Bicí za 15 - 20 000?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
7uka5

Bicí za 15 - 20 000?

Příspěvek od 7uka5 »

Ahoj..

potreboval bych od vas pomoc..
zacinal jsem hrat na klavir,potom na el.klavesy a dohromady sem se na ne hral 7let.potom sem dostal napad zacit hrat na bici a hrat ve skupine.ted hraju rok a pul a kdyz jsem si kupoval prvni bici vubec jsem tomu nerozumel a koupil jsem si ebazarove bici a uz snima dal hrat nemuzu,protoze se po roce hrani celkove rozpadaji..

myslim si ze za ten rok a pul uz neco umim,s kapelou jsme nahravaly song ve studiu a dost mi to dalo.
hrajeme takovej punk-rock..jaky bici by pro me byly idealni?mohu do nich dat 15-20tisic.na internetu jsem si vyhlidl http://www.akcentshop.cz/index.php?article=1156 zajima me co si o tyhle sestave myslite a jestli by jste mi nemohly nejake bici doporucit?Dekuju moc
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Re: prosim potrebuju poradit ktere bici mam poridit

Příspěvek od DJmanasek »

řekl bych, že to není špatná sestava, ale trošku bych se bál možná toho mahagonu, je to relativně netradiční materiál, spíš bych se podíval na břízu nebo javor (birch, maple). Jinak velice hezké zpracování, ještě se na to poptej, mahagon jsem opravdu ještě neviděl....

Možná bych se ještě podíval na Mapex Meridian Maple, to kupoval kámoš a hraje to nádherně. On to sehnal za 17 000, tak nevím, jaká tam bude cena :) 8)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

7uka5 píše:....jaky bici by pro me byly idealni?mohu do nich dat 15-20tisic.na internetu jsem si vyhlidl http://www.akcentshop.cz/index.php?article=1156 zajima me co si o tyhle sestave myslite a jestli by jste mi nemohly nejake bici doporucit?......

Co si o těch tvých vybraných myslím, to už tu začal kolega. MATERIál!!! Opravdu mahagon není zrovna běžným dřevem pro výrobu bubnů. Nakonec sama jsem včera zrovna podobnou soupravu komentovala v sousední rubrice "Bicí pro začátečníka" :roll:
Od pohledu vypadá kopák dlouhý 20" jako opravdové zvukové dělo!! Mnusem by pro mě (krom toho materiálu) bylo také to, že se jedná o malou, čtyřmístnou soupravu.
Jinak si vybral velmi dobře, značka GRETSCH je tradiční, dlouholetá a skutečně kvalitní!! Určitě to neříkám proto, že mám k té značce určité reklamní závazky, ale spíš na základě 5ti letého hraní na tu značku a o mnoho více let hraní na jiné. :wink:
Pokud bych já mohla doporučit něco v kategorii tvého rozpočtu, pak je to klasická javorová sada http://gretsch.cz/Catalina_MA_2007.html Získáš nejen kompletní 5ti bubnovou sadu z toho nejtradičnějšího materiálu, získáš více bubnů a ještě pár korun ušetříš. :idea:

Pochopitelně je to "shel set" tedy jenom bubny s transportními blánamai a bez jakéhokoliv hardware! To je ale i ta tebou vybraná..... je tedy potřeba mít finančně zajištěné ještě nákupy železa, plechůa nejlíp i nových blan. :!: :wink:

Hodně štěstí při hře a šťastnou ruku při ladění!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

ok dekuju vam za odpovedi..ja prave o tom z jakyho je to vyrobku a na co se co hodi nerozumim:(,ale ten mahagon se pry pouziva do bicich ktere stoji urcite vic nez tyto..musim si to jeste promyslet abych neprohloupil,nevite o nejake prodejne,kde bych si mohl treba tyto bici ozkouset??na to co hraju mi prave staci jen jeden TOM a prave si myslim ze za tu cenu,kdyz je to ctyrdilna sada by mely hrat dobre ne??

diky
Monikad
Rádce

Re: Bicí za 15 - 20 000?

