Kombo za 4k

Baskytarová aparatura ...
Flajtr

Kombo za 4k

Příspěvek od Flajtr »

Čau, můj kamarád vybírá basové kombo a chtěl by investovat max 4000 Kč po tom co jsem prošel celé fórum jsem došel k závěru, že tyto jsou dobré, já nejsem basák ani nemůžu tipovat tak sem píšu

http://kytary.cz/hartke-b300/HN108083/
http://kytary.cz/laney-rb2/HN084981/
http://kytary.cz/randall-rx35bm/HN102613/
http://kytary.cz/warwick-blue-cab-30-1/HN002453/
http://kytary.cz/kustom-kba-30-x/HN098467/

vyškrtl jsem komba co mají jen 8" repro, protože to je málo aji u kytary natož u baskytary. On bude hrát Motorhead, je to úplnej blázen do lemmyho, takže požadavek je na dobrý zkreslení a celkově aby se s tím dalo něco nastavit a aby to hrálo. Takže budu rád když poradíte. Teď už vím, že je lepší investovat do něčeho bazarovýho takže pokud jsou na bazaru nějaký pekný kousuky o čem víte tak to sem hoďte, ale on bazar asi neschválí ale hoďte to sem kdyžtak.

Budu ( budem ) rádi za každej váš post a kdyžtak sem hoďte svůj tip, protože se v těch kombech fakt nevyznám. Moc díky a mějte se

Edit) Inzeráty pokud možno brněnsko a okolí
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo na doma za 4k

Příspěvek od .:DannY:. »

http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum

za mě bazar páč si myslím že nemá cenu investovat do něčeho tak malého nového... já jsem kromě první basy (a kabelu asik...) koupil všechno na bazaru a nestěžuju si...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Flajtr

Re: Kombo za 4k

Příspěvek od Flajtr »

já jsem toho samýho názoru, takže to s ním proberu, dík
garde

Příspěvek od garde »

Flajtr píše:já jsem toho samýho názoru, takže to s ním proberu, dík
....ak nie sú prachy treba vyhrabať nejakú Teslu Studiosolo 130, 131.....majú výkon 150W RMS do 4 ohmov a ktomu nejakú bedňu s basovým reprom.....s týmto bude mať lepší zvuk ako s Behringerom.....

.....potom môže tých 4.000,- kačiek dať ako akontáciu a kúpiť si niečo lepšie s výkonom min 150W a zvyšok splácať.....

.....alebo šetriť a šetriť.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

do tesly by som urcite nesiel,ked uz tak tak jedine do tych 4000KC bazar,na bazary najdes do 4000KC vela dobrych vecy (ak nieco je)
garde

Příspěvek od garde »

BUDAJ-31 píše:do tesly by som urcite nesiel,ked uz tak tak jedine do tych 4000KC bazar,na bazary najdes do 4000KC vela dobrych vecy (ak nieco je)
....nehnevaj sa ale čo je na bazáre do 4.000,- :?: akurát nejaké 100W Hocke 1x15" a potom nejaký predpotopný Warwick za 5.500,- čo určite dostal naložené.....ale ak by nahrabal 9.000,-
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... 01&region=

.....treba rozlišovať čo sa oplatí a čo nie.....tú teslu mu môže niekto podarovať alebo za 1.000,- zohnať aj s bedňou dokopy.....a nie 4.000,- vyhadzovať čo mu neskôr nebude stačiť.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:do tesly by som urcite nesiel
Tak to je tvoje minus, asi jsi na zadnou nehral. Jestli jo, tak taky tvoje minus.

Jestli to chce do kapely tak mu nebude stačit ani jedno z toho, pokud na doma, tak na tom asi zase tolik nesejde, Hartke ci Warwick jsou na doma v pohode...

Ja osobne jsem pro Warwick, protoze jestli tam bude pouzivat zkresleni tak ho nejaka barvy zvuku zase tak trapit nemusi. U nej je ale spis perfektni zpracovani jako takovy nez nejakej oslnivej zvuk. Ten je takovej jemnejsi, sametovejsi, ale jak rikam se zkreslenim je to stejne jedno.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

hral som na X teslach,ale keby som mal tu moznost tak radsej by som kupil nejake aj 60W starsie kombo a hralo by to ovela lepsie,hraval som na X kombinaciach tesly ci to bolo 1X15 alebo 1X12+1X15 alebo 2X10 alebo mislim ine a zvy ten zvuk ajked ste to vyhulily tak ten zvuk bol taky strasne basovy a taky ze viac to hucalo ako hralo.A pritom som hral na 60W behringera a to uz hralo lepsie :idea: ...ajke vravim kravinu tak urcite keby som sa rozhodoval medzi teslou a kombom za 4000KC ktore by malo 1X12 a 60W tak by som siel do toho 60W
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:hral som na X teslach,ale keby som mal tu moznost tak radsej by som kupil nejake aj 60W starsie kombo a hralo by to ovela lepsie,hraval som na X kombinaciach tesly ci to bolo 1X15 alebo 1X12+1X15 alebo 2X10 alebo mislim ine a zvy ten zvuk ajked ste to vyhulily tak ten zvuk bol taky strasne basovy a taky ze viac to hucalo ako hralo.A pritom som hral na 60W behringera a to uz hralo lepsie :idea: ...ajke vravim kravinu tak urcite keby som sa rozhodoval medzi teslou a kombom za 4000KC ktore by malo 1X12 a 60W tak by som siel do toho 60W
Rikam tvoje minus - ja klasickou hezkou Teslu made in Czechislovakia nedam dopustit, sam jsem na nich svuj prvni rok a pul hral. Na Teslu nedam dopustit, poctive udelany a hlavne to melo 120W a rvalo to jak krava, asi jsi mel smulu na nejaky kusy, ale vubec bych to nesrovnaval s nejakejma Behringerama.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja len vravim na com som hral a ako to hralo,mozno su aj lepsie tesly
Candymann

