Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
alkaba

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od alkaba »

Tubular: Pecka!! tohle se mi hodně líbilo, skvělý zvuk, hraní celkem čisté...a skvělá improvizace :wink:
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Fade píše: Dark Axel - Moc dobre. To, jak jsi vzpominal doporucovani neceho syrovejsiho, jsem spise myslel (kdyz to prezenu) neco vice prasometalovejsiho :D Ale tak tohle se da oekne poslouchat, i kdyz to neni vylozene muj styl ;)
mi je to jasný :-) kdybych měl čím a momentálně nebyl bez snímače, tak už natočím Disturbed - Prayer, nebo Killswitch engage - Rose of sharyn... ale bohužel :-D

snad se jednou dočkáš :-)

Tubular - akorát jsem to prolítl, zírta na to mrknu lépe... ale první dojem - dobrý! :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

:D Dik.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak znova... ta kejtra je fakt dost nahlas, občas mám problém orientovat se v tom backingu... ze začátku mi připadá, že jsi byl párkrát mimo rytmus... doporučuju taky doladit oktávy :-)

ale jina kto je skvělý :-) moc super postupy a docela mě zaujalo, že hraješ prsty... nějak se to tady rozjíždí :wink: každopádně častými posty rozhodně neotravuješ :-) když to má úroveň, je to jen vítané :-)
huxd

Příspěvek od huxd »

To: Tubular
Dobrá práce, líbí se mi to a jak píšou ostatní, trochu bych stahnul volume, ta kytara tam moc vyčnívá. Ještě musím pochválit tu skoro 100% oldfieldovskou barvu tónu. To je nějaký preset v GRigu, nebo jsi to nakroutil sám???
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Dakujem za nazory. Nabuduce tu hlasitost dam tissie. :D

huxd: Ano, to som v GR 4 vytvoril sam, no stale si myslim, ze ten zvuk nezneje tak podobne ako Oldfieldov. :roll: :?
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak sem hodim neco. Berte to spise jako ukazku zvuku Korgu AX3000G, protoze to neni cele a je to ocas asi i z rytmu, ale to uz jsem psal i u Summer songu, ze me zlobi pocitac :(
Takze tady:

Guns 'n' Roses - Sweet Child O' Mine

Neni to cele. Natacel jsem to den predtim, nez jsem prodal Korga, takze jsem se nedostal k tomu zaverecnemu solu :D Takze fakt jen ukazka, co umi ten multak (mimochodem, skvely multak)
Pak prihodim jeste nejake songy z doby kdyz jsem ho kdysi mel ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
panedge

Příspěvek od panedge »

Fade píše:Tak sem hodim neco. Berte to spise jako ukazku zvuku Korgu AX3000G, protoze to neni cele a je to ocas asi i z rytmu, ale to uz jsem psal i u Summer songu, ze me zlobi pocitac :(
Takze tady:

Guns 'n' Roses - Sweet Child O' Mine

Neni to cele. Natacel jsem to den predtim, nez jsem prodal Korga, takze jsem se nedostal k tomu zaverecnemu solu :D Takze fakt jen ukazka, co umi ten multak (mimochodem, skvely multak)
Pak prihodim jeste nejake songy z doby kdyz jsem ho kdysi mel ;)
No co se týče toho zvuku kytary tak mě připadá,jako když to hraje nějakej syntezátor,máš nastavenej zvuk nějaký přeechovaný metalový pily.Slash to hraje klasicky LesPaul plus vytavená lampa.Prostě krásně táhlej zkreslenej zvuk.Takže zvuk kytary se mi nelíbí vůbec.Na druhou stranu chválím,že máš zmáklý jak se to hraje ,myslím že to je přesný,jen bych teda uplně překopal zvuk,tenhle parádní song si to zaslouží.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, Slash ma taky svoje osmikilo a LP :D Ne, jasne, vim, ze to neni zvuk primo na tohle, ale hodi se na jine veci. Problem toho multaku jen v tom, ze samotne nedava tak dobre jen malo nakreslene zvuky. Mel jsem nastaveny tenhle zvuk a zrovna me napadlo, ze bych si mohl zahrat tuhle pisnicku, tak jsem to nahral :) Jinak dik za pochvalu :)
strup

Příspěvek od strup »

Ten zvuk trochu upravit, zni to moc umele, mam radsi syrovejsi a prirozenejsi.

