Důležité! Problem s kombem, pomoc:(
Pravidla fóra
Důležité! Problem s kombem, pomoc:(
Zdarvím,
mám 120w kytarové kombo. Mám do něj píchlou mou aktivní basu už takovej druhej měsíc ve zkušebně a mám takový problém:(.. Při hraní to vněm tak trochu divně chrastí, podobně jak u zvuk klíčů.. vychází to z komba.. nevíte prosim vás někdo co stim? docela se o to kombo bojim:(
Za případné rady moc děkuju..
mám 120w kytarové kombo. Mám do něj píchlou mou aktivní basu už takovej druhej měsíc ve zkušebně a mám takový problém:(.. Při hraní to vněm tak trochu divně chrastí, podobně jak u zvuk klíčů.. vychází to z komba.. nevíte prosim vás někdo co stim? docela se o to kombo bojim:(
Za případné rady moc děkuju..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Důležité! Problem s kombem, pomoc:(
Tak sorry, ale když do kytarového komba posíláš signál z basy, tak se nediv, že to hraje mizerně. Obzvlášt pokud si už stihnul oddělat repro, což není zas takový problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já vim no, ale hold nic lepšího nebylo:(.. ono je ještě horší, že to kombo není moje..
.. Nakolik by tak vyšel novej repro? No bude to mastný stim počítám.. 
- ...EDGE...
No co je to za kombo? A zahraj si s tim na kytaru jestli to bude taky delat 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak problém nemusí být nutně repro... Ale je to nasnadě.
http://kytary.cz/kytary/komba/reprodukt ... ke-kytary/
http://kytary.cz/kytary/komba/reprodukt ... ke-kytary/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, předem děkuju za vaše rady:) ale dneska jsem ve zkušebně skusil poslední věc, kterou jsem ještě nevyzkoušel.. Kouknul jsem se na židli na které to kombo mám:D ono stačí jen jemně povolený šroubek a co udělá randálu:D:D.. výměna židle pomohla:D.. No beru si to jako ponaučení, že mám co nejdřív sehnat basové kombo:).. Kdyžtak to tu můžete smazat.. a nebo když jsme u toho chtěl byhc se zeptat jestli je nějaký rozdíl když do toho kombíčka mam zaplou aktivku nebo vyplou. Popřípadě co tomu kombu míň škodí:) nebo vtom rozdíl není?
Tak vstup do komba by měl v pohodě přežít jak aktivní nástroj tak pasivní. I elektrické kytary jsou aktivní a nejsou k nim speciální komba. Takže v použití aktivní nebo pasivní verze by neměl být zásadní problém. Ovšem věřím, že u některých komb problémy mohou nastat. První věc, ale je-pořiď si basové kombo

Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Určitě běž do basovýho.120W v kytaře je už dost na to aby tě zničení mohlo dost mrzet
A upřímně....víme jak basa hraje v kytarovejch věcech.
A upřímně....víme jak basa hraje v kytarovejch věcech.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Jestli hraješ basou do kytarového komba tak rychle zničíš reprák. Někdy stačí párkrát brnknout a je ta cívečka pokřivená 
-
BUDAJ-31
tak prr,parkraat??ja om hraval pol roka cez Fendera Frontmana aj cez Marshalla aj cez vseliake gitarove apecy s basou ked som testoval a nic sa stym nestalo.pokial stym neblaznis a nedavas volume naplno tak to neznicis,ale pokial to vykurujes alebo nezaobchadzas opatrnejsie tak po case hej to predsa basove repra su na basu a stredove na gitarudalabo píše:Jestli hraješ basou do kytarového komba tak rychle zničíš reprák. Někdy stačí párkrát brnknout a je ta cívečka pokřivená
Žádné prr. Basa má nízký kmitočet - myslím od 40Hz - a to je většinou pod rezonancí kytarových repráků (70Hz u Celestionů třeba). Tak jak zahraješ na plné E tak kytarové reproduktory můžou při zlomku výkonu zběsile skákat a neštěstí je tu.
Párkrát to asi chvilku vydrží, ale pokud to budeš furt mydlit v hloubkách, tak ti to moc dlouho nevydrží
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
...ale pak stačí vyměnit židli a jede se dál 
Ibanez GSR 205, Blond EMT-789, Behringer Ultrabass BX600
Židle = reproduktor ? Pak jo...