Příspěvek od Candymann »

KIWI píše:
BUDAJ-31 píše:hral som na X teslach,ale keby som mal tu moznost tak radsej by som kupil nejake aj 60W starsie kombo a hralo by to ovela lepsie,hraval som na X kombinaciach tesly ci to bolo 1X15 alebo 1X12+1X15 alebo 2X10 alebo mislim ine a zvy ten zvuk ajked ste to vyhulily tak ten zvuk bol taky strasne basovy a taky ze viac to hucalo ako hralo.A pritom som hral na 60W behringera a to uz hralo lepsie :idea: ...ajke vravim kravinu tak urcite keby som sa rozhodoval medzi teslou a kombom za 4000KC ktore by malo 1X12 a 60W tak by som siel do toho 60W
Rikam tvoje minus - ja klasickou hezkou Teslu made in Czechislovakia nedam dopustit, sam jsem na nich svuj prvni rok a pul hral. Na Teslu nedam dopustit, poctive udelany a hlavne to melo 120W a rvalo to jak krava, asi jsi mel smulu na nejaky kusy, ale vubec bych to nesrovnaval s nejakejma Behringerama.

:) :) Na jedno kombo tesla-solton s 15" reprakom som hraval kedytsi aj ja... slapalo to jaq svina, sice velke a tazke jaq dojna krava ale za try prachy by som do toho znova siel ak by som to potreboival..

To Budaj: sluxaj chlape, za tie 2 roky co hras basu si vyskusal Xtesiel, X gallienov,Ashdownov a neviem coho este... clovece ja hram basu uz 18 rokov beham 2x do roka po shopoch v New Yorku.. dost casto aj nahravam, ale tolko veci ako ty som este nevyskusal, natoz to este "ODBORNE" posudil... Klobuk dole.. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

tak ja som skusal aparaty preto aby som vedel ako hraju lebo soms a chystal kupovat aparat ale s touto temou to nesuvisi,ono ja si pametam raz som hraval na tesle len ja a bubenik (bola to Disco hlava a box 1X15) a tam ono ako celkom niekedy dobr ale vecsinou som sa slabo pocul a stale mi svietila kontrolka pretazenia,tak som to raz spalil,opravil a predal...dokonca ked som do tej skusobne si donesol kombo Peavey Minx 110 ktore malo 35W ,tak stym som sa lepsie pocul a dokonca sme to i tak riesily ze ked sme hravaly ludovky tak do toho komba sa cez mix zapojuily 2 mikrofony ktory jeden aj heligonku snimal aj so spevoma este basu, a aj vtedy to stacuilo.Dalej tiez som istu dobu hraval na tednej tesla hlave ktora mala v preampu lampu a box 1X15 (ktory mam momentalne este pozicany) takto bola ta ista situacia iba ze ed sa pretazil tak sa sam vypnul a potom zapnul...pritom tie tesly na ktore som hraval maly vyse 100W,co sa tyka tych malych komb tak som hral kedysi na 60W behringeru,mislim z 50W Laney a na jednom asi 60W Mashallovy (to bolo kombo na akusticku gitaru) a pocul som sa velmy dobre...Pokial by bola ponuka nejaka tesla tych 150W a 1X15 alebo 2X10 al 2X12 repro za co ja vem zahaluzim 3500KC tak by som do toho siel ale keby bol inzerat na nejake 60W kombo s 1X12 reprakom co ja vem Warwick,GK backline alebo neco ine tak do toho by som siel viac ako do tesly
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

zrovna sa divem po bazary a vidim tam Peavey TNT 100 150W za 4000KC to by si mal idealnejsie alebo tam je Laney zosik za 3K a kby si zohnal od niekoho za 1k bednu 1X15 tak tiez by si to nemal zle...
rene

Příspěvek od rene »

Candymann píše:clovece ja hram basu uz 18 rokov
No ze stylu psaní se to moc nezdá....

Jinak fakt je ten že 4 000,- neni moc.Za to pořídíš docela obyč věci pokud nebudeš mít kliku na bazaru.Když už teda tak bych dal hlas taky tomu 30 wattovýmu Warwicku,ten hraje celkem obstojně.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

rene píše:

Jinak fakt je ten že 4 000,- neni moc.Za to pořídíš docela obyč věci pokud nebudeš mít kliku na bazaru.Když už teda tak bych dal hlas taky tomu 30 wattovýmu Warwicku,ten hraje celkem obstojně.

30W je este stale malo,ajked mne to ako na ludovky aj stacilo ale ked zacina skupina taky punk alebo proste nie uplne sipoty a nieje nacom hrat tak kludne este ako tak aj staci 60W
rene

Příspěvek od rene »

BUDAJ-31 píše: 30W je este stale malo,ajked mne to ako na ludovky aj stacilo ale ked zacina skupina taky punk alebo proste nie uplne sipoty a nieje nacom hrat tak kludne este ako tak aj staci 60W
jestli sem se nepřekouk tak nikde nebylo zmíněno že to chce na punk....pokud sem se ovšem nepřekouk :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja som vravel iba priklad...
rene

Příspěvek od rene »

Jenomže na to by už potřeboval trochu větší zásobu peněz.

Candymann

Příspěvek od Candymann »

rene píše:

nechapem..... :cry:... ale ak myslis, ze sa vyjadrujem ako mladik tak ano s basou som zacinal v 9-10 rokoch, cize az tak stary zas niesom :wink:
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nereste tu styl psani a uz to vubec nepouzivejte jako nejakej argument proti necemu. Zpet ke kombu za 4k...

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“