Kytarová škola I.

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarová škola I.

Příspěvek od Atkins »

Ano, stran neznalosti gramatiky je zdejší fórum značně nad průměrem. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Kinx píše:
Nero píše:
holkoun píše: P.s. jestli nekdo chce Stefla 1, rad mu ji za mirny penis prodam (je teda jeste s kazetou):-)
Ach ta čeština... Peníze -> peníz, jinak ti tu ještě při použití cestiny bez hacku a carek poněkud zvláštní věta... :idea:
jsem nevedel ze tady je to forum o gramatice :D jinak myslim ze zamena s/z byla zamerna ;)
Kinx....ano byla...myslel jsem, ze to bylo zrejmy...ale zjevne nebylo...:-))
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Nero píše:To si právě nejsem jistý, jak tak znám většinu místních userů (nic osobního :wink: )...
no ja znam osobne jen Kinxe a ten pochopil hned:-)

ale mam pocit, ze tobe chybi trosku smysl pro humor (tim nerikam, ze tohle byla nejaka moc velka pecka:-))
Jinak to pochazi z puvodniho dvojsmyslu z celkem znameho porekadla pouzivane nekterymi zenami: "neni penis, neni laska"

btw z CJ jsem mel vzdycky za 1:-) tim nerikam ,ze se mi obcas nepovede nezamerny error, stane se ze:-) Ale proboha nechtejte po me, abych na diskuznim foru psal spisovne:-) A nebo s interpunkci (jsem jeste stara skola, a drive bylo neslusny psat na internetu s hackama a carkama - mj. proto, ze treba mailovy protokoly je neumely casto precist..). Patrilo to k "netiquette" psat bez hacku.

atkins: nemyslim... rekl bych, ze to je standard:-)
Naposledy upravil(a) holkoun dne 24.01.2010 5:02, celkem upraveno 4 x.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

pupack: tak to si dost podjatej:-)

uprimne, me se k ni nechtelo moc vyjadrovat, nebot jsem se k ni vyjadroval uz nekolikrat, obsahle (a jinde - kdo hleda najde:-). Proto jsem to povazoval skoro za zbytecny. Osobne proti steflovi nic nemam, rad jsem cet jeho clanky... mam i jeho knizky...a je mi celkem jedno, ze jsou to prakticky jen obslehly (prelozeny) biografie kytaristu co vysly v zahranici (napr. Guitar world apod). Ale proste takovou knizku muzu vydat v klidu i ja...jeji sepsani by mi trvalo mesic (a to proto, ze pisu pomalu a za 2. proto, ze uz sem na kytaru 3 roky nehrab:-)
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

2holkoun

Pokud jde pouze o stupnice e nejaky prehled techniky, tak je dobra Marian Marko, pokud o teorii a stupnice - Lubos Andrst - ale ta puvodni suprafonacka), pokud jde o techniku tak Militky nebo CHodelka, popr. Stolarikovy skoly (Bluesova, Bluesrockova a Metalova skola)....no a k zahozeni neni ani andrstova kytarova klinika z CT (byt bohuzel neni kompletni). Tyhle vsechny knizky (zahranicni jmenovat nebudu, to bych se upsal...i kdyz zminim dve - WIlliam Leavitt -Modern Guitar method a Keith Wyat - Blues Guitar Basics) maj neco, co stefl nema - nejakej rad, system, hlavu a patu...

Čau, vypadá to, že máš docela přehled - uváděl jsi tady bluesovou školu od jakéhosi Stolarika - mohl bys mi k ní říct něco víc ? Nebo sem dát nějakej link na ní ? Hledal jsem na netu a nic... Sháním něco na blues (něco jako je Blues You Can Use, tu už mám skoro zmáknutou) - mohl bys mi něco doporučit ?
Dík
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Sun: Je to Peter Stolarik - Blues Gitarova Skola - jsou to tri dily + audio . Vydalo to Rock Imperium, Ale uz tak v 93. roce....a kdyz googluju tak mi nic neleze...

jinak z blues skol ja osobne hodne doporucuju Keith Wyatt - Blues Guitar Basics...asi bude nekde i na netu...
boycalledtrash

Příspěvek od boycalledtrash »

Zdravím, pokud jde o toho Andršta, je potřeba k porozumění jeho učebnic znát noty? Díky
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

boycalledtrash píše:Zdravím, pokud jde o toho Andršta, je potřeba k porozumění jeho učebnic znát noty? Díky
ne
boycalledtrash

:-D :-D hustá odpověď, dík ;)
Amid

Příspěvek od Amid »

Jestli chceš, mám na prodej kytarovou školu Aleše Petržely(včetně cd, výborný stav, bez opotřebení). Nová stojí cca 400 Kč, já ji prodávám za 200 Kč. Jestli bys měl zájem, napiš mi P.M.
boycalledtrash

Spíš by mě zajímal ten Andršt.. kdyby někdo měl..
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mam Rockovou kytaru 1 a 2 od Stefla.Porizoval sem jako prvni druhy dil(doporucuju) a prvni sem si pak koupil uz jen do sbirky..Ted bych chtel zkompletovat trilogii:DDJaka je ta jeho trti knizka-doprovodna kytara..?
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Prolistovával jsem ji již nějakou dobu zpět v hudebninách, protože jsem sháněl dárek kamarádovi - kytaristovi začátečníkovi, ale rozhodně me nazaujala natolik, abych ji koupil. Ale pokud tě zajímá jen z čistě sběratelských důvodů, tak proč ne :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já si tu jedničku koupil a moc mi teda jako naprostému začátečníkovi neřekla :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Souhlasím, Rocková kytara je zajímavá, ale ne zcela prakticky pojatá učebnice. Člověk pro její pochopení musí už mít trochu nadhled, ale je otázka, jestli ji pak vůbec potřebuje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No pořád se dá využít ten seznam akordů.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A ta první část o kytarách je taky zajímavá :D A aspon ty akordy a pentatoniky tam jsou. (Ted si to snad nepletu s dvojkou...)

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nepleteš je to v jedničce.

Plus mínus v ní je:

1. úvod do kytarového vybavení - hodně obecné
2. prstoklad
3. pentatoniky
4. techniky jako hammer on, pull off atd (jako začátečníkovi, který ty techniky v životě neviděl, mi přišli popisy divné, někdy jsem to moc nechápal, ke všem je věnováno max 5 vět. Lepší popis je myslím tady na fóru.)
5. soupis akordů s prstokladem

Bohužel mě to nepřesvědčilo, abych si koupil dvojku a trojku. :(
boycalledtrash

Měl jsem všechny tři díly v ruce a mě teda trošku vadí takový ten styl psaní a ta občasná roztahanost (tisíc přístavků a závorek), ty texty mi přijdou jako nesystematický monolog na některých místech. Někde jsem tady zahlíd někoho říkat že je línej podle toho jet, ale ty texty o kytarách a efektech atd. přečetl už 4x :-D Přesně tak no :-P
V té jedničce jsou hodně dobré části o improvizaci a hlavně ta posuvná tabulka, pak mi taky přijdou hodně zajímavé veškeré ty postřehy, zkušenosti a "rady do života" :-D

Co ten Andršt, kdo to máte? Jak byste to ohodnotili?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Můj hlavní poznatek je, že učitele, nebo někoho, kdo hraje a poradí, žádná knížka nenahradí...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“