilo točit kličkou a namotal jsem nakolík strunu rukou a pak to jen utáhl -> nefunguje to
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

José píše: *když jsem začínal, jednou mě nebavilo točit kličkou a namotal jsem na kolík strunu rukou a pak to jen utáhl -> nefunguje to
Dělám to běžně při zanovunandávání použitých strun, funguje to, jen musíš struně dát ve struníku prostor se otáčet a na kolík to pěkně utahovat. Už jsem přemýšlel, jestli ji schválně takhle nepředepnout zkrutem, samozřejmě v tom směru, aby se ovinutí utahovalo kolem jádra.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“