Ahoj ,
mám novou kejtru, Epiphone Wildkat se snímačema v p-90. Protože je to moje první semiakustická kytara a chci vyměnit struny z výroby, co by jste doporučili na tenhle typ kytar (na bluess, rock). Doteď jsem měl stratocastera a nechce se my zkoušet deset druhů, třeba máte někdo taky pololubovku.
Dík a mějte se..
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
Jojo rotosoundy používám na všech kytarách,maj krásnej takovej vyšší řezanej zvuk ,to mám moc rád
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jake jine struny krome tech Rotosoundu a Thomastiku bys doporucil na pololubovku? (Fokus WH 300) Zadne z nich jsem nenasel u nas v Brne a hodili by se cim driv... Jen takovy nastrel v ruznych cenach:
Je to moje prvni pololubovka, takze zatim nevim, co mi bude vyhovovat, bude vdecny za radu na zacatek. Vsechny, co jsem uvedl, jsou 11. Nebo radeji skusit 10? Treba DR PHR-10 http://hudebniraj.cz/kytary/struny/stru ... pure-blues
Diky moc.
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Těžko říci - "Adárka" mi nevyhovují obecně - mívají problém s laděním, vyrovnaností a výdrží, nemohu však zobecňovat, je spousta lidí kterým dAddario vyhovují...
Také záleží na tom, co chceš na "pololubovku", hrát, pokud jazz potom opravdu doporučuju hladké a trvdší struny. Pokud jsi ovšem "rocker", pak ti zvuk hlazených strun nebude vyhovovat.
Nakonec Ti stejně nezbude, než ono kolečko zkoušení strun absolvovat - vyběr strun a barvy zvuku je totiž velice individuální a není nad vlastní zkušenost.
P.S. Nevím v čem je problém si struny nechat poslat a do druhého dne je mít na nástroji...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..