Příspěvek od Monikad »

Mahagon je jistě lepší dřevo než javor..... když si budeš chtít koupit luxusní kousek nábytku, pak rozhodně mahagon! :!:
Měla jsem ale pocit, že se tu bavíme o bicích a tam mahagon není nejlepší variantou. Klasickým materiálem je tu javor a teprve potom bříza, topol, mahagon, bubinga,.... :)

Vyzkoušet si je můžeš samozřejmě u dealera Gretsch v Praze na Žižkově, tedy v prodejně AKCENT http://www.gretsch.cz/ myslím, že by bylo fajn tam nejdříve zavolat a pozeptat se, aby zrovna tvůj model na prodejně měli připravený. :wink:

Na stejném odkazu, v sekci "hrají na Gretsch" u mé fotky (tolik bubenc se jménem Monika tam zase není) odkaz třeba na stránky jedné z mých kapel, RedGuitars a tam je spousta ukázek. Živáky i studiovky.... všechno je nahrané na ty javorové Gretsch Catalina Maple co ti doporučuji, můžeš posoudit sám jejich zvuk 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

tech mahagonových dýh je více druhů z ruzných míst a tedy i kvalita nástrojů je různá. Určitě si dovedu představit nádherný škopky z prvotřídního mahagonu, luxusně okovaný a obutý za 100k ale pokud chceš lowend z mahagonu nepočítej s žádnou kvalitou.
Celkový dojem dělá jen ta folie tak bacha na ten zvuk, musíš si to vyzkoušet.
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

koukal jsem se po javoru a nasel jsem tyhle pearly http://kytary.cz/pearl-vx-vision-stage-set/HN108081/ co si myslite o tedlech bicich??diky
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Možná bych se ještě kouknul na bazar, a moc se mi nelíbí zvuk plechovejch virblů, spíš bych i doporučil taky javorovej
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

ok a neznas nejakou dobrou stranku na bazar pro bici???a tyhle pearly co jsem posilal,to je plech?
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

je tam napsano 14x5,5 ocelový

dobrá stránka
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

achjo tak ja uz nevim jaky :(
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Mohu ti doporučit obchod Drumcenter.cz, jejich sídlo je v opavě, pokud jsi někde z okolí ostravy, máš to kousek, jinak, a ty pearl vision, nevím nevím, není to nic extra prý, co jsem slyšel, každopádně ty meridian birch ti můžu doporučit :). A ty catalina maple taky :)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

bohuzel to je pro me moc daleko,jsem z Prahy.. :( ..skoda ze maji sidlo v Opave,ja prave nevim kam mam jit a poprosit o pomoc aby mi pomohli opravdu vybrat a ne mi jen neco nakecat co oni potrebujou zrovna prodat..a ty pearly za tu cenu jsou teda naprd,nebo maj fakt hodne spatnej zvuk?ja nejsem zadnej profesional zatim,ale zacatecnik fakt taky nejsem,myslim ze bych potreboval neco prumernyho proste,pro vas asi profesionaly uz je tezky vybirat v takovejdlech cenach nejaky dobry SET :(
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Neni to těžké, já sám mám Basix Custom, pravda, sice jsem si s tím hrál hodně dlouho, ale o tom to je, a má to parádní zvuk,slyšel jsem, že ty pearly se za tu cenu nevyplatí, ale to je jeden názor :)
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Já mám už pár let zase ty Gretsch Catalina maple a zvuk to má taky víc než parádní!!
myslím, že by si měl, pražáku, vyrazit do Akcentu na Žižkov a tam si to osahat a nechat si tam od kluků prodavačů poradit Věř tomu, že ti poradí dobře, chtějí spokojené zákazníky, co se taky vrátí :wink: Kdyby ti prodali nějaký šunt, už bys nikdy nic nekoupil, ne?? :roll:

Nebo zkus HUML Music v Michli. Tam najdeš spoustu MAPEXů, ale i jiných bicích sad!

S oběma prodejci mám jen ty nejlepší zkušenosti a už ani jinam nechodím :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já radím : Neboj se těch Gretsch :lol: Né, to jen proto, že ve vedlejším topicu se líbily mně :D
Jinak tadyto je snad jediná ukázka, kde jsou nasnímané mikrofonama:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
7uka5

Příspěvek od 7uka5 »

Ahoj hele tak jsem vcera byl v Akcentu na Zizkove a hral jsem na bici Gretsch Ash..hrozne me se mi libily zvuky kopaku prechodu a velkyho bubnu,maji podle me dost dobrej zvuk..co si o nich myslite? http://www.akcentshop.cz/index.php?article=15 bez hardware
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

No jsou trošku levnější a Jasan asi taky není nějaký extra dřevo, věřil bych javoru a lípě
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

7uka5 píše:Ahoj hele tak jsem vcera byl v Akcentu na Zizkove a hral jsem na bici Gretsch Ash..hrozne me se mi libily zvuky kopaku prechodu a velkyho bubnu,maji podle me dost dobrej zvuk..co si o nich myslite? http://www.akcentshop.cz/index.php?article=15 bez hardware
Zajímavý zvuk velmi netradičního dřeva, ale právě proto se můžou líbit. Asi se budu opakovat, ale není nad javor... alespoň pro mě 8) A mimochodem přesně v téhle cenové relaci se dají koupit právě javorové Catalina :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“