kytara přes basové kombo-prosím poraďte

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
nimbuuss

kytara přes basové kombo-prosím poraďte

Příspěvek od nimbuuss »

Mám bosový kombo HARTKE VX3500 a někdy přes něj hraji i s kytarou, ale napadlo mě, zda to kombu ( reproduktorům) nemůže nějak uškodit..přece jen kytara má jiné frekvence než basa.. Děkuji moooc za odpověď!!
Tom350

Re: kytara přes basové kombo-prosím poraďte

Příspěvek od Tom350 »

Taky občas píchnu kytaru do basového komba a nic se s ním neděje. Akorát je třeba rozlišit active/pasive vstup.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Neuškodí, ale znít to bude naprd.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Kytara do basovýho komba - no problem
Basa do kytarovýho komba - little problem (pokud na tom ale člověk nevalí hlasitě a s klidem tak no problem)
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Mirus píše:Kytara do basovýho komba - no problem
Basa do kytarovýho komba - little problem (pokud na tom ale člověk nevalí hlasitě a s klidem tak no problem)

na vetky tieto kombinacie som hral.proste su tam mensie rozdierly,niektory zvas tvrdite ze tieto komba sa lisia iba reprakmy ze kytarove maju stredove repraky a basove zas basove repro ale lisi sa to aj v zosilovacach,ked som experimentoval s kombamy ue do gitar.komba som zapojil bass repro aj naopak (do bass.komba aj ine repro) tak vzdy to inak hralo,proste tie komba su tak robne aby to hralo dobre bud na gitaru alebo basu,ale tym ze zapojis gitaru do bass komba tak zvuk bude taky zahuhlanejsi a basovejsi a distortcie budu pocut ako nejaky overdrive ale inak to je asi vse.u basy hrozi ze mozes znicit repro (coz sa mi podarylo na jeddnej tesle taktiez po experimntovani :D) a tiez na jednom Fender (taky sh*t ale 100W) kde som ho nespalil al repraky to moc nezniesly a troska sa zmenil zvuk na take chrchlatko
rene

Příspěvek od rene »

charakter zvuku je uplně jinej.......basovej aparát s kytarou nikdy nebude mít ty středy jako slyšíš z kytarovýho aparátu.Ten zvuk bude strašně neprůraznej(čistej i zkreslenej)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
woro90

Příspěvek od woro90 »

Existují aparáty, které mají kytarové i basové varianty, a liší se jen tone stackem - kytarové mají v obvodu natvrdo stažené basy. Low pass se většinou dělají stejně, tedy plné výšky, tónovou clonu jen aby to nechytalo rádio. Mají jinak nastavený frekvenční rozsah směrem dolů, proto také zní jinak když píchnete kytaru do komba na clean a do hifi aparátu, i kdyby to mělo stejná repra (což nemá, hifi charakteristika je pro kytarový apec nežádoucí). Basové aparáty pro kytary se používají, třeba Fender Assman je toho krásným příkladem.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Neni nahodou Fender Bassman aj kytarove kombo aj basove??sa mi nezda ze velky hraci ao Frusciante a pod by hraly aj cez basove kombo ked maju moznost si zahrat na kytarove,a ten basovy aparat ma potom iny vlyv na gitarovy vysledok zvuku (Frusciante vecinou hraje cez Marhalla al i cez Fendra)
woro90

Příspěvek od woro90 »

BUDAJ-31 píše:Neni nahodou Fender Bassman aj kytarove kombo aj basove??sa mi nezda ze velky hraci ao Frusciante a pod by hraly aj cez basove kombo ked maju moznost si zahrat na kytarove,a ten basovy aparat ma potom iny vlyv na gitarovy vysledok zvuku (Frusciante vecinou hraje cez Marhalla al i cez Fendra)
Je to basový aparát, ale hrálo na něj víc kytaristů než basáků, tak ho Fender začal nabízet jako kytarový.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

woro90 píše:
BUDAJ-31 píše:Neni nahodou Fender Bassman aj kytarove kombo aj basove??sa mi nezda ze velky hraci ao Frusciante a pod by hraly aj cez basove kombo ked maju moznost si zahrat na kytarove,a ten basovy aparat ma potom iny vlyv na gitarovy vysledok zvuku (Frusciante vecinou hraje cez Marhalla al i cez Fendra)
Je to basový aparát, ale hrálo na něj víc kytaristů než basáků, tak ho Fender začal nabízet jako kytarový.
no hej ale nzmnily tam ani repro ani nic?to sa mi vobec nezda,vsak cez basovy aparat nehra velmy dobre gitara...ba naopak ,a este sa kazi repro
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ne, jde pořád o jeden a ten samý model... Vzhledem k tomu, že je to baskytarový amp, tak kytara nemůže způsobit žádné poškození. A prostě je designován tak, že to "náhodou" hraje dobře i s kytarou.

Více info - http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Bassman
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

no tak pokial je to kvalitne zrobene tak snad to moze byt aj na tu gitaru dobre:D,ja som hral cez Line6 basove kombo s gitarozu a hroza to bola,tie istorci tam boly hrozne a clean bol zas uplne iny ako na gitarovom kombe
woro90

Příspěvek od woro90 »

BUDAJ-31 píše:no tak pokial je to kvalitne zrobene tak snad to moze byt aj na tu gitaru dobre:D,ja som hral cez Line6 basove kombo s gitarozu a hroza to bola,tie istorci tam boly hrozne a clean bol zas uplne iny ako na gitarovom kombe
Předpokládám že obojí mělo daleko více basů. Ty jsi nečetl můj příspěvek o rozdílech mezi kytarovou a basovou aparaturou? Že ten Assman hraje s kytarou dobře, to je způsobené hlavně zapojením katodového sledovače, a tím, že si člověk dobře nastaví EQ, což, jak jsem si všimnul, tu málokdo dělá.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“