Ahoj,
uz je to par let co jsem koupil tuhle elektriku Aria STG-Series (asi to je tahle: http://www.ariaguitars.com/int/03_produ ... g_stv.html), prosla serizenim a vymenou spodniho HB za nejaky RM Pickups. Subjektivne se mi kytara nezda nejhorsi. Jen v potenciometrech trosku chrasti, ale to se urcite da za par stovek poresit.
Takze jsem ji ted oprasil a zacinam znovu (asi po 10 letech ufff) hrat.
Tak jsem popsal svuj stav a ted bych se rad zeptal. Mate nekdo zkusenost s touhle kejtrou? Mam si ji nechat, nebo zacit casem koukat po necem lepsim? Bylo by vubec neco takovyho: http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN102515/ duvodem pro zmenu, nebo to jsou kytary na "zhruba stejny urovne"? Resp. ta Aria odpovida dnesnim kejtram za 3k? 5k? 8k? 10k? Vubec nemuzu srovnat.
Kazdopadne casem chci stejne vyrazit ku Praze do nejakeho vetsiho shopu. Hadam, ze osobni zkusenost nic nenahradi. Presto mne zajima vas nazor....
No a pak mam doma jeste jednu Ibanezu. Ani to nebyl zadny ofiko model, neco z nejake vystavy, prototyp. Ta mi subjektivne prijde lepsi ale je tak hnusne nevyvazena, ze prepadava za krkem - proste ve stoje nedrzi jak by mela, ale pada telem nahoru a hlavou dolu.... s tim se asi nic neudela co?
Aria STG Series a co dal?
Pravidla fóra
Re: Aria STG Series a co dal?
ta aria - jestli to je ta co myslim je srovnatelna tak s squier affinity nebo axl headliner (takže cenovka tak +- 4000)
to přepadávání vyřeší širokej koženej popruh
to přepadávání vyřeší širokej koženej popruh
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
souhlasil bych že cena tý arie je tak těch 3500-4000Kč,osobně bych počkal až si něco oživíš a tak a esi tě to bude dál bavit koupil bych tu cortku nebo třeba budeš mít víc peněz a koupíš něco lepšího.Tu arii bych si nechal proto že je to S-S-H a to je neuvěřitelně univerzální..........jinak přepadávání vyřeší porpuh jak řekl kolega výše
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Já ti neporadim ohledně ani jedný z těch kytar, neznám ani jednu. Ale sám jsem začal nedávno hrát po několikaletý pauze (a ani tehdy jsem rozhodně nebyl žádnej virtuoz) a pořídil jsem si k tomu comebacku novou kytaru, jako motivaci a musím říct, že to u mě zafungovalo skvěle. Je to novej nástup do tvý nový hráčský etapy a já jsem to řešil novou kytarou, novym zvukem, novym přístupem, novym entuziasmem. Je to už rok a nemůžu se od toho odtrhnout. Nejen, že jsem se rychle dorovnal tý bídný původní hráčský úrovně, ale jsem mnohem dál. A aspoň mně osobně to zpřetrhání vazeb z minula určitě dost pomohlo. A ještě jednu věc. Já jsem na sobě ani nešetřil, ve smyslu, že moje (ne)schopnosti si nezasloužej pořádný dřevo a rovnou jsem koupil svůj dávnej sen za řepu peněz, kterej jsem si tehdy ani nemoh dovolit. A jsem taky rád, že jsem to udělal. Tý kytary si vážim a je to hrozně osvobozující a motivující pocit vědět, že teď už mi v cestě stojí jen moje neschopnost a ne mizernej hardware. Ale za mě: Jdi do nový.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se, uklidní tě když ti řeknu že je to celkem solidní nástroj? Kamarád ho má skoro 10 let, osadil ho RMkama, hraje v kapele, točil ve studiu atd... je spokojen. Nevím, třeba má vyjímečný kus (jako každý kdo má lacinou kytaru
), navíc tehdy stála nějakých tuším 7kKč + 3 kKč za snímače... Jestli ovšem toužíš po novém suprnástroji tak si ho kup. Já když před nějakýma deseti lety (spolu s tím kámošem, navzájem jsme se hecovali...) znovu po nějakých 7-8 letech znovuzačínal na Jolanu, co mezitím ležela ve špajzu, tak mě to taky moc nebralo páč to byl fakt sh*t a nový nástroj mě nakopnul...
Nicméně co mě dost na dnešní době přímo šíleně štve - že každý ňouma řeší "fakt kvalitní" (co to vlastně je???) kytaru, snímače, kombo.... truebajpás...kábl do repráku... na domácí šmrdlání ... pak prolezu tady ty nahrávky, bandzone, zajdu na koncert či fesťák nebo někde případně hraju ... a že by se ty supr nástroje a ostatní hardvér nějak extra projevoval se mi teda nezdá.
Jinými slovy moc se kecá a málo cvičí a kvalitní song za nikoho džibson ani mesabúgy nesloží...
Jinak ještě, pokud je ta tvá Aria solidní, jakože ladí, nekroutí se po deseti letech zahálení krk, nemá výrazné vlky, dá se seřídit na dobrý dohmat atd., tak tou Cortlou si nějak moc výrazně nepomůžeš ač ti tady místní Corťáčtí agenti budou tvrdit opak
, fakt mě jen málo Cortek zaujalo, většinou je to dost mrtvé dřevo...
