Nova kytara do 12 000 pro zacatecnika

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
megamimi

Vyber kytary kolem 12 000

Příspěvek od megamimi »

Ahoj lidi,mam dotaz ohledne kytar vyhledl jsem si par kousku a neumim se rozhodnout zde....

http://www.musiccenter.cz/Jackson-DK2T- ... e/:3:23702

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-EC401 ... e/:3:33966

http://www.musiccenter.cz/Jackson-DKMGT ... e/:3:23656

http://www.musiccenter.cz/Schecter-Dami ... e/:3:34769

Zasel jsem az k cene 18000 korun coz je trochu vic nez bych chtel za kytaru dat ,predstava by byla tak kolem 12000 korun.Budu hrat doma jen pro svoje poteseni tak proto.
Hlavne nevim zda pasiv nebo aktiv bydlim v panelaku a moc kvalitni kombo nevlastnim ,hral bych asi nejvice na sluchatka pres Vox amplug

http://musiccenter.cz/VOX-amPlug-Metal/:3:28737

poradte
xid00

Re: Vyber kytary

Příspěvek od xid00 »

tak pokud za 12 tak je jasnej schectej protoze ten jedinej to splnuje :D ale rozhodně bych se ho nebál, hrál sem už na pár kytar od týhle firmy a ani jedna neměla chyby který by se nedaly opravit (snímače, atp.)
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

přesně kytaru ti neporadím ale zeptám se tě...co hraješ za muziku.....myslím žš spíš něco tvrdšího podle výběru kytar.....já bych šel do kytar s floyd rosem....nebo jiným tremolem,ale rozhodně bych bral pasiváky snímače prostě klasiku.....aktivní bych nebral(mě to neoslovilo)
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Na domácí hraní přes vox amplug bez ambicí, že budeš muziku dělat na "plný úvazek" podle mě stačí kytara za 10..za zbytek si kup roland micro cube a hrej :) záleží na co jsi zvyklý jaké krky ti sedí atd atd...ty kytary jsou prakticky totožné jen jiné snímače, které možná ani na tom amplugu nerozeznáš...každopádně za 18 tisíc už se dá jít do jetého gibsona, atd...pokud netrváš na těchhle více méně modernějších tvarech...za ty prachy seženeš i starší vyhrané sg, na tvrdší muziku ideál s tím , že je to investice do budoucna...tyhle kytary nikdy neprodáš za plnou cenu...budeš rád když za polovinu...když dobře koupíš starší gibson je velká pravděpodobnost, že ho prodáš ještě dráž, když to máš jen na doma tak kdo ví jak dlouho ti to vydrží :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vyber kytary kolem 12 000

Příspěvek od Nero »

Ahoj,

ty kousky, co sis tady vybral, jsou už docela slušný nástroje. O žádném se nedá říct, že to je nějaký průšvih, nebo že by naopak výrazně převyšoval ostatní z výběru.

Chtělo by to trochu víc specifikovat, co vlastně vše vyžaduješ, potřebuješ a chceš, abychom ti mohli více poradit.

Pokud jde o aktiv vs pasiv - pokud si sám nejsi jist, tak bych preferoval pasivy. Nebo si prostě dojdi vyzkoušet kytaru s aktivama a uvidíš, jestli ti to vyhovuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:Pokud jde o aktiv vs pasiv - pokud si sám nejsi jist, tak bych preferoval pasivy. Nebo si prostě dojdi vyzkoušet kytaru s aktivama a uvidíš, jestli ti to vyhovuje.
Já mám zatim svou osobní zkušenost takovou, že jakmile nezapojíš kytaru s aktivama do hodně kvalitního aparátu (pokud se bavíme o zkreslenym zvuku), je to spíš k zlosti, co z toho leze. Pro tohle domácí šmrdlání do sluchátek nebo nějaký srágorky, bych se já osobně na aktivy fakt vyprd...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

biker_xx píše:
Nero píše:Pokud jde o aktiv vs pasiv - pokud si sám nejsi jist, tak bych preferoval pasivy. Nebo si prostě dojdi vyzkoušet kytaru s aktivama a uvidíš, jestli ti to vyhovuje.
Já mám zatim svou osobní zkušenost takovou, že jakmile nezapojíš kytaru s aktivama do hodně kvalitního aparátu (pokud se bavíme o zkreslenym zvuku), je to spíš k zlosti, co z toho leze. Pro tohle domácí šmrdlání do sluchátek nebo nějaký srágorky, bych se já osobně na aktivy fakt vyprd...
V tom máš docela pravdu skrz ty aktivy+špatnej apec. Mám vlastní zkušenosti. Jinak z kytar co jsou nahoře uvedený tak za mě jednoznačně Jackson
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Nero píše:Ahoj,

ty kousky, co sis tady vybral, jsou už docela slušný nástroje. O žádném se nedá říct, že to je nějaký průšvih, nebo že by naopak výrazně převyšoval ostatní z výběru.

