To kvakadlo jsem presne myslel....Nuker píše:Mě to přijde docela lehký , troufnu si říct , že bych to v žačátcích zvládnul , akorát problém je kvakadlo.simonwalker píše:Teda to si moc jistej nevim, jestli je lehka....Mjkl píše:Black label society/Zakk Wylde - Stillborn
za mě : Van halen - you really got me (patrně bez sola) nebo třeba Ain't Talkin' 'Bout love , to jsem zvládal po prvním půl roku hraní , dále třeba ještě Jimmy Eat world - The middle , skvělá jednoduchá pecka.
Řízné lehké a dobré skladby
Pravidla fóra
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řízné lehké a dobré skladby
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
máš tam celkově asi tři riffy úvodní z flažoletama - trocha cviku a jde to a pak dva přehmatové takže vo co gou? můžu říct, že jsem trochu cvičil a celkem to jde... není to uplně ještě na 100%, ale jak řikam dá se to zvládnoutsimonwalker píše:Teda to si moc jistej nevim, jestli je lehka....Mjkl píše:Black label society/Zakk Wylde - Stillborn
Megadeth - Trust
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No asi Nickelback - How You Remind Me, naučit se dva riffy a pak furt to samý v bledě modrym...
a pak ještě Creedence Clearwater Revival - Travellin Band
a pak ještě Creedence Clearwater Revival - Travellin Band
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Stone Sour - Through the glass. Ono je to spíš na akustiku ale tak když dáš clean channel tak na tom ani nezáleží. Jo a - vlastní zkušenost - pokud jste fakt začátečníci tak to zkuste hrát před zrcadlem a sledujte prsty jestli je máte přirozeně. Já se na tom naučil hrát blbě 
cort m200, roland micro-cube 15x, metal muff, planet waves, g. dennis 1,05
Soulfly-prophecy
Gizmachi-The Answer
Metallica-Some Kind Of Monsters
Metallica-for whom the belltolls
SlipKnoT-No Life
SlipKnoT-Iowa
Nirvana-Come as You Are
Gizmachi-The Answer
Metallica-Some Kind Of Monsters
Metallica-for whom the belltolls
SlipKnoT-No Life
SlipKnoT-Iowa
Nirvana-Come as You Are
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
tak třeba Rammsteini maj dost jednoduchý rify
Doporučil bych od Satrianiho Ten Words a What breaks a heart, jsou to krásné písníčky a když vynecháte rychlé pasáže( nebo si je upravíte, aby vám vyhovovali
), tak jsou i poměrně jednoduché. Snad první věci které jsem uměl docela dobře zahrát.
Pak jsou ještě dobré od Radiohead Talk Show Host nebo, pokud umíte baréčka, You And Whose Army.
Pak jsou ještě dobré od Radiohead Talk Show Host nebo, pokud umíte baréčka, You And Whose Army.
mno tak ja bych určitě doporučil Fear of the dark od Iron maiden pac je to takovej asi nejvíc easy song (hlavně s tim easy solem) kterej se v kuse učim už asi 14 dni:D

kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
[ještě, že jsem to odposlouchal a nehrál z not, neměl bych asi trpělivost
:D ]
Mně, jakožto začátečníkovi se dobře a jednoduše hraje Chinaski - 1970
nevim jestli uz to tu bylo, ale ted hrajeme Accept - Balls to the wall ..docela pecka a je to lehky 
I Rolling Stones-Paint it black jsou zvladatelný...
Pro začátečníky sou dobrý lekce od Martyho Schwartze na youtubu, sou tam jak akustický tak na elektriku, vysvetluje to pomalu a jasně. Učí hlavně ty lehčí riffy ( Smoke on the Water, American Woman, I love rocknroll...) prostě písničky kde využije 3-4 power akordy a sou známý.
Řízné lehké a dobré skladby
Ahoj ja vim možná jsem ve špatné sekci,ale jinde jsem nic takového nenašel.Mám kapelu a potřebovali bychom najit nějaký metalový písničky,který bychom mohli zahrát.Nám ňák už došli nápady.Máme 2-3 kytary ,klávesy basu a bicí bez dvoj-šlapky.Dík za nápady.
---ARIA - STB Precission Bass - DX---HARTKE VX2510---
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
3 kytary + klávesy? To už je slušnej zvěřinec - jak to aranžujete? Nenapadá mě kapela, která by měla podobný složení, takže bych bral jakékoli kapely, co mají třeba 2 kytary + klávesy nebo 3 kytary a přearanžoval si to tak, aby každý z vás měl co hrát - takže jako první by můj zrak padl asi na Iron Maiden.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hodně řízné a lehké sou doprovody k písničkám od Roba Zombieho. Například Dead Girl Superstar,Feel So Numb a určitě jich bude daleko víc.Já osobně když se chci odreagovat,tak si nějakou od něj zahraju..
Aerosmith - Walk this way, ten riff je primitivní 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jj, to se musí uznat že ačkoliv je tahle hudba hrozně prostá, tak je to neskutečná zábavaOtis píše:Hodně řízné a lehké sou doprovody k písničkám od Roba Zombieho. Například Dead Girl Superstar,Feel So Numb a určitě jich bude daleko víc.Já osobně když se chci odreagovat,tak si nějakou od něj zahraju..
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Z mé nedávné zkušenosti bych chtěl doporučit pro začínající na AC/DC dirty deeds done dirt cheap a TNT. Ty jsem se po půl roce naučil za půl hodiny (bez sóla). Vzhledem k tomu, že jsem začínal na zvratkink 182 tak tyhle skladby maj pro mě tu výhodu, že tam jsou jen power chordy (resp. v dirty deeds je jeden lehkej akord)