MIDI footswitche

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

pupack píše:díky za vyhledání, sem slepejš, tak ta cena je víc než dobrá, ted ještě teda jestli to už někdo měl pod rukama, nebo spíš pod nohama :)
No je to už pár let na trhu, ale poskytuje to skutečně pouze základní možnosti - velmi chudá MIDI implementace (no i to je skoro nadnesené, protože to vysílá pouze a jenom program change) a vysílá pouze na jednom kanálu.
Nelze tedy vypínat jednotlivé parametry (CC), nelze připojit pedály, nelze přepínat kanály na hlavě, nelze vyslat víc, než pouze jednu program change...
V porovnání s tím je behringerovo FCB raketoplán. Jasně, že to na základní přepínání jednoho procesoru stačí, ale....
Obrázek
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Guys checknete tohle ;-)
http://www.voodoolab.com/gcontrolpro.htm
my love ;-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Aerith

Příspěvek od Aerith »

To MF-1 nevyzera spatne ale v CR je asi nedostupne..

Voodoo lab som taktiez na sezname nenasla.. Nemas nejaky link prosim?

Od rocktronu existuje este All Access ale ten je pekelne drahy (24 000 Kc)

A nakoniec som este nasla Fender Cyber Foot.
Je to dost drahe ale paci sa mi to a ak by to bolo skutocne kvalitne tak by som si nieco dosetrila a vzala to.. Predsa len ked si nieco clovek kupuje na dlllhu dobu tak sa mu to proste musi aj pacit.. :) A ten Behringer sa mi zda nepekny no (ale nevravim ze nie je kvalitny)..

EDIT: Teraz som zistila ze z USA sa da Fender Cyber Foot kupit v prepocte za 5000 Kc ale s tym ze je treba zaplatit za dopravu za clo.. :?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Samotnej MP120 ti neumí přepínat kanály v ampu a to je z tvého příspěvku podmínkou. Rozhodně pokud plánuješ ef.procesor do racku kerej bude obsahovat Whamy, nebo budeš používat tap-tempo na delay pedály se hodí. Pak je budeš přikupovat a zbytečně složitě přibydou další kabely. Osobně bych si taky od Behringera mimo fcb1010 a věcí přes kerý prochází audio signál nekoupil ani propisku !!!!, ale tohle okopčil od Rolanda a i přes větší velikost se povedl.
K Z-12 potřebuješ na přepínání switcher Z-11 a to jsou další prachy.
Nechci nikoho lámat na FCBčko ale zvaž výhody - ceny a využití.
Ještě je tu jedna univerzální cesta kde si můžeš ovládat jakékoliv midi zařízení, přepínat kanály v ampu, a ještě kombinovat svoje analog. krabky :
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... opad~2007/
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Aerith

Příspěvek od Aerith »

No nasla som este niekolko zaujimavych kuskov..

http://www.avantgart.com/kittyhawk/midi ... IMAGE.html
http://medfordcentral.com/VGS/midibuddy_mp128p.htm
http://www.guitargear.be/images/photos/x10_big.gif

A aj ten na ktory si posielal link
http://kytary.cz/g-lab-guitar-system-co ... 20:0:0:1:0

Z nich som v ponuke v CR ale nasla len ten G-Lab...

No a kupu aparatury by som prirovnala vo vztahu vas (chalanov) k nam (holkam).. Znamy ti mozu hovoruit aka je holka fajn, ze , ale ked sa vam jednoducho nepaci tak ju nechcete.. :) A tak pristupujem aj ja ku aparature.. Moze to byt super ultra aparat ale ked sa mi nepaci tak si ho nekupim. :)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

