Má někdo zkušenost s Laney vc15 110
Pravidla fóra
Má někdo zkušenost s Laney vc15 110
Zdravím ohlížím se po nějakém kombu, docela mě zaujal Laney vc15 110, ale zajímaly by mě nějaké recenze pokud ho někdo máte napište mi prosím, jak hraje, jestli je to k tomu či ne. Hraju rockovou muziku a hraju na Fender Stratocaster. Díky
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Má někdo zkušenost s Laney vc15 110
mám VC30 112, ale zvukově je to na stejné bázi
záleží, co si představuješ za zvuk - mají velmi hezký měkký vintage čistý zvuk. se zkreslením by to mohlo být horší, asi bych doporučil nějaký overdrive. bohužel jsem neměl příliš šanci zjistit, co to udělá, když se kombo dá na vyšší hlasitost, ale velké zkreslení to nemá
jaký rock?
záleží, co si představuješ za zvuk - mají velmi hezký měkký vintage čistý zvuk. se zkreslením by to mohlo být horší, asi bych doporučil nějaký overdrive. bohužel jsem neměl příliš šanci zjistit, co to udělá, když se kombo dá na vyšší hlasitost, ale velké zkreslení to nemá
jaký rock?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Řve to jako kráva, co Axle?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to teda řve
dneska jsem si tu v paneláku zase hrál a fakt z toho moc zkreslení nedostanu aby na mě sousedi nebouchali
ale já jsem stejně zvyklý na krabičky, takže mi to problém nedělá
ještě k té VC15 - já osobně bych si i za tu 30ku připlatil kvůli 12" repru, ale to je na tobě
ještě k té VC15 - já osobně bych si i za tu 30ku připlatil kvůli 12" repru, ale to je na tobě
Super dík, mě ani tak nejde o to připlatit nebo nepřiplatit, ale líbí se mi, že s tou desítkou je to malé a 30W je pro mě zbytečně moc, jinak ti samozřejmě rozumím dvanáctka, je dvanáctka.
Já teď hraju na hlava+box od HOTa, zvuk super ale velikost 2x12 boxu, váha 30 kilo a 55W hlavy modelu RockHeart je pro mě teď zbytečná, začínám být nějak línej . . .
a do klubu pro stovku lidí, mi to přijde zbytečné. Ještě jsem koukal že laney dělá nějakej LC 15R zkoušel si to někdy nebo slyšel jsi to někde ??? jo jinak hraju řekněme českej rock, něco mezi starým bygbeatem řízlej hard rockem a někdy popem, nevím, jak to přesně specifikovat . . . 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ty LCčka jse mnikde ještě neslyšel, ale má to být modernější, rockovější zvuk
osttaně na LC50ky myslím hrávali třeba Horkýže slíže
hehe, pokud ti jde o velikost, tak se ti nedivím, že se ti s tím HOTem nechce tahat
je to krásný apec, to určitě, Horký dělá dobré věci, ale věřím, ež to někdy může být otrava
těch 30W v class A fakt není zrovna nejméně, ale v porovnání s takovým Fender Pro Reverb to zas tak moc neřve
dá se z toho dostat řekněme na 2 i ta pokojová hlasitost, na cca půlku tím sám vpodstatě ozvučíš taneční sál. Má to spíše měkčí zvuk, takže to ani nerve uši. u té 15ky si ten výkon moc představit nedokážu, ale v klubu tě stejně vždy přizvučí PAčkem, takže by to tereticky šlo
hehe, pokud ti jde o velikost, tak se ti nedivím, že se ti s tím HOTem nechce tahat
těch 30W v class A fakt není zrovna nejméně, ale v porovnání s takovým Fender Pro Reverb to zas tak moc neřve
no myslím si to také, právě jsem si říkal, že když by to bylo málo, tak mi to zvukař pošle zpátky trochu do monitoru a uslyším se v poho, takže to asi zkusím. jo mimochodem nevíš, kde by tohle combo mohli mít skladem, abych si na něj mohl zahrát ??? na kytarách ho mají pouze na obědnání . . . Jinak toho HOTa mám na prodej, tak kdyby jsi o někom věděl . . .
jinak díky a zatím . . .
