on ten aparat vcelku k takovejmhle stylum svadi, pritom dava ale cokoli, hodne jazzmanu ho ma kvuli tlustymu cleanu...
Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
- citizen.one
Re: MESA/BOOGIE Mark & Caliber Series
ale jo, dobry 
on ten aparat vcelku k takovejmhle stylum svadi, pritom dava ale cokoli, hodne jazzmanu ho ma kvuli tlustymu cleanu...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
To znam moc dobre
Jinak mit penize, tak do toho boxu jdu okamzite...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
S cleanem jsem to měl na prvním videu akorát mi spadl mobil ze skříně a nějak se to neuložilo, tak proto je tak pitomě na sedačce aby už nepadalale jo, dobry
rozumný chlapecJinak mit penize, tak do toho boxu jdu okamzite...
- citizen.one
jestli sis uz zvykl, tak vratis, i kdyz soldano je velkej narez
Re: Mesa/Boogie Mark & Caliber series
Uvidímejestli sis uz zvykl, tak vratis, i kdyz soldano je velkej narez
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli to tu už někdo nezmiňoval, ale Mesy patří mezi zesilovače, které mají rychlý nástup hlasitosti ze začátku a pak hlasitost stoupá pomaleji. Je to způsobeno paralelním rezistorem na svorkách potenciometru a v případě DC-5 to lze to řešit dle tohoto videa (Mesa/Boogie DC-5 Volume Mod). EDIT: odkaz upraven.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 16.01.2010 1:16, celkem upraveno 1 x.
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Video nejede, tak ho tu hodim. Lidi, proc nepouzivate primo tu utilitku na YT videa tady na foru????
Já to řešil tak že jsem měl master furt na 8-10
:D:D mě nějaký rychlý nárust fakt netrápil
:D
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
A v cem to je tak jako celkove lepsi oproti klasickemu volume? 
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
No, standardně se do aparátů dává pro regulaci hlasitosti logaritmický potenciometr, protože lidské ucho vnímá hlasitost exponenciálně. Takže ve výsledku se ti jeví zvyšování hlasitosti jako lineární.
Průběh potenciometru se dá upravovat různým zapojením přídávných rezistorů. U DC zřejmě měli v plánu udělat udělat jemnější regulaci při vyšších hlasitostech, proto je nástup hlasitosti ze začátku rychlejší a ke konci méně strmý.
Odpojením toho rezistoru se průběh opět zlinearizuje v celém rozsahu, přičemž maximální hlasitost zůstavá stejná. (teda, jestli jsem to dobře pochopil)
Průběh potenciometru se dá upravovat různým zapojením přídávných rezistorů. U DC zřejmě měli v plánu udělat udělat jemnější regulaci při vyšších hlasitostech, proto je nástup hlasitosti ze začátku rychlejší a ke konci méně strmý.
Odpojením toho rezistoru se průběh opět zlinearizuje v celém rozsahu, přičemž maximální hlasitost zůstavá stejná. (teda, jestli jsem to dobře pochopil)
xmarox: Kdybys nahodou mel nekdy cestu do Brna autem, tak hod hlavu do kufru a dovez ji, rad bych to ozkousel - neplanuju sice vymenu, ale toho calibera bych rad zkusil 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Hoj, hlava je už sice prodaná, ale mají to v kapele kamarádi kousek odtud, jeden vzal bednu pod tripla a druhý vzal caliberaxmarox: Kdybys nahodou mel nekdy cestu do Brna autem, tak hod hlavu do kufru a dovez ji, rad bych to ozkousel - neplanuju sice vymenu, ale toho calibera bych rad zkusil
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tipuju, že to Wohma myslel spíš s nadsázkou v reakci na to "master furt na 8-10". Ale ono to volume od 6ky už tak rychle nahoru neleze. A to přesně řeší ta úprava, která by třeba tobě byla opravdu nanic. A mě je to zas blbé do toho takhle šťourat, to je "krám" který prostě patří do zkušebny a na pódium, na které se já během půl roku teď určitě nedostanu. Proto to prodávám.
Tak ono záleží třeba u caliber 50+ na poměru volume/master/leadmaster-pokud se bavíme o zkresleném zvuku...při správněm poměru můžeš tavit koncák na 10, dostat z toho mrtě dynamiky a přitom nepozabíjet hlukem všechny kolemTipuju, že to Wohma myslel spíš s nadsázkou v reakci na to "master furt na 8-10". Ale ono to volume od 6ky už tak rychle nahoru neleze. A to přesně řeší ta úprava, která by třeba tobě byla opravdu nanic. A mě je to zas blbé do toho takhle šťourat, to je "krám" který prostě patří do zkušebny a na pódium, na které se já během půl roku teď určitě nedostanu. Proto to prodávám.
