Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
DirX

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od DirX »

Fade píše:
bodrey píše:Zdar Michale.Já tak brouzdal po diskusích a když sem uviděl téma Rockwell,musel sem taky něco napsat.Ten můj signature model bude taky vycházet z Biohazarda,ale s nějakejma úpravama právě kvůli zmíněný chlupatosti.Jinak to bude postavený fakt vyloženě jak já potřebuju.To znamená-zkreslenej jednokanál,kterej ale bude pracovat ve čtyřech!!!!!!!! režimech.První dva jsou-vintage a modern.To je asi celkem jasný,to má i Recto.Modern je hodně nasranej a agresivní.Vintage je jemnější,ne tak nařachanej,ale neskutečně pevnej.Zbylý dvan režimy jsou-midle a deep.Poloha midle,to sou vykopnutý středy,kdy aparát hrne jak buldozer,při čemž zůstává krásně čitelnej.Středy no.Režim deep,ten posune o něco níž centrum středových frekvencí.Zvuk se stává temnějším,hodně těžkotonážním.
Presne takhle funguje i muj Rockwell Red Trip, jestli jsem dobre pochopil :) Zkresleny ma mody Modern, Deep, Vintage, Middle + jeste nakopnuti Shift (dalsi packa, ktera posune stredy jeste vice nahoru). Je to mazec. Tolik moznosti mi ale zpusobuje dilema, ktery mod mam pouzivat :D
A čistý je teda solidní?Slyšel sem hodně rozporů na rockwell clean....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jako mi se libi hodne. Jenze ja nejsem az takove meritko, protoze z 90% pouzivam zkresleny... :) Ale kdybych to mel nejak shrnout, tak cisty hodnotim velmi pozitivne. Zlaste se zapnutym Bright.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bodrey

Příspěvek od bodrey »

DirX píše:
Fade píše:
bodrey píše:Zdar Michale.Já tak brouzdal po diskusích a když sem uviděl téma Rockwell,musel sem taky něco napsat.Ten můj signature model bude taky vycházet z Biohazarda,ale s nějakejma úpravama právě kvůli zmíněný chlupatosti.Jinak to bude postavený fakt vyloženě jak já potřebuju.To znamená-zkreslenej jednokanál,kterej ale bude pracovat ve čtyřech!!!!!!!! režimech.První dva jsou-vintage a modern.To je asi celkem jasný,to má i Recto.Modern je hodně nasranej a agresivní.Vintage je jemnější,ne tak nařachanej,ale neskutečně pevnej.Zbylý dvan režimy jsou-midle a deep.Poloha midle,to sou vykopnutý středy,kdy aparát hrne jak buldozer,při čemž zůstává krásně čitelnej.Středy no.Režim deep,ten posune o něco níž centrum středových frekvencí.Zvuk se stává temnějším,hodně těžkotonážním.
Presne takhle funguje i muj Rockwell Red Trip, jestli jsem dobre pochopil :) Zkresleny ma mody Modern, Deep, Vintage, Middle + jeste nakopnuti Shift (dalsi packa, ktera posune stredy jeste vice nahoru). Je to mazec. Tolik moznosti mi ale zpusobuje dilema, ktery mod mam pouzivat :D
A čistý je teda solidní?Slyšel sem hodně rozporů na rockwell clean....
Jo jo,takhle nějak by to mělo makat.Ještě tam budou nějaký designový vychytávky.Dál pak bude presence fugovat ve všech režimech.U seriovvých Rockwellů funguje pouze v režimu modern/deep a vintage.Pak ještě v konci EL-34 místo 6L6,nějaký blbosti aby to vypadalo co nejinfernálněji a hotovo. :twisted:
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jak to popisujes, tak presne takhle maka muj Rockwell Red Trip :) Pak kazdopadne se pochlub a hod tady fotky ;)
DirX

Příspěvek od DirX »

EL-34? Obrovské překvapení u tebe bych čekal spíš 6L6, každopádně sem slyšel rockwella s el-34 a byl to taky nehorázný masakr!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

tak EL-34 budou na takový podladění čitelnější ne?
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
DirX

Příspěvek od DirX »

cerfotoc píše:tak EL-34 budou na takový podladění čitelnější ne?
Je to možné o těch el-34 sem taky uvažoval když sem přešel na osmu ale 6L6 je mi o hodně příjemnější....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
bodrey

Příspěvek od bodrey »

DirX píše:EL-34? Obrovské překvapení u tebe bych čekal spíš 6L6, každopádně sem slyšel rockwella s el-34 a byl to taky nehorázný masakr!
Já hraju léta na 6L6 :twisted: a v poslední době sem si zahrál na pár aparátů osazených EL-34 (Rivera,Marshall JVM a Dizel).Sem z toho úplně hotovej.EL 34 maj ůžasný středy a celej zvuk dělaj neskutečně pevnej.Některý lidi žijou v přesvědčení že EL 34 nejsou vhodný na tvrdou muziku.Samozřejmě je to nesmysl.
Majkl.Duke