Nicméně co mě dost na dnešní době přímo šíleně štve - že každý ňouma řeší "fakt kvalitní" (co to vlastně je???) kytaru, snímače, kombo.... truebajpás...kábl do repráku... na domácí šmrdlání ... pak prolezu tady ty nahrávky, bandzone, zajdu na koncert či fesťák nebo někde případně hraju ... a že by se ty supr nástroje a ostatní hardvér nějak extra projevoval se mi teda nezdá.
Jinými slovy moc se kecá a málo cvičí a kvalitní song za nikoho džibson ani mesabúgy nesloží...
Jinak ještě, pokud je ta tvá Aria solidní, jakože ladí, nekroutí se po deseti letech zahálení krk, nemá výrazné vlky, dá se seřídit na dobrý dohmat atd., tak tou Cortlou si nějak moc výrazně nepomůžeš ač ti tady místní Corťáčtí agenti budou tvrdit opak
Diky vsem moc za nazory. Nejsem zas takovy podes, ze si hned musim koupit super kejtru. Na druhou stranu....Jako 14tiletej parchant jsem nacerno brigadnicil, abych si mohl koupit spanelku. Nevzmohl jsem se na vic nez na opravdu sh*t. Ale mel jsem ji. Byl jsem rad. Jenze po dvou letech trapeni jsem mel pocit, ze stejne na ni nic nezahraju. Az ejhle mi kamarad prenechal jednu slusnejsi a najedou bylo slyset, ze hrat docela umim. Takze uz jednu takovou zkusenost mam - spatna kytara fakt dokaze odradit. A nova nakopnout.
Jenze s elektrikou dost tapu. Ted hraju na obe a snazim se porovnavat (to se bude hodit i do budoucna v shopu pri vyberu). Aria mi skvele padne do ruky, ale rekl bych ze nekde rezonujou struny (asi krivy krk) a ve vyssich polohach neladi. Ibaneza zas pusobi poctivejsim dojmem, jen ma asi horsi snimace a dost mi vadi siroky krk (Aria ma uzsi) a to prepadavani - i kdyz to jde asi resit.
Vidim to spis tak, ze pokud najdu v shopu neco na co se mi bude hrat lip tyhle dve prodam, neco pridam a koupim neco jineho. Tyhle dve jsem ani nevybiral. Byla to nahodna/vyhodna koupe oboje za par kacek, takze jsem ani nic neresil, bylo to na rozjezd.
Kdyz uz tu ale zaznel Gibson...pred par lety jsem v pazourech jednoho Gibsona LP mel a hralo to samo. Ten dohmat byl neuveritelne nizkej a struny se jen hladily. Slidovani po strunach uplna hracka atd. Samo, o kytare za 30 neuvazuju.
Kazdopadne souhlas s rainem. Nekecat a cvicit a podle toho se snazim:) Pidlikam si pres ZOOM505-II do sluchatek a rekl bych ze je to dostacujici. Kombo se mi vali nevyuzite. Ve spouste threadu tu zaznelo koupit kombo za cca 3K... a neni tohle lepsi? Ten multiefekt me stal v bazaci 2K a na domaci sluchatkove hrani mi prijde oproti memu Crate combu jako nebe a dudy.
Jinak Cortku jsem tu uvadel hlavne proto, ze mi taky prislo, ze to je tu samy Cort agent, nebo aspon drzitel akcii:) Ale treba to jsou vazne dobry kytary. Urcite si ji chci vyzkouset. Srovnavat mam s cim...
Jenze s elektrikou dost tapu. Ted hraju na obe a snazim se porovnavat (to se bude hodit i do budoucna v shopu pri vyberu). Aria mi skvele padne do ruky, ale rekl bych ze nekde rezonujou struny (asi krivy krk) a ve vyssich polohach neladi. Ibaneza zas pusobi poctivejsim dojmem, jen ma asi horsi snimace a dost mi vadi siroky krk (Aria ma uzsi) a to prepadavani - i kdyz to jde asi resit.
Vidim to spis tak, ze pokud najdu v shopu neco na co se mi bude hrat lip tyhle dve prodam, neco pridam a koupim neco jineho. Tyhle dve jsem ani nevybiral. Byla to nahodna/vyhodna koupe oboje za par kacek, takze jsem ani nic neresil, bylo to na rozjezd.
Kdyz uz tu ale zaznel Gibson...pred par lety jsem v pazourech jednoho Gibsona LP mel a hralo to samo. Ten dohmat byl neuveritelne nizkej a struny se jen hladily. Slidovani po strunach uplna hracka atd. Samo, o kytare za 30 neuvazuju.
Kazdopadne souhlas s rainem. Nekecat a cvicit a podle toho se snazim:) Pidlikam si pres ZOOM505-II do sluchatek a rekl bych ze je to dostacujici. Kombo se mi vali nevyuzite. Ve spouste threadu tu zaznelo koupit kombo za cca 3K... a neni tohle lepsi? Ten multiefekt me stal v bazaci 2K a na domaci sluchatkove hrani mi prijde oproti memu Crate combu jako nebe a dudy.
Jinak Cortku jsem tu uvadel hlavne proto, ze mi taky prislo, ze to je tu samy Cort agent, nebo aspon drzitel akcii:) Ale treba to jsou vazne dobry kytary. Urcite si ji chci vyzkouset. Srovnavat mam s cim...