Les paul Od staggu

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pavel2
Odborník

Re: Les paul Od staggu

Příspěvek od pavel2 »

Tak Behringerů (stratů) nám v dílně prošlo rukama dost a nedá se říct, že by materiál těla krku byl úplnej průser.

Ani jedna nebyla a není po letech křivá, krky jsou ucházející, překližka tam nikde není.

Po prvotním přebroušení pražců, dorovnání krku a pořádném usazení krku se zpravidla dá kytara používat docela dobře.

Kobylka je šmejd a pokuď není potřeba tremolo, tak doporučuju ho zatlouct dřevěnými klíny.
Ladidla jsou tak na úrovni jolan z osmdesátých let, takže špatný a jakékoliv korejské olejovky to posunou u notný kus výš, zrovna tak jako kameny.

Poslední věcí, která má vliv na zvuk a ladění je nultý pražec - tady to bylo unikátní kus od kusu, většinou se muselo frézovat a nově ukládat...

Osazením kvalitními snímači se tyhle kusy po celkových úpravách dostanou o několik levelů výš a docela slušně válcujou SQUIER BY FENDER.

Staggy jsou na tom oproti Behringeru o dost hůř a některé kusy nejdou běžnými úpravami umravnit vůbec...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

V noci jsem měl noční můru , že hraju na tenhle pseudo LP stagg , neber to je to utrpení ! :!:
Za tyhle prachy se daj sehnat lepčejší kytary jako třeba fokusky , bach nebo bazarovy epiny :-O ...
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nultý pražec jsem měl zrovna mizerný, už je tam nový z lepšího materiálu (v ruce mi to připadá jako nějaká tvrdá polyesterová pryskyřice nebo co, koupil jsem to v místních hudebninách aniž bych se o tom materiálu něco dověděl, každopádně je to tvrdé a klouže to celkem slušně), kobylka mi až tak hrozná nepřijde, ale je pravda, že ty kameny asi půjdou pryč, je na nich vidět slušné opotřebení. Průser jsou šrouby co ji drží v těle. U mého kusu jsou vrtané natřikrát a i napotřetí křivě. To jsem musel také trochu poupravit. To usazení krku je nutnost, z fabriky je pod ním dost hrbatá tlustá vrstva laku. Zatím jsem ji tam nechal, jen jsem ji trochu zarovnal a pořádně dotáhl šrouby, ale asi to vybrousím, aby se to nemohlo hnout vůbec. Ladidla mi chodí a drží, ale dá práci je v takovém stavu udržet (uvolňují se ty šrouby co ovlivňují tření mechanismu), mají oproti běžným mechanikám celkem velké vůle a občas mám dojem že přidírají i na výstupní hřídeli. Devítky struny by na tom asi nebyly úplně ideální. Takže přesě jak píšeš - zhruba na úrovni jolan z osmdesátek. Snímače mám sice trochu mikrofonické (nemůžu se dokopat k tomu abych je zavoskoval), ale neměnil bych je - mají totiž dost specifický zvuk, není to čistý strat - zvuk je takový kulatější, perfektní na blues, tedy přesně podle mého úchylného vkusu, ale věřím že se s jinými snímači by to byla celkem slušná stratoidní kytara.

Co se týče Staggů, měl jsem jich v ruce několik a pořád je to lepší než Dimavery. Aspoň na sucho. Snímače mají zhruba stejné - dobré tak maximálně jako stylový magnet na jehly. A neumí namíchat lak - kamarádova černá staggovka není černá ale hodně tmavě zelená :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Máme taky jednoho behringera doma - dostal GFS Boutique a hraje fakt skvěle a s hlazenejma strunama je to zvuk 1A
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
woro90

Příspěvek od woro90 »

pavel2 píše:Máme taky jednoho behringera doma - dostal GFS Boutique a hraje fakt skvěle a s hlazenejma strunama je to zvuk 1A
Slintám když si to představím :lol: S hlazenkami na čistý to musí být vážně samet a se zkreslením by to mohlo hezky zpívat... Asi taky zkusím hlazenky, i když ten náderný zvuk GFS z toho těžko dostanu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Onyx

Příspěvek od Onyx »

Ahojte.Taky jsem se rozhodoval jakou LP koupit a hrozně jsem si přál LP od Fokus-H Zakk Wyldw Custom ale spousta lidí říká že fokusy musíš zkoušet a zkoušet.Táta má basu od fokuse a je nadmíru zpokojen ale přece jen par slov stačí a člověk už si není na 100% jistý.Po zdlouhavém vybírání jsem usoudil že si koupím použitou a ty peníze do ní spíš vrazím za to co chci já.Takže jsem koupil LP od angl.zn. Swift a komlpet ji předělal.stála 1500,- a teď si jí nemůžu vynachválit.Takže bych hledal a hledal.
po upgradu
po upgradu
Jolana Iris
Delta Strat (kopie Kramer)
Swift Les Paul my Custom
ZooM 505 Guitar
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Musím říct, že hodně pěkný upgrade, skoro jak custom LP :D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
panedge

Příspěvek od panedge »

Joey01 píše:Musím říct, že hodně pěkný upgrade, skoro jak custom LP :D
ty už nechlastej 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Panedge: To má být zas co?... Dle mého názoru to vypadá dost zajímavě
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
panedge

Příspěvek od panedge »

Mastr píše:Panedge: To má být zas co?... Dle mého názoru to vypadá dost zajímavě
Zajímavě to vypadá,ale jestli to někomu připadá jako LesPaul Custom tak bych ho radši nechal vyšetřit
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

No a co, tak jsem to jen tak řekl, bože :roll: Tak aby si někdo takhle upravil kytaru, je docela výkon, nemyslíš?

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Joey01 píše:No a co, tak jsem to jen tak řekl, bože :roll: Tak aby si někdo takhle upravil kytaru, je docela výkon, nemyslíš?
nemysli :)
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jakto?! :D Když to je těžké si takhle vybarvit kytaru né? :oops:

panedge

Příspěvek od panedge »

Joey01 píše:No a co, tak jsem to jen tak řekl, bože :roll: Tak aby si někdo takhle upravil kytaru, je docela výkon, nemyslíš?
Kdyby si to napsal hned takhle že je to výkon,tak mi nezbude než souhlasit,ale označit to jako Custom to pardón
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ok sorry, trochu jsem to přehnal :oops:

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

oznacil to skoro jako custom, kdyz uz tu tak slovickaris :wink:
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jé štěstí stojí u mě :D Ale tak co, prostě já bych tohle jen tak nezvládl a proto to stojí za obdiv

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

stoji...jenom tu je par hnidopichu co nedokazou pobrat mirnou nadsazku
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Tak já vždycky obdivuji home-made, bo vím jak to dá zabrat, toť vše :)

panedge

Příspěvek od panedge »

McKozias píše:stoji...jenom tu je par hnidopichu co nedokazou pobrat mirnou nadsazku
a že když sem psal ,ty už nechlastej tak to taky někdo tady neunesl a nebral to jako nadsázku,zajímavý,apropó tohle je diskuzní fórum kolego ,to znamená,že se diskutuje a světe div se ,názory se budou občas lišit,jestli s tím máš problém a neumíš to pobrat ,tak si ještě duševně nedospěl a v tom případě by sis spíš měl v pokojíčku hrát třeba na metalistu.Konec OT,víc se nebudu vyjadřovat

Jo a když už slovíčkařím podle tebe,tak to není ani SKORO custom.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“