Jinac ale dobry.
R.I.P. Ronnie James Dio
panedge

Příspěvek od panedge »

Fade píše:Jojo, Slash ma taky svoje osmikilo a LP :D Ne, jasne, vim, ze to neni zvuk primo na tohle, ale hodi se na jine veci. Problem toho multaku jen v tom, ze samotne nedava tak dobre jen malo nakreslene zvuky. Mel jsem nastaveny tenhle zvuk a zrovna me napadlo, ze bych si mohl zahrat tuhle pisnicku, tak jsem to nahral :) Jinak dik za pochvalu :)
Jo tomu rozumím,vidíš buď rád,žes to prodal a sám si dokázal ,že Korg opravdu není skvělej multiefekt :P,Já sem tuhle píseň kdysi hrál s naší kapelou,největší problém mi dělalo hlavní sólo od tý doby co jede s wah pedálem.Nějak mi to nikdy neznělo jako jemu :D .A ještě k tomu zvuku-na tenhle song ,aby ses přiblížil toumu zvuku,nepotřebuješ vytavenej Marshall,stačí obyč kombo ,kde si nastavíš hezky zkreselnej kanál a jedeš-nepřehánět zkreslení,já sem to takhle hrál na Laney TF a uplně v poho zvuk.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to já budu trochu kritičtější... zvuk víceméně s**e pes, to bychom tu byli v háji skro všichni :-D ale spíše mi hlavně ze začátku připadá, že to místy vyjíždí z rytmu :wink:

jinak dobrý, aleškoda těch sól, to je na tom songu tak nejzajímavější věc :-D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, prave ze je, mam jeste nejake nahravky z te doby, co jsem ten multak mel a tak je tu potom hodim :) Problem toho rytmu je, ze mi tohle dela pocitac. Nevim, jestli to je latenci nebo cim jinym, ale proste se mi ten pocitac kdyz nahravam obcas trosicku, nepatrne sekne a pak jede zase dale. Jakoby nestihal procesor nebo nevim. I kdyz procak mam celkem vykonny. Tohle me prave s**e, ale zkousel jsem vse mozne a smula. Mam intefrovanou zvukovku a nahrava to pekne, az na to obcasne seknuti. Nekdy to udela jednou a pak treba az za cas a nekdy to udela nekolikrat po sobe. Cert vi v cem je problem :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak sem opět po dlouhé době něco dávám:
http://rotten77.ic.cz/player.html
(song Stoner)

Nahráno v Energy XT 2, basa přes FreeAmp, kytary přímo z Uliho GDI21 :-)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

V těch klidnějších pasážích to působí dost rozladěně, jak je tam moc toho chorusu, flangeru, nebo co to je.
Jinak ale dobré a celkem přesné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

me se to teda vylozene libi, bejt tam zpev, nemel bych vubec vytky :D
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Santana - Europa:

Je to tak v takový fázi, že jsem se naučil, kam šáhnout, teď ještě chci dopilovat rytmus a frázování a trochu to dohladit. Nahrál jsem si to, ať mám srovnání, tak vám to sem dám..
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Proč hraješ to houslouvé vibrato? Případně proč u toho dlouhého bendu např. na 2:16 nehraješ vibrato? :-) celkvoě mi přiapdá, že to hraješ hodně strnule a tak nějak bez výrazu, ale to připisuju tomu, že se to učíš, čili myslím, že až to dostaneš do krve, bude o lepší :-)

co se týče zpracování - nejhezčí video, jaké u bylo.. .a zvukově je to taky skvělý. Ale to vibrato mi to trochu kazí, na tom by se zapracovat dalo :wink: jinak jsem si žádných velkých kiksů nevšiml.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Axel: Proč by nehrál houslové vibráto? :?: :?: :roll: A proč by měl mít v tom bendu vibráto, když v originálu také v podstatě není???
A, ano je to malounko strnulé a protože ta pecka je tak provařená, stálo by za to trošku si pohrát s frázováním.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

houslové vibrato mi u některých věcí, jako třeba tady, připadá tak trochu jako zybtečná námaha - obvykle to totiž moc nemá efekt

a že tam to vibrato u toho bendu není - to třeba nevím... ale já bych ho tam hrál :-) to je moje chyba že ten originál tak neznám
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“