Problém s vox valvetronix...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kilas
Kontaktovat uživatele:

Problém s vox valvetronix...

Příspěvek od kilas »

Ahoj. Před rokem jsem se koupil kombo vox valvetronix 30vt.. Na podiu mi to výkonem stačilo.. Připadalo mi že je super jak je lehký a že se zvučením to můžete tahat všude, ale pak se něco semlelo.. Zlehka jsem rozebral zesilovač abych se podíval jestli je možné udělat kombu linku.. Samice je přidělaná na základní desce a do té se mi moc vrtat nechtělo.. tak jsem to dal zase do kupy.. Jenže od té doby mi připadá že aparát je méně hlasitý.. Občas to jako kdyby malinko přepne a charakter zvuku se skoro nečitelně změní.. ( Jednou později se mi kombo porouchalo a já ho dal na prohlédnutí alektrikáři kterej mi tam našel studeňák, ale to doufám s tím nesouvisí)... Nevíte někdo v čem by mohl být problém?.. Dal bych to do ruk kytarářovi, ale poblíž žádnyho neznám.. Nemůže to být třeba alektronkou? .. Náhrál jsem na to fakt hodně hodin ;-) (předem děkuji)
panedge

Re: Problém s vox valvetronix...

Příspěvek od panedge »

Elektronkou těžko,v těhle pololampových kombech to je dá se říct do smrti.Jinak já se zásadně nevrtám ve věcech kterejm rozumím jako koza petrželi(což nemusí bejt tvůj případ)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nicméně aparát kytaráři nedávej, ten tomu dost pravděpodobně nemusí rozumět, chce to spíš člověka, co dělá do oprav aparátů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

Jo to je jasný. Já jenom že kytaráři by taky měli znát elektroniku.. V aktivních kytarách ji mají dost ;-)... 1) odpověď.. NO já přesně věděl za čím jdu.. Chtěl jsem připájet linku, všechny vývody obvykle bývají na sluchátkách, ale tady to bylo na desce.. Když jsem to rozdělával tak jsem dával pozor, abych něčemu neublížil.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kdyby Vox Valvetronix byla celolampa pájená systémem point-to-point, tak bych věřil, že to kytarář zvládne opravit, ale u digitálního modeilongového tranzsitoru bych si už zas tak jistý nebyl. Přece jen elektronika v jakékoli kytaře je výrazně jendodušejší záležitost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

Jo to určitě je.. ;-), ale ty základní věci znát musíš.. Když opravuješ veškerou elektroniku Tak proměřuješ jednotlivé okruhy (poté součastky atd..) V podstatě základ musíš mít stejnej.. Si myslím že v předzesilovači ten brouk nebude.. To bude koncák ;-)
Holajs

Příspěvek od Holajs »

mas to jeste rok v zaruce? jestli jo tak co resis, ze ses v tom vrtal jim rikat nemusis treba to zpravi.
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

No kéž by to vzáruce bylo .. :(
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Přihodím to sem, protože se jedná o stejné kombo.
Přestaly mi fungovat ty modelingový poty. Kombo hraje v čistém kanálu normálně, ale nekreslí. Může být problém v lampě/pojistce, nebo nadešel čas hledat servis?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

Hele a nezkoušel jsi jestli nemáš špatnej třeba poťák s gainem?... Fungují ti efekty a equalizer?
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jo. Akorát modeling umřel.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To je na servis...

PetrPeter 1975 - 2008
Gobak

Příspěvek od Gobak »

No, tak to jsem samozřejmě očekával a neslyším to rád. To kombo jsem prodal někdy na začátku listopadu a pán se mi teď ozval. Jsem asi prokletej s bazarovýma věcma nebo co, krucinálfagot.

Prosím vás, můžete mi doporučit nějaký servis v Praze? Ideálně ne někde na Zličíně, ale po trase Mladá Boleslav-Vinohrady? :lol:
cickadub

Příspěvek od cickadub »

bol som vlastnikom AD50VT 212, tatiez som mal problem...kombo mi chrcalo,pri skreslenom zvuku to nebolo tak patrne,avsak pri cistom kanaly to bolo hroznee..taktziez mi skoncila zaruka,mal som to asi u 3 elektrikaroch avsak je to predsa len modelingove kombo a ani jeden nevedel prist co mu je,takze bol som nuteny ist priamo do servisu,kde som mal istotu,ze ho opravia,trvalo to sice cca 2mesiace,nakolko museli objednavat nejaku suciastku,ktora odisla....na moje prekvapenie v servise nechceli ani korunu,takze bol som rad,ze ma to prakticky nic nestalo.... :) odporucam ti daj to do servisu,tam vedia co s tym.....u nas v SR je v Piestanoch,keby bol zaujem poslem SS
p.s. inak v servise mi vravel,ze komba davaju opravovat niekde do Českej Republiky
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Klucí, budete se smát...
... pán mi to kombo přivezl domů. Hodil jsem do něj svou kytaru, všechno hrálo a fungovalo přesně jak má, akorát občas vypadl signál (stačilo vyčistit a přihnout kontakt na vstupu). Pán kroutil hlavou, vzal si to zase domu a že se ozve. Navečer volal, že mu to nehraje a že to tedy dáme do servisu. No a pak volal ještě jednou "nezlobte se už je to v pořádku. Já mám v té své kytaře nějaké předzesilovače a tam se musí prý dát baterka". Pán po roce hraní nevěděl, že má aktivy!

Myslel jsem, že to není možné, ale nedávno přesně to samé předvedl jeden můj kamarád, nemlich to samé.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“