Nejdražší Fokus v historii!?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejdražší Fokus v historii!?

Příspěvek od tele.kom »

a jakej je rozdíl mezi Epi Custom a Standard?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

a jakej je rozdíl mezi Epi Custom a Standard?
Abych ti pravdu řek tak ani nevím,v epinách se nevyznám....ale máme jedno na zkušebně momentálně s EMG, a zrovna tenhle kousek je fakt fajn nástroj....na sucho to hraje jako kytara za podstatně víc peněz...na to že nebyla vybíraná to bylo fakt štěstí na kus...věřím, že ne všechny budou hrát takhle...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

tele.kom píše:a jakej je rozdíl mezi Epi Custom a Standard?
Design.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xid00

Příspěvek od xid00 »

jj víceméně jen o designu, konkrétně jen co čtu specifikace tak standart ma top z javoru, nevim jestli custom taky, u něj to psaný neni..
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No když už jsme u těch designů... Kámoš si koupil Fokus LP standarta, uplně nejnižší kategorie, kytara vypadá jak sotva ohoblovaný prkno, na který někdo ne moc zručnej přišrouboval krk... vzhldově otřesná, o "děravejch" otevřenejch snímačích, který jsem u týhle kytary viděl poprvý ani nemluvě. Já mam svýho Fokus LP customa zhruba stejně dlouho... A ejhle, během posledního roku a půl se mi dost hnusným způsobem zkřivil krk, že ani po všelijakým seřizování mi spodní ečko ve vyšších polohách nehraje a zvuk jde celkově do ha***u. Před časem jsem si půjčil jeho kytaru a přesto jak vypadá a přes mizerný zpracování mu nakonec hraje líp, jak ta moje, žádná viditelná ani slyšitelná deformace krku, nic. Tak mi tohle někdo vysvětlete :roll:
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
xid00

Příspěvek od xid00 »

já nic radši neřikám, jelikož nemám zájem aby se mi tu někdo snažil vštípit 100% pravdivý informace o kytaře kterou nikdy nedržel v ruce, ale možný to a je a stát se to může i u nejdražší kytary která se dá sehnat, sice je ta šance pak hodně malá, ale je tam pořád...

jinak nevim na jakýho standarta si koukal ale já od fokusu ještě neviděl kytaru která by alespoň vhledově nevypadala pěkně :D
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No, dám sem fotku, ale z tý neuvidíš skoro nic, protože je mírně rozmazaná a nejsou záběry na detaily, tim pádem neni vidět to zmršený provedení... a navíc je tu už vyměněnej původní krémovej pickguard (ble) za černej. No jen pro představu, takhle nějak vypadá. Každopádně mě to celkem zklamalo, když vezmu, že jsem do tý kytary vrazil někde 8k a takhle se mi zmrví a jemu to hraje vesele dál.

Obrázek
xid00

Příspěvek od xid00 »

JJ krásnej příklad toho že kytara nemusí stát 50 tisíc aby dobře hrála a nijak se časem sama nezničila...
jak dlouho máš toho svyho customa? pokud ti ještě na to platí záruka tak bys jí mohl uplatnit, sice by asi měly kecy ale dybys hodně vyváděl tak by ti radši daly třeba novej kus...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

xid00 píše:JJ krásnej příklad toho že kytara nemusí stát 50 tisíc aby dobře hrála a nijak se časem sama nezničila...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Někde od listopadu 07, takže o tom dost silně pochybuju :(. Prostě to chce novou "hračku", ale do fokusek teda znova nepůjdu... Jasně, stát se to může znova a s uplně jinou, ale tentokrát se radši porozhlídnu v trochu jiný cenový kategorii 8)
xid00

Příspěvek od xid00 »

biker_xx píše:
xid00 píše:JJ krásnej příklad toho že kytara nemusí stát 50 tisíc aby dobře hrála a nijak se časem sama nezničila...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nechápu o co ti de :D ale radši se jen směju... Zbytečnej spam... A ještě se klidně můžeš vyjádřit, mě to nevadí, protože tohle je pravda a za tim si budu stát... lol...

PATdevast: podívej se tak něco za 10-15 tisíc, to bohatě stačí... Spíš po bazaru... Za 15 z bazaru seženeš hodně slušnou kytaru...
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Bazar nechci. Mam uz jeden tip, ale to do diskuze o fokusech psát nebudu :)
xid00

Příspěvek od xid00 »

proč bazar ne? za 15 tisíc na bazaru se dá sehnat když máš štěstí i kytara za 25 tisíc a v perfektním stavu... Já mít víc než těch 9000 za ktery sem koupil toho customa, tak bych šel ani nevim do čeho :D
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No jo, jenže když už těch 25 tisíc mám, tak si radši koupim novou. V bazaru ti každej napíše 100% stav, ale nevíš, co s tou kytarou kdy mohlo bejt atd. Na novou máš záruku, můžeš si ji v klidu vyzkoušet v shopu, což pokud bydlíš daleko od inzerenta moc nejde.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

devast: Nevím, školy nemám ale když už mám 25, tak už mám i litr abych si po republice dojel nástroj vyzkoušet! - Nebo mi něco uniklo? :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No o prachy ani moc nejde, spíš o čas, kterýho fakt moc nemam. Mam dvě práce a tak je pro mě pohodlnější zajít si do nějakýho bližšího obchodu, než si kvůli tomu brát na celej den volno (protože nemam auto). Dyť i teď jsem v práci :mrgreen: . Navíc, nová věc je nová věc 8)
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Pokud někdo chce vyloženě pouze novou kytaru, tak je to jeho věc, ale připravuje se tak o možnost ušetřit desítky tisíc (na dražších nástrojích)... A risk je to pouze v tom případě, že člověk kupuje něco, čemu nerozumí... Na třech nástrojích které mám jsem díky "bazaru" ušetřil přes 35 tisíc a to není málo... Navíc když koupíš nový nástroj, tak na něm jen proděláš, kdežto bazarový kousek můžeš stále prodat za stejnou cenu (v některých případech i vyšší) než jsi koupil :mrgreen:

ale todle už je poněkud off-topic, navíc todle téma bazar x nová už se tu rozebíralo mockrát
Anger4141

Příspěvek od Anger4141 »

Ano i ja jsem nazoru ze v bazarovych vecech se da hodne usetrit.

K tomu ohnuti krku.

Ja mam LP custom koupenej asi 2003/4 uz presne nevim ale mam ho docela dlouho a nevidim na nem do dneska nejakou zavadu nebo ohnutej krk nic ani se mi nerozlazuje nic.

Jediny snad ze mi povolily sroubky na potacich tak stacilo dotahnout jinak opravdu zadny velky problem jen par drobnosti ktere jsou na kazde kytare.

Pro srovnani kamos si kupoval zhruba ve stejne dobe Epi Lp a muzu rict ze krome tlustciho krku na nem nevidim rozdil jedine ma trosku mene nabasovany a mene hutnejsi zvuk nez ja a jeho tenkrat stal 15000.

tot muj nazor.

E: Jeste bych dodal ze zalezi taky hodne na tom kde tu kytaru skladujes ono pokud mate zkusebnu pod strechou nebo ja nevim ve sklepe kde nejsou zrovna dvakrat prijemne podminky (stridani sucha/tepla,vlhka/zimy) tak mas sanci ze se ti pokazi i lepsi znacky. Ja osobne vubec nenecham ve zkusebne kytary i kdyz mame celkem stalou teplotu a do nedavna jsme mneli vysousec vlhkosti.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“