ve škole o přestávkách se často nudím
Ukulele místo kytary
Pravidla fóra
Ukulele místo kytary
Ahoj lidi,
, takže mě napadlo si pořídit UKULELE. Bohužel ale nevím, jestli se na ukulele hraje stejně jako na kytaru, nebo kde bych vlastně sehnala nějaké spešl akordy na ukulele..? Díky za tipy
Re: Ukulele místo kytary
Ukulele má 4 struny ( nebo 3 nevim
) a sou jinak akordy
- ...EDGE...
Ladi se trosku jinak nez kytara, samozrejme zvuk je uplne jiny, neco o ukulelech je na tomhle foru v tematu:
ostatni-nastroje/ukulele-t6980.html
ostatni-nastroje/ukulele-t6980.html
Ano, má 4 struny. Vážně bych to chtěla jen tak pro zábavu, abych zabila volný čas ve škole
nevíte o nějaké ukulele stránce, kde by bylo všecko popsaný? jinak díky za odpovědi..
Jo a asi bych pro začátek brala tohle ukulele http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -56239.php , ale příjde mi to trochu jakože hračka.
Jo a asi bych pro začátek brala tohle ukulele http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -56239.php , ale příjde mi to trochu jakože hračka.
Hračka to není, ale kvalita taky ne... Jestli nechceš, aby Tě to pořád štvalo kvůli věčnému dolaďování, přišetři a kup něco lepšího...tohle asi moc cenu nemá...
Jinak kytarové ladění e,h,g,d se používá u barytonového (největšího) ukulele, ostatní (tenorové, koncertní a sopránové) se ladí do h,f#,d,a nebo a,e,c,g. Více např. na http://www.jindruj.estranky.cz/fotoalbu ... /o-ukulele
Jinak kytarové ladění e,h,g,d se používá u barytonového (největšího) ukulele, ostatní (tenorové, koncertní a sopránové) se ladí do h,f#,d,a nebo a,e,c,g. Více např. na http://www.jindruj.estranky.cz/fotoalbu ... /o-ukulele
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
charliealpha
Kašlete na ukulele, kupujte balalajky!!! Tři struny, z toho dvě naladěný na stejnej tón 
Ahoj,
ukulele jsem si ze srandy koupil předloni, sopranový ULU 21 Hohnera, stálo 1100 Kč. Standardně se ladí o kvartu výš než čtyři nejtenčí struny na kytaře, přičemž čtvrá kde by člověk čekal basovou strunu se ladí o oktávu výš, čili ladění je opravdu a,e,c,g (od nejtenčí struny). Když si odmyslíš dvě basové struny které má navíc kytara tak můžeš používat stejné akordy jako na kytaře akorát že hraješ o kvartu výš. Akord C hraješ jako G na kytaře, akord A jako E a tak dál. Takže pokud nechceš zběsile sólovat jde ti hlavně o dopravodnou hru akordů, tak je přechod z kytary na ukulele velice snadný, jen je potřeba si zvyknout na ty titěrný rozměry.
ukulele jsem si ze srandy koupil předloni, sopranový ULU 21 Hohnera, stálo 1100 Kč. Standardně se ladí o kvartu výš než čtyři nejtenčí struny na kytaře, přičemž čtvrá kde by člověk čekal basovou strunu se ladí o oktávu výš, čili ladění je opravdu a,e,c,g (od nejtenčí struny). Když si odmyslíš dvě basové struny které má navíc kytara tak můžeš používat stejné akordy jako na kytaře akorát že hraješ o kvartu výš. Akord C hraješ jako G na kytaře, akord A jako E a tak dál. Takže pokud nechceš zběsile sólovat jde ti hlavně o dopravodnou hru akordů, tak je přechod z kytary na ukulele velice snadný, jen je potřeba si zvyknout na ty titěrný rozměry.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Skořepný Šokátor
Jo, nebo shamisencharliealpha píše:Kašlete na ukulele, kupujte balalajky!!! Tři struny, z toho dvě naladěný na stejnej tón
fekál.
Jen počkejte, vtipálci, až budu mít po zkouškách, já vám ukážu exotiku 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jaká muzika se na takovou srandu dá hrát? 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Představ si, že skoro jakákoli
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Na to se da hrat trsatkem ne? Ten orchestr je nejlepsi...
No, trsátkem se dá, ale vzhledem k tomu, že ukulelky mají nylonový struny, tak tí trsátkem úplně zabiješ ten specifickej měkkej havajskej zvuk 
Ale tak s ukulele se dají dělat různý zhovadilosti, tak proč ne:D
Ale tak s ukulele se dají dělat různý zhovadilosti, tak proč ne:D
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ukulele je vynikající věc, právě jsem si jedno postavil ze staré mandolíny, která měla zlomený krk (4 nylonky mají přecejenom menší tah než 8 kovovek
) a jmenuje se to "mandolele"
Laděno v "c".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..