Blackheart BH15 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MLorenzo

Re: Blackheart BH15 112

Příspěvek od MLorenzo »

Bummer píše:
MLorenzo píše:A ohledně toho boxu... chtělo b to vidět jak je udělanej, robustnost a jaký to má repra...
No s tím, za jakou je cenu, je to celkem zřejmé...
Takhle bych to zas nesoudil... cena pro mě není úplným vodítkem... ale tenhle box jsem neviděl, takže říkám, che to vidět... a alespoň vědět jaká repra jsou použita... to je docela zásadní... i když za tu cenu to bude něco unknown... takže jen vyzkoušet no...
Shveyk

Příspěvek od Shveyk »

MLorenzo píše:
Skořepný Šokátor píše:
MLorenzo píše: Ne že by s tímto aparátem nešel hrát punk rock, když vytavíš flašky, nebo to něčím dokrmíš... ale ten zvuk je Oldschool... Blues, Rock´n´Roll, a kalsika Rock... ale proti gustu...
No já mám EHX MM a skrz to proháním a podle mě to má moc dobrý, metalový, hutný zvuk, takže krabkama to dokrmíš bez problémů :wink:
Šak jasné... krabkama si doženeš hodně věcí...
Docela se mi zamlouvá tohle kombo a asi si ho z bazaru koupím..jaká krabka by teda byla vhodná na ten punk rock typu Green day či Offspring?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Shveyk: Nevím, do tohoto stylu se moc neorientuju ;) ... zkus si najít na co tvý oblíbenci hrají a tím si patřičně vyhraň výběr... Nejlepší bude, když si k Blackheartovi krabičky vyzkoušíš ještě v hudebninách, protože každá krabička zní jinak na různých aparátech...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Shveyk : proč chceš hrát punk na vintage aparátu?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

DL píše:Shveyk : proč chceš hrát punk na vintage aparátu?
To protože to je punkové! :)
Edit: Jinak punk se prvně hrál na dneska vintage aparátech, a může se tak hrát stále. Přinejhorším použije krabičku.
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Nezapomínejte že punk-rock je mix punku a rocku, ne jenom punk
kytara: Washburn X10B (nic moc)
Kombo: Ashton Viper50
Shveyk

Příspěvek od Shveyk »

Já právě na to nechci hrát jen ten punk :) ...ptal jsem se jen, jaká krabka by byla vhodná, aby se na to dal hrát i ten punk...jinak hraju/pokoušim se hrát i jiný věci :D (Led Zeppelin, Deep purple, Rolling Stones, občas i trochu toho heavy metalu) a na tyhle věci se mi zvuk toho komba zdá velmi dobrý(prostě z ukáze na netu se mi to brutálně líbí :D )...jenom bych k tomu potřeboval i nějaké větší zkreslení, a co jsem se různě dočetl, tak na Offspring apod. by se hodil Ibanez TS nebo EHX MM...ale co tady vůbec řečním, jsem už stejně téměř rozhodnutej, že ho koupím a ty efekty k tomu budu muset tak jako tak vyzkoušet :D...jenom ještě dotaz na majitele té slabší verze, jestli by to opravdu utáhlo i zkušebnu popřípadě nějaký menší koncert? (to ale není důležité, stejně budu většinou nazvučenej)
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Shveyk píše:Já právě na to nechci hrát jen ten punk :) ...ptal jsem se jen, jaká krabka by byla vhodná, aby se na to dal hrát i ten punk...jinak hraju/pokoušim se hrát i jiný věci :D (Led Zeppelin, Deep purple, Rolling Stones, občas i trochu toho heavy metalu) a na tyhle věci se mi zvuk toho komba zdá velmi dobrý(prostě z ukáze na netu se mi to brutálně líbí :D )...jenom bych k tomu potřeboval i nějaké větší zkreslení, a co jsem se různě dočetl, tak na Offspring apod. by se hodil Ibanez TS nebo EHX MM...ale co tady vůbec řečním, jsem už stejně téměř rozhodnutej, že ho koupím a ty efekty k tomu budu muset tak jako tak vyzkoušet :D...jenom ještě dotaz na majitele té slabší verze, jestli by to opravdu utáhlo i zkušebnu popřípadě nějaký menší koncert? (to ale není důležité, stejně budu většinou nazvučenej)
mám slabší verzi (5W). Před výměnou lamp to byl takový randál, že jsem ten pětiwattový mód doma vůbec nemohl zkoušet..., nevím, co tomu "udělali", ale pro mě obrovské plus... teď hraju doma 5W na čtvrtku max těsně před půlkou, krmím Boss DS-2 (většinou v prvním módu, takže DS-1 a klidně to tam lupnu všechno naplno, tak jak Kurt a zvuk je geniální), určitě bych se nebál punk-rocku:) myslím, že ideál:) na malý koncert i do zkušebny tak akorát, protože za půlkou už je zvuk naprosto dokonalý... prostě amerika:D:D:D

na čistý je zvuk opravdu hodně tvrdý a hodně náročný na kytaru..., proto bych se chtěl zeptat Jazzmana, ale i ostatních:

"reverb nejlépe od Marshallu"? Jaký? Nebo ještě nějaké jiné typy? Odpověď klidně po SZ. Velmi děkuji.
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Mám tu slabší verzi a do zkušebny bych se já jít nebál s vhodným reproboxem na 5 W mod... pokud budeš mít tu kombíčkovou verzi, která má jedno repro, tak nevím jak budeš pronikavý... to by chtělo zkusit...

