Nicméně jsem četl rozhovor, kde psal, že má ve svém domečku v každém pokoji nějakou mesu a dost často jiný typ, takže bude asi používat nejen express - zejména od té doby, co Mark V umožnuje přepnout na 5W...
Mesa/Boogie F-Series, Express
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Mesa/Boogie F-Series, Express
Používá je už od té doby, co jsou Express k dispozici. Má doma takový hezký rack
Nicméně jsem četl rozhovor, kde psal, že má ve svém domečku v každém pokoji nějakou mesu a dost často jiný typ, takže bude asi používat nejen express - zejména od té doby, co Mark V umožnuje přepnout na 5W...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Můj první dojem z Express 5:50 opoti Dual Caliberu je, že hi-gain kanál (burn) tedy moc podobný není, zarputilému Caliberákovi se asi moc líbit nebude. Ale já bych neřekl, že je horší nebo lepší, prostě takový víc modern, spíš trochu do Recta.
Jinak, když to zapnu, tak si díky těm všem světýlkům trochu připadám, jako kdybych rozsvěcel vánoční stromeček, což hodnotím jedině kladně.
Jen hlasitost i na těch 5W musím mít při cvičení na skoro na minimu. No ony všechny Mesy mají takový rychlý nástup volume a pak už zesilují mírněji.
Tady velice slušné oficiální demo:
http://www.mesaboogie.com/demo/index.html
Jinak, když to zapnu, tak si díky těm všem světýlkům trochu připadám, jako kdybych rozsvěcel vánoční stromeček, což hodnotím jedině kladně.
Jen hlasitost i na těch 5W musím mít při cvičení na skoro na minimu. No ony všechny Mesy mají takový rychlý nástup volume a pak už zesilují mírněji.
Tady velice slušné oficiální demo:
http://www.mesaboogie.com/demo/index.html
- Nero
- Rádce
Ono nejen na první pohled, i na druhý by ti přišlo, že Expressy jsou modernější. Protože jsou. F série je oproti nim o něco více vintage, samozřejmě že ne tolik jako Calibery. Nicméně na tom méně gainovatém módu druhého kanálu si myslím, že jdou vyloudit docela dost dobré zkreslené zvuky taky.
Jinak přijde ti u toho 5W zapojení, že se změní zvuk? Já to znám jen ze zapojení hlava+box, takže nevím, jestli se změnil zvuk kvůli aparátu, nebo kvůli tomu, že těch 5W bylo málo, aby to box naplno rozeznělo...
Jinak přijde ti u toho 5W zapojení, že se změní zvuk? Já to znám jen ze zapojení hlava+box, takže nevím, jestli se změnil zvuk kvůli aparátu, nebo kvůli tomu, že těch 5W bylo málo, aby to box naplno rozeznělo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem, k tomu, na jaké hlasitosti jsem to zatím, měl, tak ti to nedokážu spolehlivě říct.
Každopádně dle manuálu by to mělo být cítit hlavně při čistém vybrnkávání, kvůli tomu, že zesilovač v A třídě je schopný reprodukovat druhou harmonickou, která by dle nich měla mít až efekt subtilního octaveru. Zesilovače v A/B třídě tuto druhou pohltí a reprodukují až tu třetí, která dodá zase jiný charakter. Jen možná, že ten A zvuk byl takový pevnější, a ten A/B byl možná citlivější na dynamiku.
Zítra to zkusím trochu víc ohulit a otestovat lépe.
Každopádně dle manuálu by to mělo být cítit hlavně při čistém vybrnkávání, kvůli tomu, že zesilovač v A třídě je schopný reprodukovat druhou harmonickou, která by dle nich měla mít až efekt subtilního octaveru. Zesilovače v A/B třídě tuto druhou pohltí a reprodukují až tu třetí, která dodá zase jiný charakter. Jen možná, že ten A zvuk byl takový pevnější, a ten A/B byl možná citlivější na dynamiku.
Zítra to zkusím trochu víc ohulit a otestovat lépe.
- Nero
- Rádce
Uff, blbě jsem se vyjádřil... Saamozřejmě že změna zapojení zesilovače zvuk trochu změní, o tom žádná, spíš jsem to myslel tak, že při zapojení do 5W mi přišel zvuk ne tak kvalitní - míň "juicy".
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
neykousel jsem teda ten Express, jen F-50 jsem nekolikrat hral a libilo se mi to hodne. Jinak si myslim, ze to tak byva vseobecne, ze pri snizeni vykonu to sice drive kresli atd, ale ten zvuk pak neni uplne tak otevreny a u hi-gain zesaku i vice nasrany. Tot moje zkusenost s prepinanim.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem to trchu víc otestoval.
