Pocuchaná cívka...
Pravidla fóra
Pocuchaná cívka...
Zdravím,
mám problém-upřímně ani nevim, jak moc velký problém to je. Jedná se o to, že jsem na svýho rádoby telecastera pořídil Fender Noiseless snímače, jenže ten u kobylky nechce spolupracovat, přední snímač jde v pohodě. Jelikož kobylka neni přesná kopie od Fenderu a kluci z asie se případnou výměnou snímačů asi moc netrápili, tak nenechala zadnímu snímači moc vůle a tak se tedy stalo, že po zabudování do kobyly a šroubování ho trochu nahoru směrem ke strunám se na jedný straně sesul a sedřel textilní potah a narušilo to tak odhadem 10-20 drátků cívky... Teď to hraje strašně oproti tomu krokovýmu snímači strašně slabě, spíš vůbec. Zapojený b to jinak mělo být v pohodě, zkoušel jsem spoustu variant. Ani v přepínač to není, protože jsem prohazoval drátky od snímačů rovnou na přepínači a stejně hrál akorát ten snímač od krku...
Z hlubokou důvěrou se na vás obracím-co mám dělat? (krom plakání-to už dělám od incidentu každý večer)
Mockrát vám děkuji a přeji, ať v životě narážítě na menší trdla, než jsem já..
mám problém-upřímně ani nevim, jak moc velký problém to je. Jedná se o to, že jsem na svýho rádoby telecastera pořídil Fender Noiseless snímače, jenže ten u kobylky nechce spolupracovat, přední snímač jde v pohodě. Jelikož kobylka neni přesná kopie od Fenderu a kluci z asie se případnou výměnou snímačů asi moc netrápili, tak nenechala zadnímu snímači moc vůle a tak se tedy stalo, že po zabudování do kobyly a šroubování ho trochu nahoru směrem ke strunám se na jedný straně sesul a sedřel textilní potah a narušilo to tak odhadem 10-20 drátků cívky... Teď to hraje strašně oproti tomu krokovýmu snímači strašně slabě, spíš vůbec. Zapojený b to jinak mělo být v pohodě, zkoušel jsem spoustu variant. Ani v přepínač to není, protože jsem prohazoval drátky od snímačů rovnou na přepínači a stejně hrál akorát ten snímač od krku...
Z hlubokou důvěrou se na vás obracím-co mám dělat? (krom plakání-to už dělám od incidentu každý večer)
Mockrát vám děkuji a přeji, ať v životě narážítě na menší trdla, než jsem já..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Pocuchaná cívka...
Pokud se zničila cívka, tak máš asi tak dvě možnosti:
1) oldschool řešení á la Seymour Duncan - cívku oddělat, koupit novou a celý snímač převinout pomocí páskového přehrávače otáčejícího se rychlostí 33 otáček za minutu.
2) poněkud praktičtější, ale dražší - koupit snímač nový. To bohužel vidím jako schůdnější.
1) oldschool řešení á la Seymour Duncan - cívku oddělat, koupit novou a celý snímač převinout pomocí páskového přehrávače otáčejícího se rychlostí 33 otáček za minutu.
2) poněkud praktičtější, ale dražší - koupit snímač nový. To bohužel vidím jako schůdnější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
moc díky za odpověď-na nějakou reakci jsem čekal jak na zjevení:) jinak byla by možnost to poslat panu Machovi z R.M. pickups-na jeho stránkách jsem nějaký servis neviděl, ale někde jsem tuhle možnost viděl...
- Nero
- Rádce
Tak ano, to je sice možné - jakýsi servis jistě existovat bude, když p. Macho vyrábí nové snímače, bude umět převinout i poškozené. Otázkou ale je, jak to bude finančně náročné a co to udělá se zvukem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
uvidíme, psal jsem mu maila, snad odpoví-kdyžtak i u něj rovnou něco objednám... v tom případě bych se zeptal, jestli by ty snímače nemohli mezi sebou nějak kolidovat-jako třeba v síle signálu a tak... a ještě Dík moc za odpověď!
- Nero
- Rádce
Kolidovat nebudou, to případně doladíš jejich výškou. Spíš jsme to myslel zcela všeobecně tak, že se ti může změnit charakter toho zvuku.