A ohledně těch krabiček... neptej se a běž to zkusit, protože krabičky soudit dle nahrávek je blbina... jen si z nich udělej nějaké přiblížení k realitě, ale bude to hrát jinak na Blackheartovi a jinak na Mese, jinak se stratem a jinak s LP...Na punk se ti bude hodit asi nějaký lepší distortion...overdrive se spíše používá na nakopnutí už lehce zkresleného zvuku...samozřejmě to není pravidlo a ne že to jinak nejde, jen to tak asi lidi používají nejčastěji... navíc dnes už je někdy docela malá hranice mezi DT a OD...
Já nakopávám Fulltonem OCD V4 (klasický rockový zkreslení ala Marshall a VOX)...a maximální spokojenost, avšak nehraju punk jako ty... :D ...
A víceméně mi nejde do hlavy z jakých ukázek se ti tenhle aparát jeví jako vhodný na punk... Pokud jsi ho slyšel čistě bez krabiček, tak tě nechápu... Naprosto čistý, teplý, dynamický zvuk ala VOX, který v průběhu dráhy Volume nabývá na zkreslení díky vytavení koncáku... U konce dráhy Volume by šlo přirovnat ke zvuku AC/DC, když nakopneš OD tak krásně zpívá. Když ho nakopneš při nižší hlasitosti, tak to pořád zní moc pěkně.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Na punk je přeci vhodné cokoliv, co máš po ruce:D:D:D Jenom do toho prostě musíš šíleně řezat, tak aby tě to bavilo...:D:D:D

Keep punking:D:D:D
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Shveyk

Příspěvek od Shveyk »

Asi jsi mě špatně pochopil (nebo jsem se já špatně vyjádřil :D )
...jinak hraju/pokoušim se hrát i jiný věci :D (Led Zeppelin, Deep purple, Rolling Stones, občas i trochu toho heavy metalu) a na tyhle věci se mi zvuk toho komba zdá velmi dobrý(prostě z ukáze na netu se mi to brutálně líbí :D )...
Myslel jsem to tak, že se mi ten zvuk z ukázek dost líbil (bez krabiček). Nikoliv jako vhodný na punk (i když jak píše Patyzone, dalo by se taky :D ) ale jako vhodný právě na ty ,,jiný věci" o kterých píšu výše...každopádně díky za rady :wink:
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Shveyk píše:Asi jsi mě špatně pochopil (nebo jsem se já špatně vyjádřil :D )
...jinak hraju/pokoušim se hrát i jiný věci :D (Led Zeppelin, Deep purple, Rolling Stones, občas i trochu toho heavy metalu) a na tyhle věci se mi zvuk toho komba zdá velmi dobrý(prostě z ukáze na netu se mi to brutálně líbí :D )...
Myslel jsem to tak, že se mi ten zvuk z ukázek dost líbil (bez krabiček). Nikoliv jako vhodný na punk (i když jak píše Patyzone, dalo by se taky :D ) ale jako vhodný právě na ty ,,jiný věci" o kterých píšu výše...každopádně díky za rady :wink:
No dobře :) ... jinak ohledně rad nemáš zač... od tohoto je toto fórum :) ... Nicméně ty jiné věci jak píšeš jsou mi už bližší a pokud aparát úplně nevytavíš, tak ti bude chybět gain, který i tak zase musíš dohnat krabičkou a nebo aparát vytavit a třeba volume potem stahovat výstup kytary pro zisk čistého zvuku...
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Ví někdo kolik jaké má být na sekundárním vinutí transformátoru u blackheart bh5 napětí?
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

? ne ? (nevím, ani že to má sekundární transformátor - mé technické schopnosti skončily u toho, že vím, do které ďúrky mám narvat ten gáblík co mi trčí z kytary)
Obrázek
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Patyzone píše:? ne ? (nevím, ani že to má sekundární transformátor - mé technické schopnosti skončily u toho, že vím, do které ďúrky mám narvat ten gáblík co mi trčí z kytary)
Shopingjs píše:Sekundárním VINUTÍ transformátoru
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak toto už nevím... k čemu ti to bude??? :D hraje to dobře ať je tam co chce za napětí :D ...
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Chcu si ho postavit
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Shopingjs píše:Chcu si ho postavit
Vyplatí se ti to?...
jastud

Příspěvek od jastud »

No pokud má trafa tak se to vyplatí, jinak je lepší jít do kšeftu a koupit ho. Já trafa náhodou měl a stavba té BH-5 mě vyšla asi na 1500 (jen hlava). A nehraje to vůbec špatně. A k té otázce, já mám po usměrnění a vyfiltrování stejnosměrné napětí cca. 270V, čili na sekundáru trafa 190V. Sneslo by to i o fous vyšší napětí. Hodnotu přímo na továrních aparátech jsem neznal tak jsme vyšel ze standardních hodnot u podobných apeců a z katalogových listů elektronek.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Shopingjs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shopingjs »

Já jsem vždycky myslel že usměrňováním a filtrováním se napětí snižuje. Jo traf mám doma spoustu, akorát vědět které použít.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“