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
absolutně nevím, kde by to lejno mohli mít skladem. já měl štěstí, ež jsem u nás v ostravě u brauna narazil na jeden kus rovnou na krámě, druhý den jsme ho odváželi s rodičema 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak si ho na kytarách objednej - objednávka je nezávazná a zboží nemusíš brát, pokud ti nesedne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo a ještě - mám zkušenost (už i osobní), že ten drive kanál se chová naprosto jinak s HB i se singly
podle mně si se singly mnohem lépe rozumí. co máš za kytaru?
super, zkusím ho tedy objednat.
Já mám stratocastera, s humbuckrem u kobylky a zbytek singly .
Ahoj, nevím, zda je toto téma ještě aktuální, ale kombo Laney VC15 vlastním.
Čistý zvuk je výborný, ale pro zkreslený zvuk raději používám krabičku BOSS ds-1. Zkreslený kanál je dobrý pro crunch.
Už jsis vybral nebo koupil?
Čistý zvuk je výborný, ale pro zkreslený zvuk raději používám krabičku BOSS ds-1. Zkreslený kanál je dobrý pro crunch.
Už jsis vybral nebo koupil?
Díky za info, ještě se tě zeptám co hlasitost, stačí tech 15W třeba do klubu na koncert??? Já sem si na něj byl zahrát v kytarách a docela mě to oslovilo, tady především velikostí a váhou versus zvuk a peníze. ale nemohl jsem tom pořádně votavit, tak to je více méně poslední věc u které si nejsem, tak jistý . . . díky za odpověď. 
Musím se přiznat, že jsem ho ještě úplně nevyzkoušel hrát naplno. Používám ho spíš na doma a to zjišťuji, že by klidně stačila nějaká 5W verze.
Na jakou hudbu to potřebuješ? Pro jazz a blues si myslím, že by to šlo. Zvukař si tě vždy může vytáhnout. Na něco ostřejšího bych použil nějaký externí box, ale nezkoušel jsem to.
Zkoušel jsis zkreslený kanál?
Na jakou hudbu to potřebuješ? Pro jazz a blues si myslím, že by to šlo. Zvukař si tě vždy může vytáhnout. Na něco ostřejšího bych použil nějaký externí box, ale nezkoušel jsem to.
Zkoušel jsis zkreslený kanál?
já hraju takový český bigbeat... zkoušel jsem zkreslený kanál a přišel mi docela fajn, na sóla super, ale na tvrdší beglaidy mi přišel trošku horší, možná ten externí 12" box by byl fajn. . . 
-
Fisa z Istwanu
No, moje zkušenost a muj názor:
Měl jsem VC 30 - čistej je hezkej, takovej křišťálovej, ale zkreslenej je teměř nepoužitelný, použitelnej jen lehce vinatge, s lehkým gainem...Celkové na mě pusobilo jak kdyby bylo permanentně pod dekou,takovej tupej, plochej, mrtvej, nevýraznej, nedokázal jsem s tím nic udělat. Zvuk šel jen jedním směrem, jakmile jsem udělal jen malej krok do strany, tak se o 100 % se změnila charakteristika. Musel jsem ho mít na zemi, na židly či ve větší výšce mi trhalo uši. Koupil jsem si po té VC 30 a tam byl zvuk milionkrát lepší, ale stejně: Laney už nee. Teď mám hlavu Marshall JCM 900 SL-X a zatím se v něm hledám, ale s tím posraným Laneyem se to nedá srovnat. Do Laneye už bych nikdy v životě nešel.....Jinak výkonostně: je to fakt řvoun.
Samozřejmě, že každému vyhovuje jiný zvuk a každý má na to jiný pohled...
Měl jsem VC 30 - čistej je hezkej, takovej křišťálovej, ale zkreslenej je teměř nepoužitelný, použitelnej jen lehce vinatge, s lehkým gainem...Celkové na mě pusobilo jak kdyby bylo permanentně pod dekou,takovej tupej, plochej, mrtvej, nevýraznej, nedokázal jsem s tím nic udělat. Zvuk šel jen jedním směrem, jakmile jsem udělal jen malej krok do strany, tak se o 100 % se změnila charakteristika. Musel jsem ho mít na zemi, na židly či ve větší výšce mi trhalo uši. Koupil jsem si po té VC 30 a tam byl zvuk milionkrát lepší, ale stejně: Laney už nee. Teď mám hlavu Marshall JCM 900 SL-X a zatím se v něm hledám, ale s tím posraným Laneyem se to nedá srovnat. Do Laneye už bych nikdy v životě nešel.....Jinak výkonostně: je to fakt řvoun.