Chtělo by to trochu víc specifikovat, co vlastně vše vyžaduješ, potřebuješ a chceš, abychom ti mohli více poradit.

Pokud jde o aktiv vs pasiv - pokud si sám nejsi jist, tak bych preferoval pasivy. Nebo si prostě dojdi vyzkoušet kytaru s aktivama a uvidíš, jestli ti to vyhovuje.
Take uvazuji ze budu preferovat pasivy,no ja vyzaduju slusnej nastroj na domaci hrani jak rikam bydlim v byte a tudis nemuzu hrat nejak moc nahlas proto jsem uvazoval o hrani do sluchatek popripade dokoupeni nejakeho maleho komba ,jak pise kolega vise nejakej ten Roland ,hraju tvrdou metalovou muziku ale obcas i neco do rocku :) ,jsem spise riffovej hrac na sola se nejak necitim takze kytara s pevnou kobylou .Tak jsem koukal a zjistil ze jsem na castce skoro 20000 korun a to se mi zda docela dost :P na to ze si budu hrat jen doma pro radost,
proto bych chtel poradit.Nevim zda koupit neco kolem 12000 korun abych zase neudelal nejakou hloupost a nekoupil neco co nebude hratelny :? co se vyberu kytar tyce( myslim ohledne kvality) jsem totalne mimo proste nedokazu posoudit no :oops:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

xmarox píše:Na domácí hraní přes vox amplug bez ambicí, že budeš muziku dělat na "plný úvazek" podle mě stačí kytara za 10..za zbytek si kup roland micro cube a hrej :) záleží na co jsi zvyklý jaké krky ti sedí atd atd...ty kytary jsou prakticky totožné jen jiné snímače, které možná ani na tom amplugu nerozeznáš...každopádně za 18 tisíc už se dá jít do jetého gibsona, atd...pokud netrváš na těchhle více méně modernějších tvarech...za ty prachy seženeš i starší vyhrané sg, na tvrdší muziku ideál s tím , že je to investice do budoucna...tyhle kytary nikdy neprodáš za plnou cenu...budeš rád když za polovinu...když dobře koupíš starší gibson je velká pravděpodobnost, že ho prodáš ještě dráž, když to máš jen na doma tak kdo ví jak dlouho ti to vydrží :)
To jsem si prave rikal ze tech 12000 by mohl bejt pohodovej strop ale jak rikam je lepsi se desetkrat zeptat nez neco koupim,uz jsem jednu chybu udelal a 6500 korun jsem vyhodil jen tak do luftu :D .
O tom Rolandu jsem take premyslel slysel jsem ukazky na Youtube a zdalo se mi to docela slusne ale je jasne ze k tomu musi byt pripojena i slusna kytara aby to dobre znelo.
Joo Gibson to by bylo ,koukal jsem na ne ale to uz se mi jevi jako profi nastroj snad nekdy pozdeji.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Joo Gibson to by bylo ,koukal jsem na ne ale to uz se mi jevi jako profi nastroj snad nekdy pozdeji.
Není to zas tak nedosažitelná meta, máš fakt hezký rozpočet takže záleží na tobě, dalo by se za to sehnat dobře hrající gibson :)...jak jsem psal..já třeba beru při výběru i v potaz prodejnost nástroje kdyby náhodou...a to je u koupě starších gibsonů výhoda..ceny jen tak nespadnou...koukni se na bazar jaké se tam prodávaj nástroje...původní ceny kolem 20 tisíc a neprodají to ani za 12...to je teprve vyhození peněz :D:D
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