TC Electronic G-System
Obrázek

G-LAB - Guitar System Controller
Obrázek

VOODOO LAB GROUND CONTROL
Obrázek

YAMAHA MFC10
Obrázek

ROCKTRON MIDI MATE
Obrázek

BEHRINGER FCB 1010
Obrázek

ROLAND FC300
Obrázek

VOODOO LAB PEDAL SWITCHER
Obrázek

ROCKTRON ALL ACCESS
Obrázek

ROLAND GFC50
Obrázek

VOODOO LAB COMMANDER
Obrázek

DIEZEL COLUMBUS
Obrázek

TECH 21 MIDI MOOSE
Obrázek

ENGL Z9
Obrázek

DigiTech Control Seven MIDI Controller
Obrázek

RFX mp128p - MIDIBUDDY
Obrázek

Musicom Lab EFX MK II Audio Controller
Obrázek

GTR Ground MIDI USB Foot Controller
Obrázek

T-Rex Big Foot Midi Controller
Obrázek

ADA MPC MIDI FOOT CONTROLLER
Obrázek

Tech21 MM1 MIDI Mouse
Obrázek

Electro Harmonix Foot Controller
Obrázek

RS-10 MIDI Foot Controller
Obrázek

Liquid-Foot Pro Midi Foot Controller
Obrázek

BOSS GFC50 MIDI Foot Controller
Obrázek

DMX Foot Controller
Obrázek

FCB4N Programmable MIDI Foot
Obrázek

MIDI foot controller NOBELS
Obrázek

FX1 MIDI Foot Controller
Obrázek

A mraky dalších v podstatě vše stejné, tak si ty chlapíky pořádně prohlédni :-)
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Aerith píše:To MF-1 nevyzera spatne ale v CR je asi nedostupne..
Pozor! Nobels MF-1 nic neumi, je uplne blbej (jeden mam na skrini), vypadaji oba podobne, ale ten luxusni, co umi vsechno je MF-2. Sehnat ho ale asi uz bude problem.

V seznamu od Fekiho chybi jeste Skrydstrup SC-1, to je muj vyvolenej pro pripad, ze bych mel par tisic navic. Obecne ty kontrolery, ktery umej prepinani treba 10 presetu a banky nahoru/dolu maji sve limity. Tyhle o hodne drazsi maji histrorickou inspiraci prave ve Skrydstrupu a ono je to fakt trochu jinak, kdyz si zvolis song a k nemu se ti deset tlacitek v hornich radach navoli podle songu, takze pro kazdej song mas pak jine presety a snadno si spocitas, ze muzes mit na koncerte podstatne sirsi paletu dostupnych zvuku bez listovani v bankach. A pritom slapnes jiny song, solo budes mit porad na stejnym spinaci, jako v minulym songu, ale najednou ti to navoli jinej solovfej preset.... proste parada... Akorat 1340 Euro za Skrydstrup je mimo moji misu...

Z ceskych produktu ale chybi jeden, kterej tady nekdo vyrabi (nevim kdo, obcas je to par kousku, vedel by to Komar ze Sunset Blvd), kterej stoji okolo 10 a umi taky ty song rezimy, jako All Access a Skrydstrup. Zkusím zapátrat, ale je to malosériovka, spíš kusovka...

Ad FCB a Roland: Feki sice píše, že Uli ve svém FCB obšlehl Rolanda, ale je to jenom vizuální inspirace. Já jsem leta chtěl Rolanda FC-200, ale pak jsem zjistil, že vlastně vůbec nic neumí. Tedy přesněji drahý pedál od Rolanda neuměl zejména vysílat na víc kanálech. No a taky neuměl napájení přes phantom a jel jen na baterky nebo adaptér. Celkově je FCB výrazně možnostmi nad FC-200...
Obrázek
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Taaakze cely vykend som si prezerala vsetky midi footswitche na ktore som nadabila.. Bohuzial, tie ktore splnovali obe kriteria (plne funkcny a pre mna hezky) su uz vypredane (napr. ta MF-2), pripadne boli uz velmi drahe alebo slabe co sa tyka funkcnosti.. A tak som si prezrela este Engl Z-15 a asi bude vytazom on.. Od Z-12 sa lisi tym ze poskytuje zapojenie dvoch expression pedalov (tie zabudovane mi trosku vadia ze su na pravej strane kedze som lavacka) a taktiez ma switch loops.. Sice pracuje stale len s jednym midi kanalom ale to sa da vydrzat.. Ten leskly povrch si nejako upravim a konecne zdrojovy kabel si zlepim s midi kablom takze bude menej prekazat.. Este mam jednu otazku (dufam ze uz poslednu :)).. Nie som si ista tym "switch loop".. Znamena to zapojenie skatuliek do slucky alebo je to nieco ine?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

jj, většinou to bývá smyčka pro krabky a právě i efektové proesory, záleží podle výrobce, vlastně vůbec nevíme co máš za preamp ????
Aerith

Příspěvek od Aerith »

No doma sa mi povaluje JMP-1.. :D Zatial ho moc nepouzivam, lebo je to akosi jedina "profi" hracka.. :) Ostatne (gitara, zosilovac a "bedna") pridu tak za rok az dva.. Ale medzi casom si dokupujem lacnejsie veci, medzi ktore patri aj footswitch.. No ale zatim to ma este cas.. :) Tak dik za info a snad to posluzi aj dalsim ludom ktory budu hladat nieco na ovladanie midi zariadeni...
Jo a este k tym smyckam, potom je to celkom dobry footswitch (oproti Z-12) ked nemusim prepnut midi kanal a sucasne este zapnut/vypnut krabicku...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: MIDI footswitche

Příspěvek od dayslypper »

Cybermuff: Doufal jsem, že song režimy jsou standard alespoň u FCB.

Ale jak jsem to celé pročítal, tak není příliš mnoho efektů s 4 switch výstupy.
Zaregistroval jsem jen Nobels MF-2 a Behringerem si nejsem jistý. Jacky jsou stereo, ale nikde není popsané, jestli to tedy jsou dohromady 4 nezávyslá relé. U fekiho dole na stránce jsem zaregistroval jakési nákresy, ale moc jsem to z toho nepochopil. http://feki.webnode.cz/news/midi-fotcontroller-fcb1010/
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

nevim jestli to sem muzu napsat ,ale mam ten pedal trasco a chci ho prodavat , tak kdyztak napiste SZ ,kupoval jsme ho na ovladani midi TB listy,ale nakonec si koupim G lab , pedal je to jednoduchy,ale pecnej kovovej ,tim me zaujal
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Měl jsem tam nějaké nedostatky, ale v podstatě levý switch je stereo, takže funguje jako klasický tříkanál.
Pravý je mono, ale v jsou spojené, takže levý spíná i pravý.
Já na Engu používám FCB levý stereo na čistej/zkreslenej a Hight. Na Contur a Bypas mám ještě Engl Z-4 viz foto:
Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Počkej, tys to smazal? To byl asi ten troj-kanál přepínaný kombinací dvou tlačítek. I když jsem to takhle na poprvé nechápal, ta. I když jsem to vůbec nechápal, tak to vypadalo zajímavě.

Takže ten stereo výstup pro switch lze rozdvojit na dva nezávislé kabely ovládané dvěma různými pedály?
nity

Příspěvek od nity »

de facto + ten druhej na tříkanál..taky mě to moc zajímá, mam 3kanal, co kanal to jack, a mam pocit že nobels odchází do věčných...a když šlápnu jeden, vypne se ten druhej že jo...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

dayslypper píše:Cybermuff: Doufal jsem, že song režimy jsou standard alespoň u FCB.
Ale jak jsem to celé pročítal, tak není příliš mnoho efektů s 4 switch výstupy.
Zaregistroval jsem jen Nobels MF-2 a Behringerem si nejsem jistý.
Moje MF-2 je příjemná díky velikosti (šíře rackového modulu, takže se vejde do každýho kufru) a taky nemá na sobě rovnou moc zbytečností - zůstává malá, když nepotřebuješ sebou tahat hromadu přepínačů a kontrolérů, ale má 4 vstupy pro další řídící prvky (pedály, spínače... samo umí pár dalších ptákovin, které nepoužívám).
Ty 4 výstupní relé jsou přepínací - na 4 stereo jackových samicích máš tak 4x přepínací kontakt. V podstatě si z toho můžeš udělat třeba MIDI řízený truebypass přepínač na další krabičky na pódiu.
Já ho napájím přímo z racku přes MIDI kabel - napáječ je tedy schovanej v racku. Na pódium jde tak dopředu jenom jeden MIDI kabel - můj lampový preamp má taky MIDI, takže nepotřebuje přepínat pomocí relé.
Napájení FCB je tak horší - máš 230 interní zdroj, což je podstatně lepší, než adaptéry s tenkýma krátkýma kablíkama a slabýma konektorama, ale i tak horší než po MIDI kabelu, protože potřebuješ další kabel (dá se s tím žít, dlouho jsem používal stejně napájený MIDI kontrolér), ale samozřejmě si to lidi upravujou, aby to napájeli taky po phantomu (MIDI kabelu) z racku, viz http://www.naslada.net/knowhow/fcb1010/ ... daptor.pdf

Jinak co se možností týče, tak oba toho umějí hodně - vysílat na víc MIDI kanálech současně aj., ale Skrydstrup a jeho potomci jsou lepší díky těm song režimům (bodejť by ne za ty prachy). Oba diskutované kontrolery - FCB i MF-2 - jsou prostě klasický pro tenhle typ: banka nahoru/dolu -> 10x patch v bance.
Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

No a 1 banka se přeci rovná 1 song, ne? Akorát tam není displej s názvem písničky. :shock: Nebo to vázne v něčem jiném?

Jinak umožňujou ty MIDI i propojení s PC pro správu těch bank? Mačkat to všechno na tom může bejt docela vopruz.
Ty 4 výstupní relé jsou přepínací - na 4 stereo jackových samicích máš tak 4x přepínací kontakt.
"přepínací" tedy znamená, že v rámci jedné stereo zássuvky přepínají oba v jeden okamžik stejně, nebo na střídačku (jeden rozepnutý, druhý sepnutý)?

Zvlášť se tedy nedají nastavit? (To by pak bylo 8 spínačů.)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Banka vs. song režim: Ne, to se tedy úplně nerovná. Song režim může mít (IMHO by měl mít) jakoby vnořené další presety - u některých modelů si to představ spíš jako banku v bance. Což by mi taky celkem vyhovovalo. Myslím, že takhle to měl i jeden z těch v CZ dělaných zakázkových (stál cca 10) - šlápneš na preset "oplodňovák č.1" v první řadě a v druhé nebo třetí řadě budeš mít 5 switchů s presety pro tuhle bombu, pak šlápneš v první řadě na song preset "brambory na dva kopáky a 164bpm" a ty samý spínače ve třetí řadě budou mít jiný význam a budeš přepínat zvuky vhodný pro tuhle skladbu. Takže budeš mít třeba spínač na sólo zvuk na stejným místě, jako v ploužáku, nebudeš mít problém si to pamatovat, ale samozřejmě zvuk bude jinej. Procházení bankami ti nakonec udělá podobnou službu, ale zkus si to představit v reálu - song režimy udělané takto jsou rychlejší a máš toho víc rychle pod kontrolou. Většinou se mezi songy pohybuješ stejnými spínači nahoru/dolu jako u banky, ale interní možnosti pro song režim by měly být větší. Já si s deseti zvuky nevystačím a používám banka nahoru/dolů a uvítal bych právě podobný režim - líbilo by se mi to takhle: banka songů pomocí spínačů nahoru/dolu, ve spodní řadě song (nebo podmnožina songu) a nad tím v řadě spínače pro zvuky v rámci té podmnožiny. Takže kdybych zvolil banku songu 1, v ní song 1 a ve druhé řadě měl presety do songu 1-5. podobně na songu 2 bych měl ve druhé řadě presety do songu, ale dynamicky by se to měnilo podle toho, co bych měl vybráno za song. Tak bych měl vlastně 25 presetů rychle dostupných, aniž bych se hrabal v bankách nahoru a dolu... A to moje MF-2 ani FCB neumí - ale právě tohle uměl jeden ten malosériově vyráběný CZ kontrolér...

Jo relé na MF-2 jsou zapojená takto:
Obrázek
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Vlastně v seznamu chybí tenhle chytrej podlahář:
Obrázek
Cena: 900 USD, ale umí toho fakt hodně.
Návod: http://www.liquid-foot.com/downloads/Li ... O_v190.zip
Obrázek
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jo, tak jsem tam měl chybu - musel jsem odstranit. Nicméně tady je alespoň neschematické opravdu informatiní gif jak to funguje u FCB.
Obrázek
Jen pro doplnění nejde programovat vzlášť pro stereo jack a mono jack. Běží vždy oba najednou, tak záleží co a kam směřujete.
Také záleží jak ti schopnější omí pracovat s pájkou, lze to různě kombinovat vlastí home made kabeláží :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“