Samozřejmě, že každému vyhovuje jiný zvuk a každý má na to jiný pohled...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
obecně ty VCčka jsou naprosto ideální základ pro krabičkáře
pokud ti nestačí zkreslení, tak před to hodíš krabku a věř mi, že ten čistý kanál skvěle pracuje vpodstatě s čímkoliv
měl jsem na tom už asi 5 krabiček co ho mám - Rocktron zombie, Tech21 GT-2, Damage control Solid metal a Visual Sound jekkyl and hyde se Sovtek Big muffem, které tam mám teĎ
vpodstatě s každou krabko uto hrálo moc dobře, i ten levný Rocktron to vyzvedlo do úplně jiných výšin, než tranzistorový zesík. teĎ tam mám toho jekylla a muffa a ať už zkreslení používám či kombinuju jakkoliv, vždycky to zní hodně solidně
ja kříkám - s různýma krabkama si to rozumí skvěle (ať už zkreslení, nebo modulace a delaye)
akorát u té 15ky bych se právě bál malého repra... s externím boxem už by to ale mělo uhrát opravdu hodně
tu 30W verzi jsem nemusel nikdy točit přes půlku, ani když jsme hráli metalovější koncert bez PA
vpodstatě s každou krabko uto hrálo moc dobře, i ten levný Rocktron to vyzvedlo do úplně jiných výšin, než tranzistorový zesík. teĎ tam mám toho jekylla a muffa a ať už zkreslení používám či kombinuju jakkoliv, vždycky to zní hodně solidně
akorát u té 15ky bych se právě bál malého repra... s externím boxem už by to ale mělo uhrát opravdu hodně
Měl jsem v kapele VC 30 i LC 30 a na cvičení LC 15, možná jako jeden z prvních u nás. U mě LC jednoznačně vede. VC má takový bučící a ostrý tón, pro jazz málo zajímavý, pro rock málo dravý. Zkreslení nedostatečné, pololubovku to hrálo nepříjemně a moc rád jsem ji dával pryč. Kamarádova VC 30 se dvěma 10" repro mi přišla trochu lepší a zvukově plnější. Prodat LC 30 byla chyba. Zvuk barevnější, sytější zkreslení, tón z čistého kanálu, se zapojeným kompresorem byl úžasný. Osobně bych se 10" repro nebál, pokud nehraješ na 7str. V celkovém zvuku kapely stejně basové spektrum z kytary není slyšet a středy z toho lezou pěkné.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Chtel bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak do tohodle komba pustit muziku pres mp3 nebo discmana. U druhýho komba co jsem to zkoušel to jde normálně přes efektovou smičku, ale tady, jak se ta smyčka zapíná a vypíná tou páčkou, mi hraje prostě jen kytara nebo jen hudba.
To je docela samozřejmé.
Smyčka je tam hádám sériová - tj. v zásadě ti ze sendu leze předzesílený signál a přes efekty (nebo jen kabel) ve smyčce se vrací do returnu, odkud to jde dál přes reverb do koncového zesilovače. Pokud (nějak) zapneš smyčku, jde veškerý signál přes ní a ty jsi zodpovědný za to, abys dopravil předzesílený kytarový signál ze sendu zpět do zesilovače prostřednicvím returnu, přičemž je jen na tobě, jak ho mezitím upravíš. Pokud tam místo toho pošleš signál z mp3 přehrávače, pak kytara samozřejmě nemůže být slyšet.
Řešením je pro tebe nějaká krabička, která bude umět smíchat signál z předzesilovače se signálem z přehrávače a poslat ho zpět kabelem do returnu.
Řešením je pro tebe nějaká krabička, která bude umět smíchat signál z předzesilovače se signálem z přehrávače a poslat ho zpět kabelem do returnu.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 28.04.2011 6:34, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.