No když sleduju vývoj tohodle threadu, měl bych k tomu ještě poznámku. Řekněme, že teda celková investice by neměla přesáhnout 20.000,- s tím, že budeš hrát doma a potichu. Já bych tolik nepotlačoval otázku komba, resp. další úpravy zvuku, kterej ti vyleze z kytary. Jakýkoliv kombo mi v tvym případě přijde jako hodně slabej článek. Když bude malý, bude hrát na prd, větší kvalitnější bude hrát taky na prd, když bude potichu. Možná bych skoro zauvažoval o nějaký simulaci. Buď bez počítače, a pak nějakýho PODa nebo třeba Gitar Rig, pokud máš k dispozici počítač. To vše za předpokladu, že to můžeš pustit do nějakýho zesiku a bedýnek, ať už z kompu nebo z toho PODa. A nebo teda do sluchátek. A radši malinko slevit na kytaře. Myslim, že z takový kombinace poleze zvuk výrazně lepší. Tohle mě tak napadá proto, že to sám takhle používám a přesto, že tu mám Marshalla Valvestata z 90. let, válí se mi tu nepovšimnutej, protože mi to při tom domácím hraní takhle zní prostě líp.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
xmarox

Příspěvek od xmarox »

JJ taky je tu ta možnost, taky tak doma hraju a maximální spokojenost a hlavně ten software reaguje jak na změnu snímačů, tak je snad ještě dynamičtější než malý tranďák plus kopa možností nastavení atd...záleží na tom jestli má kompa v pokoji, nebo si bude chtít s kombem zahrát v obyváku nebo ho pošle zbytek rodiny do sklepa :D což je jediná výhoda komba na doma...ale zas ho může dobrá kytara nakopnout k tomu dělat muziku vážněji než si jen doma brnkat...ještě třeba s kombem se může stavit k někomu a doma si zahrát dokupy atd..podle mě je škoda celkově sedět s kytarou jen doma..at už do ní člověk vrazí kolik chce...
megamimi

Příspěvek od megamimi »

biker_xx píše:No když sleduju vývoj tohodle threadu, měl bych k tomu ještě poznámku. Řekněme, že teda celková investice by neměla přesáhnout 20.000,- s tím, že budeš hrát doma a potichu. Já bych tolik nepotlačoval otázku komba, resp. další úpravy zvuku, kterej ti vyleze z kytary. Jakýkoliv kombo mi v tvym případě přijde jako hodně slabej článek. Když bude malý, bude hrát na prd, větší kvalitnější bude hrát taky na prd, když bude potichu. Možná bych skoro zauvažoval o nějaký simulaci. Buď bez počítače, a pak nějakýho PODa nebo třeba Gitar Rig, pokud máš k dispozici počítač. To vše za předpokladu, že to můžeš pustit do nějakýho zesiku a bedýnek, ať už z kompu nebo z toho PODa. A nebo teda do sluchátek. A radši malinko slevit na kytaře. Myslim, že z takový kombinace poleze zvuk výrazně lepší. Tohle mě tak napadá proto, že to sám takhle používám a přesto, že tu mám Marshalla Valvestata z 90. let, válí se mi tu nepovšimnutej, protože mi to při tom domácím hraní takhle zní prostě líp.
Ahoj,no ja mam Pc takze neco by udelat slo koukal jsem na ten Guitar Rig ale nejak se v tom tapu, nejakej ten software vyjde asi na 2500 korun ale pak jsou tam jeste nejake pedaly nebo co a to uz je pekna palka tak nevim,potreboval bych trochu poradit ,mozna zvolim tuto moznost.
megamimi

Příspěvek od megamimi »

xmarox píše:
Není to zas tak nedosažitelná meta, máš fakt hezký rozpočet takže záleží na tobě, dalo by se za to sehnat dobře hrající gibson :)...jak jsem psal..já třeba beru při výběru i v potaz prodejnost nástroje kdyby náhodou...a to je u koupě starších gibsonů výhoda..ceny jen tak nespadnou...koukni se na bazar jaké se tam prodávaj nástroje...původní ceny kolem 20 tisíc a neprodají to ani za 12...to je teprve vyhození peněz :D:D[/quote

No nedosazitelna neni ale je dost vysoka ,no uvidim puvodne jsem chtel koupit nejakeho toho Deana ML ta kytara se mi libi ale nevim jestli kolem 12000 bude ve slusne kvalite, dost kytar tohoto typu ma Thomann na svejch strankach

http://www.thomann.de/gb/index.html

klidne bych si i nejakou krasku nechal poslat :P

No v teto cenove kategorii bude asi nejlepsi volba schecter :roll:
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

