Pomoc s recordingem!
Pravidla fóra
-
ownkiller1
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/desperatetimes/
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc s recordingem!
Zdravím,mám docela dilema.Mám zvukovou kartu Fast Track USB.A chtěl bych vylepšit kvalitu nahrávky.Zatím nahrávám přes pouze přes mikrofon Shure.A narazil jsem na možnost PreAMPu.Koukal jsem na Behringer MIC 800 a nebo 100.Pomohlo by mi to ? Tady je ukázka mých nahrávek. http://bandzone.cz/desperatetimes
Re: Pomoc s recordingem!
To zalezi predevsim na tom, jak nahravas, je treba se vic rozpovidat. Tipuju, ze nahravas kytaru primo do pocitace a zkresleni delas v pocitaci, pripadne nejakym multiefektem. V tom pripade ti jiny predzesilovac tezko pomuze, je treba komplexnejsi upgrade, ktery bude pochopitelne drazsi. Muze ti ovsem pomoci napr. s nahravanim vokalu, do Fast Tracku totiz nepichnes kondenzatorovy mikrofon (vyzaduje phantomove napajeni), ktery se vetsinou pouziva na nahravani zpevu.
Basu doporucuju taky nahravat linkou, takze tam by ses taky kvalitativne prilis neposunul.
Bici jsou predpokladam z pocitace, ze?
Z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze at uz mas vybavu za jakoukoli castku, tak to stejne je o rukach, a to plati jak u hrani, tak u nahravani. I se soucasnym gearem muzes mit lepsi zvuk, jde o to studovat, cist, zkouset, porovnavat, ucit se novy veci, zkouset novy pluginy.
Co se tyce nahravek - profesionalne to nezni, nebudu ti mazat med kolem huby, ale uprimne receno na to, ze s tim asi nemas prilis zkusenosti, to zni hodne dobre - jedni znami sli do poloprofi studia, zaplatili za to nemale penize a vylezli s necim podobnym. A nemyslim si, ze by to byla vyjimka
Mimochodem samotna hudba taky neni spatna, ale trochu me nudi zpevakuv vyraz
Basu doporucuju taky nahravat linkou, takze tam by ses taky kvalitativne prilis neposunul.
Bici jsou predpokladam z pocitace, ze?
Z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze at uz mas vybavu za jakoukoli castku, tak to stejne je o rukach, a to plati jak u hrani, tak u nahravani. I se soucasnym gearem muzes mit lepsi zvuk, jde o to studovat, cist, zkouset, porovnavat, ucit se novy veci, zkouset novy pluginy.
Co se tyce nahravek - profesionalne to nezni, nebudu ti mazat med kolem huby, ale uprimne receno na to, ze s tim asi nemas prilis zkusenosti, to zni hodne dobre - jedni znami sli do poloprofi studia, zaplatili za to nemale penize a vylezli s necim podobnym. A nemyslim si, ze by to byla vyjimka
Mimochodem samotna hudba taky neni spatna, ale trochu me nudi zpevakuv vyraz
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Wohmou - připodobnil bych to k nekonečným diskusím na téma "referenční studiové monitory"
bez zkušeností je ti lepší gear k ničemu a nijak nezaručí náhlý skok o jeden/dva/více stupínků výše; to, že to bude mít technické předpoklady je sice hezké, ale je také potřeba umět je využít!
Prostě nahrávej, míchej, experimentuj, ptej se......... a až opravdu poznáš (a poznat se to dá!), že tě aktuální setup neuspokojuje, budeš už dost přesně vědět, co pořídit - a maximálně rozjedeš diskusi nad porovnáním dvou-tří typů zvukovek.
P.
Prostě nahrávej, míchej, experimentuj, ptej se......... a až opravdu poznáš (a poznat se to dá!), že tě aktuální setup neuspokojuje, budeš už dost přesně vědět, co pořídit - a maximálně rozjedeš diskusi nad porovnáním dvou-tří typů zvukovek.
P.
-
ownkiller1
- Kontaktovat uživatele:
Nahrávám přes mikrofon.Nejdřív jsme měli pujcenej Shure PG48.Ale ted bohuzel mame jenom prach obycejnou C606ku která by se asi mela pouzivat jen ma mluvene slovo
.Jinak mikrofon dávám na bok a spíš ke kraji zvuk pak zní basovějc,chci to takhle ted mit dokud nesezenem basu.Ty nahravky jsou bez basy.Jinak dostanu to do PC hodim tam pouze Guitar Rig abych si z toho udelal Stereo stopu.Pote tam hodím jeste Stereoizer(s tím se mi to líbí víc) a nakonec provedu Dual Tracking(bohuzel jsme na nej prisel az u nahravky na ktery pracujeme ted).Zvuk kytar pak leze víc z repro.Dávám 75 L a 75 R.A ted babo rad protoze uz nevím co s tím.A ten zpěvák.Je to začátečník když se to tak vezme.Eggs Go Cheap Now je podle me docela dobre zazpivany ale bohuzel ta druha je na zpev uz horší.Alkohol dělá svoje 
Ja si rikal, ze tam basu moc neslysim, myslel jsem, ze je hodne stazena. No ceka te jeste velky boj, az tam bude basa, to je z urcityho hlediska asi nejproblematictejsi nastroj - pro amatery.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
ownkiller1
- Kontaktovat uživatele:
Ojéjé
.Snad to zvladnu a kdyby neco tak sem zase napíšu.Ted si budu kupovat sluchátka AKG K 121.A potřebuji pomoct jeste s nejakejma tema pluginama protoze nevim co a jak vylepsit.Jaký je nejlepší nastavení mikrofonu.
Jestli umis anglicky, zacni procita tutorialy na netu... Kdyz das googlit "Recording tutorial" nebo "Recording tips", tak toho najdes tuny, stejne pak treba "recording drums" nebo "mixing tutorial". Informaci je vsude spousta, staci procist a aplikovat 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
ownkiller1
- Kontaktovat uživatele:
Díkes ty voe tady toho je.Ja jsem vzdycky koukal akorat sem,na instrumento a na youtube.