Les paul zn.Fokus-h
Pravidla fóra
Les paul zn.Fokus-h
Zdravim všecky,,,chtel bych si koupit novou kytaru..kterou bych chtel vylepsit..a našel jsem na stránkách fokuskytary.cz jednu les paulku: http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... 1,31,!P,84
Myslíte,že by to melo dobrý zvuk kdybych tak dal snímače Seymour ducan (aktivky) a vymenil ladící kolíky s kobilkou?
poradte pls
Re: Les paul zn.Fokus-h
Nejdřív si na ní dojdi zahrát. Takhle to spíš vypadá, že vaříš z vody, protože:
- Co je lepší zvuk? Každému vyhovuje něco jiného.
- I od SD existuje velké množství snímačů, které se zvukem vzájemně liší.
- Než se rozhodneš cpát do kytary aktivy, zjisti si, jestli do ní nebudeš muset vrtat, abys měl kam nacpat baterku.
- Docela by mě zajímalo, jaký vliv na zvuk mají jiné ladící mechaniky.
- Kobylu chceš měnit kvůli kvalitě zvuku?
- Co je lepší zvuk? Každému vyhovuje něco jiného.
- I od SD existuje velké množství snímačů, které se zvukem vzájemně liší.
- Než se rozhodneš cpát do kytary aktivy, zjisti si, jestli do ní nebudeš muset vrtat, abys měl kam nacpat baterku.
- Docela by mě zajímalo, jaký vliv na zvuk mají jiné ladící mechaniky.
- Kobylu chceš měnit kvůli kvalitě zvuku?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Rikal, ze ji chce vylepsit. To neznamena, ze vymenit mechaniky a kobylu musi mit vlviv na zvuk. Chce ji vylepsit, tak chce aby taky pekne ladila a drzela ladeni snad, ne? 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
O této kytaře jsem taky přemýšlel, zajímalo by mě ale jestli se víc vyplatí koupit Fokusku nebo jít do Epiphone ? Do kytary plánuji vrazit 10 tisíc, což je podle mě dost na to aby to byla kvalitní kytara střední třídy. Kdyby ta Fokuska byla stejné kvality jako Epiphone tak bych mohl dost ušetřit a utratit to třeba za něco do pedalboardu.
Kytara: Behringer El Toro - na lepčí se pracuje
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Aha, to je fakt. Sry, jsem po včerejšku ještě drobet společensky vyčerpán. Dal jsem si to dohromady s tou větou o snímačích.Fade píše:Rikal, ze ji chce vylepsit. To neznamena, ze vymenit mechaniky a kobylu musi mit vlviv na zvuk. Chce ji vylepsit, tak chce aby taky pekne ladila a drzela ladeni snad, ne?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Uvazoval bych jinak. Koupit si takovou kytaru, aby pripadna dalsi investice do te kytary byla minimalni. Ono se to preci jen spise pak prodrazi. Moc nevidim smysl kupovat kytaru s vedomim, ze ji budu jeste muset upravovat, leda ze pan nema doma co delat, to pak chapu... trosku premyslejte. V tomto ohledu je dobre se podivat do bazaru, vali se tam kupa Epi LP ruzneho stari. Dokonce tam vidim i horovickou Epi LP... staci hledat.
No ty kytary co se vyráběli v Hořovicích, to prej není žádná sláva. Dělali ty kytary z toho co bylo zrovna po ruce. Já v tom zase nevidím, nic špatného. Ty Fokusky maj výbavu nanic, ale dřevo je v tom slušný (samozřejmě, že záleží kus na kusu) a když se u toho vymění hardware tak ta kytara je pak na hodně slušný úrovni. Znám pár lidí co to takhle nechali předělat u kytaráře a ty nástroje docela dobře obstávaj před mnohem dražšíma originálama.
Dobrá otázka. Taky jsem se divil. Měnil jsem teď na kytaře oem mechaniku za zamykací Sperzel a pan Kobrle říkal, že mechanika, konkrétně její hmotnost, má vliv na sustain.- Docela by mě zajímalo, jaký vliv na zvuk mají jiné ladící mechaniky.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- ...EDGE...
To, jak pevne brisni svalstvo ma taky vliv na sustain, kdyz mas mekke pandero, vic tlumis vibrace zatimco svalovec spis bude vic rezonovat a podporovat vibrace kytaryGobak píše:Dobrá otázka. Taky jsem se divil. Měnil jsem teď na kytaře oem mechaniku za zamykací Sperzel a pan Kobrle říkal, že mechanika, konkrétně její hmotnost, má vliv na sustain.- Docela by mě zajímalo, jaký vliv na zvuk mají jiné ladící mechaniky.
Jinak jak uz par lidi rikalo, je podle me skoda pritahnou domu kytaru a hned ji rozebrat a cpat na ni novy hardware....
týjo, díky... pořád jsem nechápal proč mám na všech kytarách tak krátký sustain...EDGE... píše: To, jak pevne brisni svalstvo ma taky vliv na sustain, kdyz mas mekke pandero, vic tlumis vibrace zatimco svalovec spis bude vic rezonovat a podporovat vibrace kytary
jinak plně souhlasím s wikxzenem

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No a to si představ, že se prodávají prodlužovače sustainu - jde o takové závaží, které přichytíš na hlavici a kytaramá pak údajné mít delší sustain....EDGE... píše:To, jak pevne brisni svalstvo ma taky vliv na sustain, kdyz mas mekke pandero, vic tlumis vibrace zatimco svalovec spis bude vic rezonovat a podporovat vibrace kytaryGobak píše:Dobrá otázka. Taky jsem se divil. Měnil jsem teď na kytaře oem mechaniku za zamykací Sperzel a pan Kobrle říkal, že mechanika, konkrétně její hmotnost, má vliv na sustain.- Docela by mě zajímalo, jaký vliv na zvuk mají jiné ladící mechaniky.![]()
Ono to jistý vliv určitě má, otázkou je jak výrazný. V našich dimenzích myslím, že to nemá smysl řešit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
já to znám jenom na basu
http://www.zzounds.com/item--GVTFFB
http://www.zzounds.com/item--GVTFFB
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- ...EDGE...
A vubec, na co prodluzovat sustain kytary o desetinu sekundy nejakym flakem kovu
Zpet tematu, modi
Zpet tematu, modi