FENDER Frontman 212R 100 W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
PHrala
Kontaktovat uživatele:

FENDER Frontman 212R 100 W

Příspěvek od PHrala »

Plánuju si koupit nové kombo, klidně i bazarové. Přemejšlel sem o http://kytary.cz/fender-frontman-212r/HN096764/ , tak se chci zeptat, jestli je to dobrá volba. Hraju téměř všechno: rock, reggae, punk, ... a mám kytaru Fender Stratocaster Standart, made in mexico
Patyzone

Re: FENDER Frontman 212R 100 W

Příspěvek od Patyzone »

PHrala píše:Plánuju si koupit nové kombo, klidně i bazarové. Přemejšlel sem o http://kytary.cz/fender-frontman-212r/HN096764/ , tak se chci zeptat, jestli je to dobrá volba. Hraju téměř všechno: rock, reggae, punk, ... a mám kytaru Fender Stratocaster Standart, made in mexico
Ahoj:) Jelikož jsi nenapsal víc... nechceš spíš lampu? kolik máš peněz? atd., tak napíšu aspoň svoje zkušenosti. Koupil jsem si ho jako první kombíčko, abych mohl s první kapelou koncertovat. Je to tranzistor se všemi výhodami a nevýhodami. Čistý zvuk má velice pěkný - dobře bych si ho dokázal představit i v nějakém lokálním jazzu, atd. ve výsledném zvuku mé kapely (obyčejná rockařina) je čistý zvuk převážně dobrý, čitelný, slušně se prosazuje, ale nééé vždy... už párkrát jsem se na něj zlobil:) (pak musím zbytečně zesilovat a výsledek je stejně nemastný neslaný - prostě mi u toho chybí ty lampové koule:D:D:D) Kombíčko je 100W a má fakt páru:) Myslím, že jsem ještě nezažil situaci, že bych si stýskal nad malým výkonem. Má cca 22kg, takže převozy docela v pohodě. Je to tranďák, takže by neměl být tak náchylný na převozy a otřesy jako lampáč. Taky ve zkušebně plné "muzikantů", kteří si rádi půjčují bez dovolení jiné aparatury by to nemělo tak bolet... lampy se tam moc neohrávají:D:D:D, když tam nejsou:D:D:D Zkreslený zvuk je dost naprd, ale na to, že je to trand, tak to jde:) V pohodě ale spolupracuje s krabkama, takže nějaká šikovná krabička a snad vykouzlíš zvuk, jaký chceš:D:D:D Má i efektovou smyčku:) Použitelný pružinový reverb:) Už nevím, co víc bych řekl:) Snad jen, že jako začátečník jsem se aspoň nemusil trápit s lampama - výměny, laborování, atd. (Rozhodně bych ho neprodal, protože ho ve zkušebně s úspěchem používám, ale rozhodně bych si ho taky už nekoupil, protože za rozumnou cenu existují i lampové aparáty, které by mě bavily víc...)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
PHrala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PHrala »

Ok tak dík za radu. Koukal sem i na nějaký lampový komba na bazaru ... když tak napište, který konkrétně. Cena tak kolem 9 tisíc.
ais

Příspěvek od ais »

Musím se připojit k Partyzone, jako by vyprávěl můj příběh :D , takže já taky spokojenost, jdi do něj, na začátek je super a věř, že až si koupíš lampu, tohle kombo ocení každý, kdo si s Vámi přijde zahrát ....
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Já jsem si třeba ještě koupil Blackhearta BH 5 a s ním su myslím spokojený trošku víc (ale je to úplně jiná liga, takže se to moc nedá srovnávat:D). Existuje ještě vyšší verze myslím BH 15tka (ta by byla do zkušebny asi lepší:). Kluci tady na fóru ji mají, tak se zkus podívat po podpisech a zeptat se jich na zkušenosti přes SZ. Na druhou stranu FMko mám 3 roky bez poruchy, BH už na opravě bylo - sice šlo jen o vyjetý lampy, ale pro začátečníka je to možná problém. Zase lampa je lampa:D:D:D Být tebou, tak vemu svou kytaru. Kámoše, který tomu rozumí a projdu si obchod a potom v klidu doma nad tím pořádně zapřemýšlet:D:D:D Nemáš co uspěchat. Samozřejmě pokud si dostatečně přečteš tohle forum... takovéhle aparáty se tu probírají velmi často, tak ti to rozhodně nemůže uškodit. Chce to jenom trošku filtrovat informace a nevěřit všemu, co se tady plkne:D:D:D. Samozřejmě to platí i o informacích ode mě... to co se může líbit mě, se nemusí líbit tobě a obráceně.
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

No kámoš kytarista měl tohodle frontmana a krásně mu vyhořel :) Jinak zkreslenej se mě osobně moc nelíbí a čistej je pěknej ale to ho člověk musí využít že.

Jinak myslím že panáček by se před dumáním na co se bude učit hrát měl naučit používat funkci HLEDEJ :evil: o frontmanovi jsou taky 3(_,_) textu. Pardón že tahle z ostra ale poslední dobou je tady kupa zbytečně založených témat že mě to začíná lízt na nervy.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Jj, máš pravdu...

OT: znáš nějakou nápravu? Když každý se zaregistruje... nic si nepřečte a založí si svoje téma?
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ono ten zkreslenej není tak špatnej, ale i humbuckery na tiom cinkaj jak singy a moc chyb to neodpouští. ALe na tvrďárny to holt není

(To mě pobavil spoluhráč nedávno, když se STOCK snímačema na Fokusce kroutil s Frontmanem a hrozně ho žralo, že to nemá pořádný koule na HC :D)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“