megamimi píše:Ahoj,no ja mam Pc takze neco by udelat slo koukal jsem na ten Guitar Rig ale nejak se v tom tapu, nejakej ten software vyjde asi na 2500 korun ale pak jsou tam jeste nejake pedaly nebo co a to uz je pekna palka tak nevim,potreboval bych trochu poradit ,mozna zvolim tuto moznost.
S tím ti rád pomůžu. Je to v principu jednoduchý. GR je v základu jen software. Veškerá úpravu zvuku se odehrává ve tvym PC. K tomu, abys zvuk do kompu dostal je samozřejmě potřeba zvukovka a to poměrně kvalitní, protože GR je schopen ti navzorkovat tvůj vstupní analogovej signál z kytary až na 192kHz (pro představu, CD má 44.1kHz) a tyhle data upraví podle toho, co chceš a zase z toho pomocí tvý zvukovky udělá analogovej signál, kterej pošle ven, do výstupu. Ta vlastní ovladatelnost toho softu je poměrně jednoduchá a plně grafická. Zkrátka máš prázdnej rack, do kterýho šoupeš efekty, zesiky, repro, tak jak se ti zamane a jak chceš. Samotnej program samozřejmě obsahuje poměrně rozsáhlou sadu presetů, víc nebo míň zdařilejch a existuje poměrně rozsáhlá komunita lidí na netu, který sdílej svoje vypiplaný presety. Je to jednoduchý. A teď k těm jednotlivejm produktům:

Guitar Rig 4 Pro - Pouze software v plný svý verzi (potřebuješ svojí zvukovku), ovládat a přepínat tvoje sestavy v racku můžeš jen pomocí PC

Guitar Rig 4 Essential - Jako GR Pro, ale hodně okleštěnej o poměrně dost efektů, zesiků a repro ap., ovládat a přepínat tvoje sestavy v racku můžeš jen pomocí PC

Guitar Rig 4 Mobile - Jako GR 4 Essential, ale s optimalizovanou USB zvukovkou, ideální pro ntb nebo PC s bídnou nebo žádnou zvukovkou. Tuhle zvukovku samozřejmě můžeš směle a bez problémů používat jako jedinou zvukovku v kompu, ovládat a přepínat tvoje sestavy v racku můžeš jen pomocí PC

Guitar Rig 4 Kontrol Edition - Jako GR 4 Pro, ale s optimalizovanou USB zvukovkou, která je navíc v podobě multipedálu, kterym můžeš "svůj kompletní rack" plnohodnotně ovládat realtime nohou, včetně kolíbkovýho pedálu pro Wah nebo volume, přepínat se mezi svejma presetama, vypínat a zapínat jeho jednotlivý položky a nadefinovat si na každej preset jeho vlastní schema multipedálu. Samozřejmě i tohle můžeš používat jako svojí jedinou a plnohodnotnou zvukovku ve svym kompu (ostatně, tak to mám já).

Kdybys i někdy v budoucnu pořídil drahý kombo, můžeš tohle pořád používat jako efektovou sestavu do loopu, i když samozřejmě zdigitalizuje původní analogovou stopu. Pedál samotnej můžeš k softu dokoupit klidně pozdějc, tzn. můžeš teď koupit GR Pro a až budou další škvarky, dokoupíš pedál. Jinak v Praze 9 můžu názorně předvést. Uff... hroznej příspěvek na to, že nejsem jejich dealer..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No nedosazitelna neni ale je dost vysoka ,no uvidim puvodne jsem chtel koupit nejakeho toho Deana ML ta kytara se mi libi ale nevim jestli kolem 12000 bude ve slusne kvalite, dost kytar tohoto typu ma Thomann na svejch strankach

Zkus probrat hlavně výhody a nevýhody starší/nová kytara...za mě jednoznačně starší...prokoumej různé thready tady na foru co se toho týkají....
megamimi

Příspěvek od megamimi »

xmarox píše:

Zkus probrat hlavně výhody a nevýhody starší/nová kytara...za mě jednoznačně starší...prokoumej různé thready tady na foru co se toho týkají....
A co tahle kraska je na ni pekna sleva?

http://www.musiccenter.cz/Gibson-Les-Pa ... O/:3:29444

Ta cena je primo uzasna :shock:
xid00

Příspěvek od xid00 »

to rozhodne nevahej... sakra ze bych utratil jeste 15 tisic navic? skoda ze sem už koupil toho epiphona jinak bych asi 100% koupil tuhle...
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Dostupnost: dodání na dotaz ...

Psát si tam můžou, co chtějí. Už jsem u nich viděl podobných nesmyslů víc. :|
I´m wheels... movin´wheels
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Tonda píše:Dostupnost: dodání na dotaz ...

Psát si tam můžou, co chtějí. Už jsem u nich viděl podobných nesmyslů víc. :|
Taky si rikam ze to s tou cenou nebude asi tak horky :? no napsal jsem jim tak :roll: uvidim ,tady na kytarach.cz ji maji cca o 3000 korun drazsi....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“