pokus o homemade guitar
Re: pokus o homemade guitar
Vypadá to docela pěkně. Líbí se mi to. Ale vidím tak pár chyb co se mi zdají docela zásadní. To že nesedí pražce bude docela velký problém při ladění. A budeš to muset řešit, pokud chceš, aby to dobře hrálo. A druhá věc je ta, že se mi zdá, že ladící mechaniky pro jednotlivé struny nemáš přesně rovně tak jak by měla pokračovat struna z nultého pražce. Nevím jestli mě chápeš, ale když se podívám třeba na tenkou e strunu, kde máš žlábek na nultém přažci a kde je ladící mechanika tak je to docela mimo. Ta mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění.. To ovšem nemění nic na tom,že jako první pokus se to počítá a rozhodně to není úplně špatně.
Ovšem celkově mám trochu obavy o to jak to bude hratelnej nástroj. Ale uvidíš až to doděláš úplně.
Ovšem celkově mám trochu obavy o to jak to bude hratelnej nástroj. Ale uvidíš až to doděláš úplně.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to v podstatě to samé, jen pracuješ s trochu jinými parametry. Basa s tremolem se v podstatě vůbec nepoužívá, i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel. Nicméně zrovna u tremola bys musel dost přehodnotit stav vůči kytaře, struny mají např. zcela jiný tah. A celkově netuším, k čemu by ti to bylojaraban píše:pochvala....krásný....snad dopadnu stejně......OT:liší se kčně kytara od basy???myslím,jako kdybych si stavěl basu,tak jestli se můžu řídit příspěvky,co jsou k home-made kytarám......a ještě jedna věc: Váš názor na basu s tremolem....dělám si teďka svůj prototip flojda,tak mně to jen tak napadlo.....díky.....ještě jednou chválím,pěkná práce
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
aivn86 píše:Vypadá to docela pěkně. Líbí se mi to. Ale vidím tak pár chyb co se mi zdají docela zásadní. To že nesedí pražce bude docela velký problém při ladění. A budeš to muset řešit, pokud chceš, aby to dobře hrálo. A druhá věc je ta, že se mi zdá, že ladící mechaniky pro jednotlivé struny nemáš přesně rovně tak jak by měla pokračovat struna z nultého pražce. Nevím jestli mě chápeš, ale když se podívám třeba na tenkou e strunu, kde máš žlábek na nultém přažci a kde je ladící mechanika tak je to docela mimo. Ta mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění.. To ovšem nemění nic na tom,že jako první pokus se to počítá a rozhodně to není úplně špatně.
Děkuju, že se líbí
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
post267903.htmlNero píše:... i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel.jaraban píše:...
Hraju na kytary a mašinky
tak tremolo mně opravdu jen tak napadlo,nebudu ho s tím dělat.....byla to jen myšlenka.....já jen,jestli v base není nějaká záludnost v konstrukci.....díkyNero píše:Je to v podstatě to samé, jen pracuješ s trochu jinými parametry. Basa s tremolem se v podstatě vůbec nepoužívá, i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel. Nicméně zrovna u tremola bys musel dost přehodnotit stav vůči kytaře, struny mají např. zcela jiný tah. A celkově netuším, k čemu by ti to bylo
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To napraví vhodným srážečem strun.a mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění..
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dneska jsem koupil kabely a kondenzátory a objednal chybějící snímač. A chtěl bych se zeptat. Ty kondenzátory mám 0,47 uF(mikrofarad) 100V na 2xHB a 3 polohový přepínač, pak jsem zjistil, že jsem se sekl o desetinnou čárku. Tady všude píšete 0,047uF. Elektrikář nejsem, tak tomu nerozumím, bude to mít velkej vliv? Mám kdyžtak ještě zajet koupit ty 0,047uF?
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
47 nf (nano farad) je to uplne to samy co 0,047uF (micro farad) akorat jinak oznaceny klidne staci na 16 V 47nf bude ok když tak mě někdo opravte pokud se pletu 
!! 0,47uf je 470nf !!
!! 0,47uf je 470nf !!
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

No a můžu ten kondenzátor použít, nebo ne
já totiž nevím k čemu tam slouží 
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
ty kondenzatory chceš do tonový clony žejo ? Tytam slouží jako filtr. a ovládáš ho potenciometrem . no jestli máš 0,47 uf a majtam bejt 0,047uf tak tam dej ty 0,047uf . jinak to nebude fungovat správě . ale můžeš je tam skusit dát .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Stokrát větší kondenzátory? To bude pekelně ostrá clona, trochu zatáhneš a ořeže ti toho strašně moc. Ale mohlo by být zajímavé to zkusit, ublížit se tomu nedá.core88 píše:ty kondenzatory chceš do tonový clony žejo ? Tytam slouží jako filtr. a ovládáš ho potenciometrem . no jestli máš 0,47 uf a majtam bejt 0,047uf tak tam dej ty 0,047uf . jinak to nebude fungovat správě . ale můžeš je tam skusit dát .
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
pls. můžete mi říct,jestli to vypadá jako expo????

popř. ten,kdo ho má doma,mohl by mi změřit uhlopříčky a napsat mi je,abych věděl,jak moc jsem se sekl.....díky

popř. ten,kdo ho má doma,mohl by mi změřit uhlopříčky a napsat mi je,abych věděl,jak moc jsem se sekl.....díky
Od pohledu je hubenější, což je docela fajn, třeba mně přijde Explorer trošku moc mohutný. Tohle bych nazval "She-Explorer", má takové trochu měkčí, až skoro ženské tvary 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
tak já to obkreslil jen podle obrázku z kytar.cz tak vůbec nevím,jak to vypadá doopravdy....pak sem to ještě trošku přispůsobil sobě.....
já jen,jestli jsem to alespoň trochu trefil 
hele jo, sice si se "docela" trefil, ale radši si sežeň nákresy v CADu a někde si to v 1:1 měřítku vytiskni, tenhle tvar je... zvláštníjaraban píše:tak já to obkreslil jen podle obrázku z kytar.cz tak vůbec nevím,jak to vypadá doopravdy....pak sem to ještě trošku přispůsobil sobě.....já jen,jestli jsem to alespoň trochu trefil
to bych musel až ve škole.....a to se mi nechce...nechám to takhle...když už to bude moje kytara,tak ať je trochu jiná..... 
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
hmmm pěkně vyjádřenýworo90 píše:Od pohledu je hubenější, což je docela fajn, třeba mně přijde Explorer trošku moc mohutný. Tohle bych nazval "She-Explorer", má takové trochu měkčí, až skoro ženské tvary
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak konec konců proč ne? Alespoň je to opravdu originál
A mě se opravdu líbí 
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
hi jarabane,
porovnej si parametry kontur korpusu: kocour
porovnej si parametry kontur korpusu: kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
díky za ty míry;porovnávám......celkem sem to trefil (+-5mm) až na délku (+5cm) a výšku (-4cm),takže to bude uzší i v tom středu........jinak k tomu příde krk styl Jackson s hokejkou nahoru.....