Struny a hlavice
Pravidla fóra
Struny a hlavice
Ahoj slyšel sem že když dam na kytaru kde mam ocelovy struny nylonovi tak mi to prej zniči krk....je to pravda???
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 10.01.2010 9:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: přesunuto, patří do téhle sekce
Důvod: Dark Axel: přesunuto, patří do téhle sekce
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Struny a hlavice
bullshit ...logicky ten krk je staveny na silnejsi struny, takze mensi tah vydrzi..mozna ze se neprohne jako s kovovyma a bude drncet ale to se da upravit..spise nez o krk bych se bal o kobylku ale to jen v opacnem pripade
to teda netuším kdes to slyšel...naopak by to bylo teoreticky možný i když taky spíš ne...ONeill55 píše:Ahoj slyšel sem že když dam na kytaru kde mam ocelovy struny nylonovi tak mi to prej zniči krk....je to pravda???
Ale nylonky stejně na normalní akustickou kytaru (rozuměj ne klasickou) nenavlíkneš
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
M.j. jste ve špatném vlákně
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Chci vidět, jak bys ty nylonky navinul.ONeill55 píše:Ahoj slyšel sem že když dam na kytaru kde mam ocelovy struny nylonovi tak mi to prej zniči krk....je to pravda???
2) Zvuk to stejnak bude mít na níc
3) Krku by to nic neudělalo...
4) ... narozdíl od opačného postupu, který by kytaře mohl uškodit, kovovky místo nylonek jsou o hubu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
1. Bez problému
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
A jak bys je chytal na déčku do kobylky?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Daji se koupit i kulickove
Btw nylonky na decko jen teoreticky prosim
EDIT: Nebo zasukovat na konci
Btw nylonky na decko jen teoreticky prosim
EDIT: Nebo zasukovat na konci
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nero: Troufám si tvrdit, že ukotvení strun kolíčky, je rozhodně starší než kytara typu "D", jednoduše se na struně udělal uzlík ale psal jsi IMHO něco o navíjení, né?
- Nero
- Rádce
Myslel jsem "natáhnout", omylem napsal "navinul" - moje chyba.Atkins píše:Nero: Troufám si tvrdit, že ukotvení strun kolíčky, je rozhodně starší než kytara typu "D", jednoduše se na struně udělal uzlík ale psal jsi IMHO něco o navíjení, né?
Nicméně ted teoreticky - nakolik je ukotvení přes uzlík stabilní a funkční? Osobně bych tomu moc nevěřil, takže se klidně rád nechám vyvést z omylu.
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No, používalo se leta, už v klasicismu a tenkrát byly struny střevový, zkoušel jsi někdy ladit střevovou strunu? Já ano - toho všeho jste vy mladý ušetřený.
Jinak Nero, díky moc za ten snímač, zítra si pro něj jdu.
Funguje to v pohodě. Spolužák to používá na déčku a nemá problém.Nero píše:Myslel jsem "natáhnout", omylem napsal "navinul" - moje chyba.Atkins píše:Nero: Troufám si tvrdit, že ukotvení strun kolíčky, je rozhodně starší než kytara typu "D", jednoduše se na struně udělal uzlík ale psal jsi IMHO něco o navíjení, né?
Nicméně ted teoreticky - nakolik je ukotvení přes uzlík stabilní a funkční? Osobně bych tomu moc nevěřil, takže se klidně rád nechám vyvést z omylu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Nero
- Rádce
Střívková struna? Co to k sakru?Atkins píše:No, používalo se leta, už v klasicismu a tenkrát byly struny střevový, zkoušel jsi někdy ladit střevovou strunu? Já ano - toho všeho jste vy mladý ušetřený.![]()
![]()
Jinak se přiznávám, že teď netuším, o jakém snímači je řeč - ale rádo se stalo
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Nez prisla nylonova era, toto se pouzivalo 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
SD P-Rails, teď tady dožvatlám a jdu letovat.

- Nero
- Rádce
Jó, už vímAtkins píše:SD P-Rails, teď tady dožvatlám a jdu letovat.![]()
PetrPeter 1975 - 2008