Vyhravky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Lukasbb

Vyhravky

Příspěvek od Lukasbb »

Ahoj chtěl bych se zeptat jelikož jsem to nikde na foru nenašel, jak jeto když vymyslím vyhrávku (např. chci ji umístit mezi rify) a poté se snažím vymyslet vhodný rif a refren.čím se tedy musím řídit, je to tak že když začínám první dobu vyhrávky G ečkem bude prví akord první doby rifu G ,druhá doba vyhrávky bude začínat např.D ečkem bude začínat druhá doba rifu zase D ??? Prosím poradte nebo dejte odkaz kde je to rozebráno.Díky
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhravky

Příspěvek od McKozias »

nemusis se ridit nicim, ale asi se to nebude libit tolika lidem..zkus si procist neco o toninach
Lukasbb

Příspěvek od Lukasbb »

McKozias píše:nemusis se ridit nicim, ale asi se to nebude libit tolika lidem..zkus si procist neco o toninach
Jasně ale mám namysli jestli existuje nějaké pravidlo, mám li to nejlépe dělat tak jak jsem psal nebo se stačí řídit například pentatonikou?Jak to jednoduše děláte vy, vím že u sola se dá pěkně vyřádit i mimo, ale vyhrávka by měla mít nějaké pravidla ne?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkus se trochu víc podívat na teorii...

hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Lukasbb píše:
McKozias píše:nemusis se ridit nicim, ale asi se to nebude libit tolika lidem..zkus si procist neco o toninach
Jasně ale mám namysli jestli existuje nějaké pravidlo, mám li to nejlépe dělat tak jak jsem psal nebo se stačí řídit například pentatonikou?Jak to jednoduše děláte vy, vím že u sola se dá pěkně vyřádit i mimo, ale vyhrávka by měla mít nějaké pravidla ne?

no dobry je ridit se jak melodii (tedy toninou) tak harmonii (tedy akordem a z neho odvozenou stupnici)...a jelikoz je stupnic neurekom (to je slovensky) - tak prakticky muzes pouzit kazdej ton z 12ti stupnovy skaly:-)

kazdopadne nekoukej se jen v jaky stupnici to je, ale jaky jsou tam akordy...
Lukasbb

Příspěvek od Lukasbb »

tak diky moc, skusím se konečně dokopat k té teorii (i když se mi do toho moc nechce)dofám že mi to pomůže.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lukasbb píše:tak diky moc, skusím se konečně dokopat k té teorii (i když se mi do toho moc nechce)dofám že mi to pomůže.
Předpokládám, že ti to pomůže víc, než cokoli jinýho. Ono když se ti to začne pomalu spojovat v hlavě, začně se ti to výrazně rychleji propojovat i na hmatníku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“