Těch 50W je klasická Mesa se vším všudy.
5W se mi zdá, jako kdyby z toho byl nějaký úplně jiný aparát. Má hlavně míň basu a celkově to tak jakoby znecitliví. I to má menší gain, se mi zdá. Zvuk je takový pevnější, ale i méně ohebnější. Jakoby takový opravdu klasičtější zvuk. Ty vyšší harmonické tam jsou slyšet dost, někdy až příliš.
Těch 50W je klasická Mesa se vším všudy.
5W se mi zdá, jako kdyby z toho byl nějaký úplně jiný aparát. Má hlavně míň basu a celkově to tak jakoby znecitliví. I to má menší gain, se mi zdá. Zvuk je takový pevnější, ale i méně ohebnější. Jakoby takový opravdu klasičtější zvuk. Ty vyšší harmonické tam jsou slyšet dost, někdy až příliš.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 22.01.2010 15:16, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Dík za info - více méně to potvrzuje mé zkušenosti, takže opravdu změna zapojení má značný vliv.
Nicméně je pravda i to, že pokud to není kombo, ale hlava + box, tak to nechce mít box zbytečně naddimenzovaný, protože těch 5W to neutáhne. Zvuk se víc rozplizne.
Nicméně je pravda i to, že pokud to není kombo, ale hlava + box, tak to nechce mít box zbytečně naddimenzovaný, protože těch 5W to neutáhne. Zvuk se víc rozplizne.
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jj, v podstatě se shodujeme. Mě se zdá těch 5W uřvaných až dost (tak polovina hlasitosti 50W - teda kam jsem si troufl to vykroutit), takže by to v případě nouze na nějaké 4x12 neměl být takový průšvih. Ale samozřejmě jsem to se 4x12 zatím nezkoušel.
- Nero
- Rádce
Měl jsem to zapnutý to klasickýho Mesáckýho 4x12 a nebylo to prostě ono. Ani při vytočení hlasitosti.
PetrPeter 1975 - 2008
k tomu Fka vs Calibery...máme na zkušebně f30 a ta mě teda nebere a to naprosto v ničem...není v tom nic z mesy tak jak ji mám rád...navíc mi to přišlo že to nemá ani těch 30w co se týče hlasitosti, ať jsme to ve zkušebně cpali kamkoliv vždycky se to ztrácelo, samozřejmě, že to bylo i charakterem zvuku a EL84, které se mi díky tomuhle 1x12 kombu fakt znechutily...ale tenhle aparát je fakt takový divný fuzz, který nemá s caliberama a jejich syrovostí, hutností a středama nic společného...hlavně tedy s cal .50+...tam se mohla F30 jít fakt zahrabat i když byla na 4x12 od mesy....to už bych raději bral recto

- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem u Nera hrál na F50, tak mě to teda vzalo dost
to bylo super, rozhodně jsem si nemohl stěžovat
v krátkém rozmezí jsem potom hrál i na Dual Recto a je to jiná káva, to rozhodně... ale nepřipadalo mi to objektivně "lepší", jen jiné
ačkoliv teda druhý kanál, Raw mód tuším mi připadal lehce podobný charakteru toho Fka
v krátkém rozmezí jsem potom hrál i na Dual Recto a je to jiná káva, to rozhodně... ale nepřipadalo mi to objektivně "lepší", jen jiné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
no to bude opravdu tim, ze F30 ma EL84 a F50 ma 6L6, takze naprosto jiny charakter zvuku.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
oh sh*t, to mi nedošlo
podobná sranda jako Laney VC30 a VC50... každopádně v tom případě by mě zajímala ta F30ka... ja kto tak může hrát
třeba EL84kové studio 22 hraje moc hezky
podobná sranda jako Laney VC30 a VC50... každopádně v tom případě by mě zajímala ta F30ka... ja kto tak může hrát
třeba EL84kové studio 22 hraje moc hezky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Nemůžeš chtít po aparátu s 30W a 2x EL84 v Dyna-Watt zapojení, aby to hrálo jako A/B a 6L6. To je nemožný. Taky to F-30 není typicky mesoidní Mesa. F-50 už je úplně jinde.xmarox píše:k tomu Fka vs Calibery...máme na zkušebně f30 a ta mě teda nebere a to naprosto v ničem...není v tom nic z mesy tak jak ji mám rád...navíc mi to přišlo že to nemá ani těch 30w co se týče hlasitosti, ať jsme to ve zkušebně cpali kamkoliv vždycky se to ztrácelo, samozřejmě, že to bylo i charakterem zvuku a EL84, které se mi díky tomuhle 1x12 kombu fakt znechutily...ale tenhle aparát je fakt takový divný fuzz, který nemá s caliberama a jejich syrovostí, hutností a středama nic společného...hlavně tedy s cal .50+...tam se mohla F30 jít fakt zahrabat i když byla na 4x12 od mesy....to už bych raději bral recto![]()
Jinak Studio 22 hraje krásně, to ano, ale taky bych o něm neřekl, že to je typická Mesa. Má to svůj vlastní podpis.