PetrPeter 1975 - 2008
to sice jo, ale tak v porovnání s tím co je teď-tedy že to nehraje-budu spokojenej se vším 
33? To je spíš gramec, ne? A proč zrovna 33? Sorry za krádež threadu ale výroba snímačů mě docela zajímá.Nero píše:cívku oddělat, koupit novou a celý snímač převinout pomocí páskového přehrávače otáčejícího se rychlostí 33 otáček za minutu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Macho mi takto kdysi snímač opravoval. musel jej převinout. Stálo mě to myslím 300 Kč. Jinak to, že se ti to stalo, nemusí nutně znamenat, že jsi trdlo. Mě se totiž stalo úplně to samé s úplně stejným snímačem - byl tam totiž špatně udělaný návin, který prostě trčel a nebylo to možné dostat zkrz kobylu, jelikož jsem to kupoval z druhé ruky a ze zahraničí, tak stejně jiné cesty nebylo, než to tam zkusit procpat, nevyšlo to:)
Macho ti to tedy určitě opraví a rozdíl pak možná bude v nuancích, ale to je úplně jedno
Macho ti to tedy určitě opraví a rozdíl pak možná bude v nuancích, ale to je úplně jedno
tak ve výsledku mám vlastně i radost, že nejsem trdlo
doufám, že pan Macho odpoví a snad se i nějak se dohodnem... kdyžtak sem hodím, na kolik to pak vyšlo-jen pro zajímavost...
- Nero
- Rádce
Hele, píše se to na webu SD jako nějaká báchorka o vzniku firmyworo90 píše:33? To je spíš gramec, ne? A proč zrovna 33? Sorry za krádež threadu ale výroba snímačů mě docela zajímá.Nero píše:cívku oddělat, koupit novou a celý snímač převinout pomocí páskového přehrávače otáčejícího se rychlostí 33 otáček za minutu.
PetrPeter 1975 - 2008
Škoda, nějaké info o motání snímačů by se mi hodilo, hodlám hned po zkouškách trochu experimentovat...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, akorát pokud ale nepoužije přesně stejný drát jako má originál (průměr, matroš, izolace...počet závitů...) tak to už nebude jako origilnál. To ale neznamená že to nebude hrát dobře, Macho snímače umí 
Jestli je vážně potrhaných jen pár závitů zvenku, tak je to malina, jen se od konce odmotá drát až k postiženému místu a zdravý drát napojí na vývod. Takže i nějaký elektrotechnik v okolí, co někdy viděl snímač, by mohl pomoct.
no, už jsem to poslal panu Machovi, tak jestli to udělá takhle, tak doufám, že se to projeví na ceně za opravu a bude to s malinkou slevičkou:Dkmensik píše:Jestli je vážně potrhaných jen pár závitů zvenku, tak je to malina, jen se od konce odmotá drát až k postiženému místu a zdravý drát napojí na vývod. Takže i nějaký elektrotechnik v okolí, co někdy viděl snímač, by mohl pomoct.
kmensik píše:Jestli je vážně potrhaných jen pár závitů zvenku, tak je to malina, jen se od konce odmotá drát až k postiženému místu a zdravý drát napojí na vývod. Takže i nějaký elektrotechnik v okolí, co někdy viděl snímač, by mohl pomoct.
víš jak je to vinutí tenký? to se musí převinout celý
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Neuč orla lítat.
eugeene píše:kmensik píše:Jestli je vážně potrhaných jen pár závitů zvenku, tak je to malina, jen se od konce odmotá drát až k postiženému místu a zdravý drát napojí na vývod. Takže i nějaký elektrotechnik v okolí, co někdy viděl snímač, by mohl pomoct.
víš jak je to vinutí tenký? to se musí převinout celý
tak-oprava vyšla na 450,- s tím, že použil stejný drátky s Plain Enamel izolací , jako bylo u originálu a tak je to ase teď Fender snímač
už se na něj těšim...
díky moc všem za všechny komenty, určitě se budou ještě hodit. Mějte se prima!
díky moc všem za všechny komenty, určitě se budou ještě hodit. Mějte se prima!
Pokud to musel celé přemotat, tak těch závitů bylo potrhaných asi víc než 20. Nemuselo to ani být zvenku vidět. Příště si při výměně snímačů dáme včichni větší pozor.