Příspěvek od Majkl.Duke »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jesli je nějaký rozdíl ve skreslení mezi 2 a 3 kanálovým? Hlavně v tom posledním, jak je značenej RED?
Naposledy upravil(a) Majkl.Duke dne 1.01.2010 20:28, celkem upraveno 2 x.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Nedávno jsem testoval tohohle Rockwella a dlouho jsem z žádného aparátu nevytáhl takový zvuk, nastavení gain 3/10, výšky 5/10, středy 8/10, basy 2/10, presence 6/10, zapnutý shift. Vážně genialita.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Majkl.Duke

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak nakopává páčka Shift, já vlastním Biohazard 60 a tu páčku nemám :cry: , a strašně bych jí tam chtěl :lol: , teda jeslti to z toho udělá ještě věčí masakr. A chtěl jsme se zepta,hodlám vyměnit lampy, tak jsem koukal na ty to http://www.ges.cz/6l6gc-str-mp-ges08202235.html ,budou ok?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Shift prida vice stredu, takze kdyz nejdes slyset s kapelou, zapnes Shift. Funguje to pekne. Lampy si tam nech dat od Honzy primo kdyz ti bude delat ten Shift ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Už jen etymologicky, nedělá ten Shift spíš to, že posune frekvenci potáku Mid na jiný Hertze? U některých aparátů to tak je. O přidávání středů se stará spíš spínač označený Boost nebo Mid Boost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nevim, takhel mi to rikal kdysi Honza, ale mozna uz jsme to za tu dobu zkomolil nejak. Proste to zni vice stredove po zapnuti Shiftu a lepe prolezes v kapele. Z toho soudim (mozna to je blbost), ze to jsou stredy. Cert vi.
Majkl.Duke

S Honzou jsem si psal,ale neptal jsem se ještě na ten Shift, ale na lampy a řeklmi ,,když jseš ten studen,tak jsi přivez vlsatní a já ti je tam dám a budeš to mít levnější, než ty odemě,, + nějaká kontrola za 300kila, tak na to jsem čuměl co mi napsal, protože tohle obchodník moc neříká,ať jsi člověk přiveze vlastní věcičky, klobouk dolů.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, mi se posrala pri prevozu lampa a Honza mi okamzite poslal dve nove zdarma. Je to rovny chlap a ma super jednani - prace ho bavi.
Majkl.Duke

Bohužel jsem se nedostal k H.V. a byl jsem nucen jsi vyměnit lampy sám, už to dál nešlo poslouchat a vůbec to nehrálo :-) Koupil jsme skoro uplně stejný :-) lamyp 6l6GC MP EH, idkyž tam byli jenom 6l6 ale prej by v tom neměl být žádný rozdíl , šoupnul jsme je tam,a hraje to :-), doufám,že to bude hrát dál a nebude to dělat problémy!!

Chtěl jsem se ještě zeptat, co a jaký lampy dělají v pream. Př: Pohled zezadu z leva: 1.,2., dělají skrelsení a 3.,4. světlo a zbytek nic :-)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To uz presne nevim, ale kdyz mi minule Honza volal, tak rikal, ze ta v tom krytu je zkresleni, vedle je cisty zvuk tusim a ta treti je smycka. 4. a 5. nevim uz :)
tribute88
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tribute88 »

S panem Vladykou se znám osobně, měl jsem možnost hrát na Biohazard 120 2 a 3 kanály, nový RedTrip, Valve a sám jsem měl Blade 30 a musím říct, že Rockwell patří v našich podmínkách k tomu nejlepšímu, co za tyhle prachy můžete sehnat. Má to něco z Mesy, ale mesa to neni. Zvuk je odlišný, korekce fungují u všech modelů skvěle. Do tvrdší hudby ideal. Ty aparáty jsou nekompromisní jak buldozer. Co se boxů týče, doporučoval bych repra G12T 75W. Dostane te z nej drsnej kulatej a přesto konkrétní zvuk. Gainu to má tři prdele a dá se s tím hrát jak AC/DC tak grincore. Panu Vladykovi patří mů velký dík za to, že za rozumné peníze dodává na náš trh něco tak brutálního, jako jsou zesilovače ROCKWELL
Jackson KE3, Cort X-6 VPR, Fokus - H IB1 Upgrade, RM Pickups RH +,- Wilkinson Pickups, Rockwell Hi-gain Valve Dynamic 60-05, Behringer GM 108, Marshall MG30, Celestion Vintage 30, AKG WMS 40 PRO flexx, Boss, Elixir
tribute88
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tribute88 »

Majkl.Duke píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jesli je nějaký rozdíl ve skreslení mezi 2 a 3 kanálovým? Hlavně v tom posledním, jak je značenej RED?
Red je prakticky to samé co BIO, akorát v novim kabátu. Zvuková brutalita je stejná
Jackson KE3, Cort X-6 VPR, Fokus - H IB1 Upgrade, RM Pickups RH +,- Wilkinson Pickups, Rockwell Hi-gain Valve Dynamic 60-05, Behringer GM 108, Marshall MG30, Celestion Vintage 30, AKG WMS 40 PRO flexx, Boss, Elixir
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“