PetrPeter 1975 - 2008
však joNemůžeš chtít po aparátu s 30W a 2x EL84 v Dyna-Watt zapojení, aby to hrálo jako A/B a 6L6. To je nemožný. Taky to F-30 není typicky mesoidní Mesa. F-50 už je úplně jinde.
Jinak Studio 22 hraje krásně, to ano, ale taky bych o něm neřekl, že to je typická Mesa. Má to svůj vlastní podpis.
tak ja si teda na F-30 nemuzu stezovat, vykon to ma podle mne dostatecnej, ale jestli hrajete metal nebo podobny styl, nebo mate v kapele dve kytary, tak tech cca 30W muze byt malo...xmarox píše:k tomu Fka vs Calibery...máme na zkušebně f30 a ta mě teda nebere a to naprosto v ničem...není v tom nic z mesy tak jak ji mám rád...navíc mi to přišlo že to nemá ani těch 30w co se týče hlasitosti, ať jsme to ve zkušebně cpali kamkoliv vždycky se to ztrácelo, samozřejmě, že to bylo i charakterem zvuku a EL84, které se mi díky tomuhle 1x12 kombu fakt znechutily...ale tenhle aparát je fakt takový divný fuzz, který nemá s caliberama a jejich syrovostí, hutností a středama nic společného...hlavně tedy s cal .50+...tam se mohla F30 jít fakt zahrabat i když byla na 4x12 od mesy....to už bych raději bral recto![]()
ja sem napr. v hospodskym sale bez PA mel volume mirne za polovinou a uz me basak a zpevacka okrikovali at si to ztisim
jinak k tomu fuzzovatymu zvuku ma ta F-30 docela sklony kdyz se to prezene s gainem a s basama, ja kdyz sem poridil misto CE-24 s HFS/Vintage Bass snimacema Customa 22 s Dragon I. snimacema, tak pri stejnym nastaveni korekci byl zvuk necitelnej a ubzucenej(fuzzovatej), ale stacilo stahnout gain a basy a zvuk byl najednou krasne citelnej a pruraznej...
ten rozdil EL84 vs. 6L6 je jasnej, neco taky dela dyna-watt vs. klasika, ale ze by to byl nejak diametralne odlisnej zvuk si nemyslim, rozhodne to porad hraje jako Mesa, ale je mi jasny ze to nemusi sednout kazdymu a obzvlast ne metalistum
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu velkému rozdílu mezi EL84 a 6L6 nevěřím. Mám tu vedle sebe DC-3 (4xEL84 DynaWatt) a DC-5 (6L6) a neregistruju výrazný rozdíl. Jó, zvuk je trochu hutnější, ale to může dělat i reprák. V dynamice rozdíl nevidím.
Pokud se to xmaroxovi nelíbilo, tak se mu nebude líbit ani F-50, nebo s tou F-30 něco bylo.
P.S.: S tou citlivostí u vstupu Expressu jsem kecal. Zjistil jsem, že mi chraptí kytara.
Pokud se to xmaroxovi nelíbilo, tak se mu nebude líbit ani F-50, nebo s tou F-30 něco bylo.
P.S.: S tou citlivostí u vstupu Expressu jsem kecal. Zjistil jsem, že mi chraptí kytara.
šlo čistě o ten charakter, který mi nesedl a který jejímu majiteli naopak naprosto sedíPokud se to xmaroxovi nelíbilo, tak se mu nebude líbit ani F-50, nebo s tou F-30 něco bylo.
Jinak hlasitostně to možná stačilo ale nějak se to v celkovéím zvuku neprosadilo...jinak ta fuzzovost byla jak o nastavení tak i o jakési barvě, která tam v tom zvuku je víceméně furt
ale jinak to mělo fakt pohodlné a klasické - intuitivní mesácké ovládání s kopou možností , kdy se jednotlivé části eq navzájem ovlivňují
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tady solidní anglický článek, kde je podrobně vysvětlen princip zesilovačů v A a A/B a SymulClass třídě.
http://www.mesaboogie.com/US/Smith/Clas ... ersion.htm
http://www.mesaboogie.com/US/Smith/Clas ... ersion.htm