Kytaráři

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Odpovědět
biker_xx

Re: Kytaráři

Příspěvek od biker_xx »

Mám takovej (zatím) spekulativní dotaz. Od koho si nechat udělat kytaru, když by mi šlo o maximální kvalitu a preciznost bez jakýhokoliv ohledu na cenu? Mám na mysli to, že ne každej kytarář se dostane k opravdu špičkovýmu dřevu, některý maj třeba svoje zásoby a zdroje, některý ne. Jak vybrat?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Čistě teoreticky, kdybych si chtěl udělat prostě nejlepší kytaru bez ohledu na peníze a čas. Tak začnu dělat kytaráře a tak po deseti letech úspěšné praxe si pokusím postavit nástroj pro sebe. :lol:
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

dayslypper píše:Čistě teoreticky, kdybych si chtěl udělat prostě nejlepší kytaru bez ohledu na peníze a čas. Tak začnu dělat kytaráře a tak po deseti letech úspěšné praxe si pokusím postavit nástroj pro sebe. :lol:
Já psal bez ohledu na peníze, ne na čas.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Já vím, dělal jsem si srandu, ale kdyby nešlo jen o ty prachy, pak bych zašel do vývoje Ibanez nebo Ernie Ball a dal jim tolik prachů, aby se o mě starali, jako o světoznámé kytaristy.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Mám takovej (zatím) spekulativní dotaz. Od koho si nechat udělat kytaru, když by mi šlo o maximální kvalitu a preciznost bez jakýhokoliv ohledu na cenu? Mám na mysli to, že ne každej kytarář se dostane k opravdu špičkovýmu dřevu, některý maj třeba svoje zásoby a zdroje, některý ne. Jak vybrat?
Zajimavy dotaz. Ja bych asi zkusil oslovit nekolik schopnych kytararu, rict jim co chces, namlsat je tim, ze na penezich "nezalezi" a nechat je predstavit svoje napady :wink:
Stop dreaming, start playing!
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Homerda píše:
Zajimavy dotaz. Ja bych asi zkusil oslovit nekolik schopnych kytararu, rict jim co chces, namlsat je tim, ze na penezich "nezalezi" a nechat je predstavit svoje napady :wink:
Tak právě nápady bych měl zcela jasný a přesný, specifikace by byla daná přesně, v některejch detailech bych si možná nechal poradit. Ale jde mi prostě o to, komu to svěřit, když by to měla bejt opravdová špička.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Sel bych do nejakyho custom shopu u vetsich firem - Gibson, Fender, Godin, Ibanez, PRS, ...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Určitě custom shop - ale taky dost záleží, jakej typ kytary bys chtěl, a podle toho vybírat značku...
fekál.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jde o to, v čem má být nástroj špičkový, přesnější ale asi bude "pro mně špičkový".
Samozřejmé by měly být kvalitní materiály a zpracování.

Co je individuální a pro někoho výborné, nemusí druhému vůbec vyhovovat - šíře a tloušťka krku, menzura, zakončení krku, kompenzace, hmotnost, převody ladidel...

Prvně bych si tedy rozmyslel, co vlastně potřebuju a chci - mně dojímají dotazy typu "kolik u vás stojí kopie véčka".

Odpověď bývá krutá a pro nás v prvním plánu nevýhodná: si to rozmysli, co chceš a potřebuješ, takhle to budou vyhozený peníze, protože to budeme několikrát předělávat.
Dobrý kopie véčka dělá třeba Epiphone.

Chci tím říct, že pro nás, jako pro výrobce, je dost důležitý vědět, co player chce, jinak je lepší, aby si zašel do hudebnin...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Wohma píše:Sel bych do nejakyho custom shopu u vetsich firem - Gibson, Fender, Godin, Ibanez, PRS, ...
Čéče vidíš, to by mě nenapadlo...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

pavel2 píše:Chci tím říct, že pro nás, jako pro výrobce, je dost důležitý vědět, co player chce, jinak je lepší, aby si zašel do hudebnin...
S tímhle, jak jsem psal, problém není. V první řadě mi by mi šlo ale hlavně o dřevo. Moc mi není jasný, z jakejch zdrojů kytaráři berou. Já jsem pořád jeden z těch, který maj za to, že vliv kvality dřeva na zvuk jsou zcela základní. Jinak si asi dovedu představit, že u jmen, který jsou na českym trhu známý, bude řemeslná kvalita poměrně podobná, nebo ne?
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

pavel2 píše:Jde o to, v čem má být nástroj špičkový, přesnější ale asi bude "pro mně špičkový".
Samozřejmé by měly být kvalitní materiály a zpracování.

