Výměna strun u Tenson Stratocasteru
Pravidla fóra
Výměna strun u Tenson Stratocasteru
Chtěl bych se zeptat jak vyměním struny u Tenson Stratocasteru, jelikož kdžy jsem se díval na uchycení struny tak je někde pod kobylkou a nevím jestli mám odšroubovat celou kobylku a nebo se to dá udělat nějak jinak
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna strun u Tenson Stratocasteru
Nic se šroubovat nemusí, strunu prostě vytáhneš zespoda kytary:
(čas 1:10)
(čas 1:10)
Hraju na kytary a mašinky
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
nechi bejt za rejpala ale říkal stratocaster tudíž musí odmontovat kryt vzadu a struny vytáhnout z tremola......pokud se nemýlím
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Ten kryt odmontovávat nemusíš. Ale původní sturny těma dírkama ve krytu vytáhni... A pak ty nové provleč těma dírkama nahoru...
Ale jestli to chceš dobře vidět, tak si ten kryt odmontuj.
Ale jestli to chceš dobře vidět, tak si ten kryt odmontuj.
-
Teorge
Jj ja na první kytaře taky stratu poprvé maturoval a rozebíral jsem to a pak jsem nadával, že jestli se to bude pořád rozebírat, tak to neustálé šroubování vrutu zničí dřevo
A až pak mi došlo, že tam na to jsou zezadu dírky 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nic nerozebírat - v tý zadní krytce je kupodivu 6 takovejch podivnejch dírek, ty jsou právě na protahování strun. Bez problémů je vystrčíš ven.knedlousek píše:nechi bejt za rejpala ale říkal stratocaster tudíž musí odmontovat kryt vzadu a struny vytáhnout z tremola......pokud se nemýlím
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na tensony jeste nekdo hraje? Kdybych mel volit mezi tensonem a staggem, tak beru stagg, přestože je to značka, od ktery bych ani trsatko nekoupil.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Opravdu nápomocný příspěvek...PATdevast píše:Na tensony jeste nekdo hraje? Kdybych mel volit mezi tensonem a staggem, tak beru stagg, přestože je to značka, od ktery bych ani trsatko nekoupil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Problematika výměny strun uz byla vyřešena, tak jsem jen přidal svuj názor na tuhle značku, sam jsem ji asi týden mel. Každopádně se omlouvám, pokud můj příspěvek nekoho pohoršil.
No, jestli nadáváš na Tenson - že je horší než Stagg... (Stejný to vše bude ---> )
--> Co se ti tak líbilo na Marshallu MG30?
Edit: Omlouvám se za navázání na OT.
--> Co se ti tak líbilo na Marshallu MG30?
Edit: Omlouvám se za navázání na OT.
Cena 4000 za nový a taky to, ze jsem předtím mel nějakej Coxx 15w a to bych fakt nepřál nikomu. Proti tomu ten marshall hraje uplne božsky.
Navíc bych řek, že srovnávat stagg s marshallem, i když je to jen MG, čili žádnej extra zvuk, je totální pitomost.
Navíc bych řek, že srovnávat stagg s marshallem, i když je to jen MG, čili žádnej extra zvuk, je totální pitomost.
Řekl bych, že je to dost podobný.
za cenu toho malého Marshalla jsi mohl pořídit lépe.
Značka Marshall neznamená, že to hraje dobře.
Stejně tak, jako že Staggy (straty) relativně dobře vypadají, ale nehrají.
No, že to MG nehraje bych zas netvrdil, zkreslenej kanál stojí za ..., ale ten čistej celkem jde, časem to vyměnim, ale v tý době to byla spíš impulzivní reakce, velká sleva, tak jsem po tom skočil... Je to už celkem dlouho a v tý době jsem o tom věděl celkem kulový a nebudu to teď hned měnit, když se na to hrát dá. Nejdřív si koupím novou kytaru, protože na tu už se skoro nedá hrát, díky postupný deformaci krku. Nikde jsem neřikal, že mě to MGčko uchvátilo zvukem a Stagg bych s Marshallem dopravdy nesrovnával, vzhledem k tomu, že jsem zkoušel hrát na Stagg kombo a to si ani komentář nezaslouží. Ale už končim, spamoval jsem tu až moc, za což se omlouvám.
Nehledě na to, že absolutně nejhorší na nich jsou snímače, jinak to údajně dělají dokonce ze stratoidního dřeva (ale typicky stratovská olše stejně nemá žádnou specifickou barvu tónu, takže se poslechem nepozná z čeho to tělo je - krk z javoru je ověřitelný pohledem).Prejdák píše:Řekl bych, že je to dost podobný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...