pokus o homemade guitar

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus o homemade guitar

Příspěvek od aivn86 »

Vypadá to docela pěkně. Líbí se mi to. Ale vidím tak pár chyb co se mi zdají docela zásadní. To že nesedí pražce bude docela velký problém při ladění. A budeš to muset řešit, pokud chceš, aby to dobře hrálo. A druhá věc je ta, že se mi zdá, že ladící mechaniky pro jednotlivé struny nemáš přesně rovně tak jak by měla pokračovat struna z nultého pražce. Nevím jestli mě chápeš, ale když se podívám třeba na tenkou e strunu, kde máš žlábek na nultém přažci a kde je ladící mechanika tak je to docela mimo. Ta mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění.. To ovšem nemění nic na tom,že jako první pokus se to počítá a rozhodně to není úplně špatně.

Ovšem celkově mám trochu obavy o to jak to bude hratelnej nástroj. Ale uvidíš až to doděláš úplně.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jaraban píše:pochvala....krásný.... :wink: snad dopadnu stejně......OT:liší se kčně kytara od basy???myslím,jako kdybych si stavěl basu,tak jestli se můžu řídit příspěvky,co jsou k home-made kytarám......a ještě jedna věc: Váš názor na basu s tremolem....dělám si teďka svůj prototip flojda,tak mně to jen tak napadlo.....díky.....ještě jednou chválím,pěkná práce
Je to v podstatě to samé, jen pracuješ s trochu jinými parametry. Basa s tremolem se v podstatě vůbec nepoužívá, i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel. Nicméně zrovna u tremola bys musel dost přehodnotit stav vůči kytaře, struny mají např. zcela jiný tah. A celkově netuším, k čemu by ti to bylo :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

aivn86 píše:Vypadá to docela pěkně. Líbí se mi to. Ale vidím tak pár chyb co se mi zdají docela zásadní. To že nesedí pražce bude docela velký problém při ladění. A budeš to muset řešit, pokud chceš, aby to dobře hrálo. A druhá věc je ta, že se mi zdá, že ladící mechaniky pro jednotlivé struny nemáš přesně rovně tak jak by měla pokračovat struna z nultého pražce. Nevím jestli mě chápeš, ale když se podívám třeba na tenkou e strunu, kde máš žlábek na nultém přažci a kde je ladící mechanika tak je to docela mimo. Ta mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění.. To ovšem nemění nic na tom,že jako první pokus se to počítá a rozhodně to není úplně špatně.

Ovšem celkově mám trochu obavy o to jak to bude hratelnej nástroj. Ale uvidíš až to doděláš úplně.

Děkuju, že se líbí :) S těma pražcema se uvidí, jak to bude ladit, jak říkám, mně se zdá, že nesedí jenom te 19. pražec, ale možná jsem slepej. Jinak k té ladící mechanice tě chápu, ale myslím že by to nemusel být problém. Je hodně kytar, které nemají struny za nultým pražcem rovně, možná je to jinou konstrukcí hlavy krku, tak snad to nebude taková chyba
hlava.jpg
hlava.jpg (6.25 KiB) Zobrazeno 3679 x
homemade Jasanová :-)
Vox AmPlug - JS
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Nero píše:
jaraban píše:...
... i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel.
post267903.html
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

Nero píše:Je to v podstatě to samé, jen pracuješ s trochu jinými parametry. Basa s tremolem se v podstatě vůbec nepoužívá, i když asi bys při chvíli hledání nějaký model s tremolem našel. Nicméně zrovna u tremola bys musel dost přehodnotit stav vůči kytaře, struny mají např. zcela jiný tah. A celkově netuším, k čemu by ti to bylo :mrgreen:
tak tremolo mně opravdu jen tak napadlo,nebudu ho s tím dělat.....byla to jen myšlenka.....já jen,jestli v base není nějaká záludnost v konstrukci.....díky
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

a mechanika je výš. Myslím, že ti to bude opět dělat docela problémy při ladění..
To napraví vhodným srážečem strun.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Dneska jsem koupil kabely a kondenzátory a objednal chybějící snímač. A chtěl bych se zeptat. Ty kondenzátory mám 0,47 uF(mikrofarad) 100V na 2xHB a 3 polohový přepínač, pak jsem zjistil, že jsem se sekl o desetinnou čárku. Tady všude píšete 0,047uF. Elektrikář nejsem, tak tomu nerozumím, bude to mít velkej vliv? Mám kdyžtak ještě zajet koupit ty 0,047uF?
Vox AmPlug - JS
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

47 nf (nano farad) je to uplne to samy co 0,047uF (micro farad) akorat jinak oznaceny klidne staci na 16 V 47nf bude ok když tak mě někdo opravte pokud se pletu :wink:

!! 0,47uf je 470nf !!
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

No a můžu ten kondenzátor použít, nebo ne :) já totiž nevím k čemu tam slouží :lol:
Vox AmPlug - JS
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ty kondenzatory chceš do tonový clony žejo ? Tytam slouží jako filtr. a ovládáš ho potenciometrem . no jestli máš 0,47 uf a majtam bejt 0,047uf tak tam dej ty 0,047uf . jinak to nebude fungovat správě . ale můžeš je tam skusit dát .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

core88 píše:ty kondenzatory chceš do tonový clony žejo ? Tytam slouží jako filtr. a ovládáš ho potenciometrem . no jestli máš 0,47 uf a majtam bejt 0,047uf tak tam dej ty 0,047uf . jinak to nebude fungovat správě . ale můžeš je tam skusit dát .
Stokrát větší kondenzátory? To bude pekelně ostrá clona, trochu zatáhneš a ořeže ti toho strašně moc. Ale mohlo by být zajímavé to zkusit, ublížit se tomu nedá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

pls. můžete mi říct,jestli to vypadá jako expo????
Obrázek
popř. ten,kdo ho má doma,mohl by mi změřit uhlopříčky a napsat mi je,abych věděl,jak moc jsem se sekl.....díky
woro90

Příspěvek od woro90 »

Od pohledu je hubenější, což je docela fajn, třeba mně přijde Explorer trošku moc mohutný. Tohle bych nazval "She-Explorer", má takové trochu měkčí, až skoro ženské tvary :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

tak já to obkreslil jen podle obrázku z kytar.cz tak vůbec nevím,jak to vypadá doopravdy....pak sem to ještě trošku přispůsobil sobě..... :wink: já jen,jestli jsem to alespoň trochu trefil :wink:
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

jaraban píše:tak já to obkreslil jen podle obrázku z kytar.cz tak vůbec nevím,jak to vypadá doopravdy....pak sem to ještě trošku přispůsobil sobě..... :wink: já jen,jestli jsem to alespoň trochu trefil :wink:
hele jo, sice si se "docela" trefil, ale radši si sežeň nákresy v CADu a někde si to v 1:1 měřítku vytiskni, tenhle tvar je... zvláštní :lol:
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

to bych musel až ve škole.....a to se mi nechce...nechám to takhle...když už to bude moje kytara,tak ať je trochu jiná..... :wink:
Elvis Pešlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis Pešlik »

woro90 píše:Od pohledu je hubenější, což je docela fajn, třeba mně přijde Explorer trošku moc mohutný. Tohle bych nazval "She-Explorer", má takové trochu měkčí, až skoro ženské tvary :wink:
hmmm pěkně vyjádřený :)
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ale tak konec konců proč ne? Alespoň je to opravdu originál :) A mě se opravdu líbí ;)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

hi jarabane,
porovnej si parametry kontur korpusu:
EXPLOR-100203.jpg
kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

díky za ty míry;porovnávám......celkem sem to trefil (+-5mm) až na délku (+5cm) a výšku (-4cm),takže to bude uzší i v tom středu........jinak k tomu příde krk styl Jackson s hokejkou nahoru.....
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“