Co je individuální a pro někoho výborné, nemusí druhému vůbec vyhovovat - šíře a tloušťka krku, menzura, zakončení krku, kompenzace, hmotnost, převody ladidel...

Prvně bych si tedy rozmyslel, co vlastně potřebuju a chci - mně dojímají dotazy typu "kolik u vás stojí kopie véčka".

Odpověď bývá krutá a pro nás v prvním plánu nevýhodná: si to rozmysli, co chceš a potřebuješ, takhle to budou vyhozený peníze, protože to budeme několikrát předělávat.
Dobrý kopie véčka dělá třeba Epiphone.

Chci tím říct, že pro nás, jako pro výrobce, je dost důležitý vědět, co player chce, jinak je lepší, aby si zašel do hudebnin...
Pavle já už mam kytaru vymyšlenou, akorát Jirka nedělá kytary na splátky a to je problém :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
mr_mocak

Příspěvek od mr_mocak »

- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)

STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
tomas.soldan

Hledám kytaráře - Kroměříž a okolí

Příspěvek od tomas.soldan »

Zdravím, nejsem kytarář, ale naopak nějakého hledám v Kroměříži nebo okolí.

Nejde o nic velkýho - jen o opravu a seřízení elektrické kytary. Budu rád za jakýkoliv kontakt. Děkuji.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Někde na začátku byla informace o kytarářovi Honzovi Jindrovi. On to asi před třemi léty přestal dělat, z rodinných důvodů. Sháním na něho telefon. V hudebninách u Brauna ho nemají.
Oltec

Změna k obrazu svému

Příspěvek od Oltec »

Gutn tag boys! chtěl bych trošku přestavět svůj Fender Telecaster De Luxe - pouze elektrika - změna kombinace snímačů - u krku jako má David Hamburger (chtěl bych přesně ten jeho snímač)- přidat střed jako strat - a ke kobyle humbucker,ale rozpojitelnej, a ještě fishmena do kobyle plus všechna elektronika , ale žádný napodobeniny a s****y, pouze kvalitní zapojení - klofnu mám " v ruce" a nehodlám už do konce života měnit - nějak se mě nedaří v Brně někoho sehnat. Hledám borca , kterej mě to ufachčí bez ohledu na cenu - no nejsu Onasis, ale za kvalitu zaplatím!!! Poraďte kde v REPUBLICE!!!!!
Glitch

Příspěvek od Glitch »

Zdravim, hledam kytarare v okoli Kolina, cim bliz, tim lip + cena mi taky neni sumak.

Rad bych se pokud mozno vyvaroval Praze, kdyz sem tam byl pro kytaru tak sem se tam pekne motal :lol: .

Chtel bych kytaru komplet seridit. A ted proc nechci kytaru seridit v Koline. Sou tu jedny hudebniny, kde sem nechaval seridit asi pred rokem starou Jolanu a pekne ji zridil (strhnul zavit u snimacu+mi od ty doby nejde stelovat kobyla) a jeste do me hustil nejaky nesmysly (to sem o tom ale este nic nevedel tak sem to nepoznal) :|

Mam cortku z42 a pro me jako pro studenta je dost hodnotna takze bych chtel nekoho u koho ste si nechali seridit a ste s vysledkem spokojeni.

Predem dik za kazdou reakci :wink:
TGM

Přepražcování Brno

Příspěvek od TGM »

Nemáte někdo doporučení na kytaráře v Brně co přepražcuje a seřídí kytaru? Jde mě o to, aby to nebyl člověk co to dělá poprvé nebo podruhé ... , aby na to měl patřičné vybavení, prostě a jednoduše aby to nezku**il. Nejlépe osobní zkušenost z nedávné doby. THX
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Janeko v pohodě. Drahý nástroj nad 30000 bych tam radši nedal. Takové běžné opravy jsem tam měl 3 a šlo to. Dělali tam myslím Kronemu opravu laku na Jazzbassu a to byl luxus.
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“