A to jak to wohma myslel, necháme na něm
No ja to myslel tak, jak jsem to napsal
Mesiny me odjakziva lakaji, Recto zvuk ale nechci a minimalne Mark III mi uplne nevyhovuje, tak bych rad zkusil Calibera, pokud bude moznost.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
caliber imho neni od mark III az tak vzdaleny, jde o to ze mark III / II se nastavuje docela dost blbe. nez jsem nastavil mark IIC+ (ze kteryho defakto koncepcne vychazi III a dalsi) tak mi to nejaky ten patek trvalo a defakto se mi to podarilo az tim ze jsem si od jednoho borce opsal nastaveni ktere jsem uz jen mirne modifikoval.
No tak s tím nastavením to záleží hodně na kytaře no...něteré kytary v tom hrály na jakékoliv nastavení jakštaktš obstojně ale u některých to byl porod
U svého SG jsem prakticky hledal zvuk po celou dobu co jsme na caliber hrál
samozřejmě teda caliber .50+ 
V tom případě je caliber jasná volbaMesiny me odjakziva lakaji, Recto zvuk ale nechci a minimalne Mark III mi uplne nevyhovuje
No, to je jeden z aspektu, ktery se mi na Marku III nelibil - mnozstvi kroutitek, ktery jsou podle me az prehnane citlivy, navic jeste push-pully, u kterych neni na prvni pohled patrna poloha. Filozofii jsou mi blizsi apecy s jednoduchym ovladanim (viz Blackmore), tam kdyz se mi dodrbe nastaveni, tak jsem behem 5 sekund schopen najit dobrej zvuk.Kinx píše:caliber imho neni od mark III az tak vzdaleny, jde o to ze mark III / II se nastavuje docela dost blbe. nez jsem nastavil mark IIC+ (ze kteryho defakto koncepcne vychazi III a dalsi) tak mi to nejaky ten patek trvalo a defakto se mi to podarilo az tim ze jsem si od jednoho borce opsal nastaveni ktere jsem uz jen mirne modifikoval.
xmarox: Praveze ten caliber mi vychazi nejlip, tak bych ho rad nezavazne vyzkousel
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Však až nám přijdou ty věci od Smrčky, tak to můžeš ozkusit u mě. Momentálně jak DC-5, tak DC-3 aj Express.
Jinak Dual Caliber je chronologicky až rok po Mark IV, což by mohlo taky něco naznačovat.
Já jsem asi z těch méně náročnějších. Neříkám, že mi chvilku trvalo prozkoumání všech zvukových možností, ale to byla spíš zábava. Je tam holt dost kroutítek + grafický ekvalizér. Na ten, když si člověk zvykne, tak se ho těžko vzdává.
Mě zas vůbec nenadchl ENGL Thunder. To je pro mě už prostě moc velký bzučák. Jestli je hi-gain zvuk toho Blackmoorea podobný a jsi na něj zvyklý, pak se ti DC bude zdát zřejmě takový zahuhlaný.
Jinak Dual Caliber je chronologicky až rok po Mark IV, což by mohlo taky něco naznačovat.
Já jsem asi z těch méně náročnějších. Neříkám, že mi chvilku trvalo prozkoumání všech zvukových možností, ale to byla spíš zábava. Je tam holt dost kroutítek + grafický ekvalizér. Na ten, když si člověk zvykne, tak se ho těžko vzdává.
Mě zas vůbec nenadchl ENGL Thunder. To je pro mě už prostě moc velký bzučák. Jestli je hi-gain zvuk toho Blackmoorea podobný a jsi na něj zvyklý, pak se ti DC bude zdát zřejmě takový zahuhlaný.
Thunder je nejnizsi model ENGLu, hraje to jinak. Ale je fakt, ze ENGLy obecne jsou opakem scoop soundu
Na druhou stranu i ten Mark III mel stredu hafo.
Kazdopadne toho rad vyuziju, super
Akorat jsem ted asi 3 tydny vubec nehral na kytaru, tak se asi trochu znemoznim 
Kazdopadne toho rad vyuziju, super
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus