jak se zesilujete na sóla?
Pravidla fóra
Re: jak se zesilujete na sóla?
Diky za radu. V mem konkretnim pripade jsem to pochopil.
Ale kdyz ma nekdo smycku a jede na zkresleni z komba a nacpe do smycky overdrive, tak to znamena, ze ten
overdrive je pred zkreslenim nebo az za zkreslenim?
Ale kdyz ma nekdo smycku a jede na zkresleni z komba a nacpe do smycky overdrive, tak to znamena, ze ten
overdrive je pred zkreslenim nebo az za zkreslenim?
Za.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Presne tak, efektova smycka je odbocka mezi preampem a koncovym zesilovacem, je tedy (zpravidla) za zkreslenim i ekvalizerem, pokud ma hlava reverb, tak ten jediny byva za smyckou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- sentera
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz
V pátek na zkoušce jsem zkusil dát Boss DS1 do smyčky ValveKinga 212.Byl jsem mile překvapen.
Nejen že zvětší zkreslení dle potřeby a nastavení tak i hlasitost,ale zdálo se mě že zvuk je
daleko lepší než když je před kombem.No vyblbnul jsem se dost
Jinak se zesiluji volume bost na kombu.
Nejen že zvětší zkreslení dle potřeby a nastavení tak i hlasitost,ale zdálo se mě že zvuk je
daleko lepší než když je před kombem.No vyblbnul jsem se dost
Jinak se zesiluji volume bost na kombu.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
http://bandzone.cz/defibe
Takze pro muj klid v dusi zda jsem to dobre pochopil:
Pokud tedy chci jen dokreslit (smysleny hrac bude pouzivat zkresleni z komba), muzu dat overdrive
mezi kytaru a kombo. (pred zkresleni)
Pokud chci pridat na hlasitosti (smysleny hrac bude pouzivat zkresleni z komba) musim dat overdrive bud
do smycky nebo v pripade ze smycka neni na kombu pouzit cistej kanal, za kejtru hodit kreslitko a za to
kreslitko dat prislusnou krabku napr overdrive nebo EQ (za ukresleni)
Chapu to dobre?
Pokud tedy chci jen dokreslit (smysleny hrac bude pouzivat zkresleni z komba), muzu dat overdrive
mezi kytaru a kombo. (pred zkresleni)
Pokud chci pridat na hlasitosti (smysleny hrac bude pouzivat zkresleni z komba) musim dat overdrive bud
do smycky nebo v pripade ze smycka neni na kombu pouzit cistej kanal, za kejtru hodit kreslitko a za to
kreslitko dat prislusnou krabku napr overdrive nebo EQ (za ukresleni)
Chapu to dobre?
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
No tak super 
No. Zeptám se na něco, co s tím souvisí.
Používám Crybaby + kompresor/sustainer od Bosse a MT2 kreslitko. Na JCM2000 TSL601. Tohle všechno mám v cestě, nepoužívám efektovou smyčku (kompresor ani wah se nedávají do smyčky, ne?).
Kdybych chtěl tu MT2 používat jako jump na sóla atd., jak je nejlepší ji zapojit? Vyndat ji z pedalboardu, krátkými kabely ji dát do efektové smyčky, nechat ji neustále zapnutou a jen přepínat FX on/off footswitchem? Přece nepotáhnu z pedalboardu do komba další dva kabely?
Používám Crybaby + kompresor/sustainer od Bosse a MT2 kreslitko. Na JCM2000 TSL601. Tohle všechno mám v cestě, nepoužívám efektovou smyčku (kompresor ani wah se nedávají do smyčky, ne?).
Kdybych chtěl tu MT2 používat jako jump na sóla atd., jak je nejlepší ji zapojit? Vyndat ji z pedalboardu, krátkými kabely ji dát do efektové smyčky, nechat ji neustále zapnutou a jen přepínat FX on/off footswitchem? Přece nepotáhnu z pedalboardu do komba další dva kabely?
Naposledy upravil(a) Gobak dne 26.01.2010 16:03, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
No dá se to tak udělat, pokud to MT2 necháš před aparátem, tak se ti změní jen zvuk, ale rozhodně se ti hlasitost nezvedne, ale asi bych nepoužíval pak baterku, protože se ti dost snadno tam vzadu vybijeGobak píše:No. Zeptám se na něco, co s tím souvisí.
Používám Crybaby + kompresor/limiter od Bosse a MT2 kreslitko. Na JCM2000 TSL601. Tohle všechno mám v cestě, nepoužívám efektovou smyčku (kompresor ani wah se nedávají do smyčky, ne?).
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
MT-2 není zrovna krabička na nakopávání nebo na zesilování hlasitosti... A upřímně, strkat tuhle krabku před JCM je docela barbarství. Na tvém místě bych MT-2 okamžitě střelil a koupil si nějaký overdrive.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já vím... používal jsem ji na Valvestate, ze kterého ten higain opravdu moc nelezl, a občas ji používám doma na cvičení, tak jsem ji nevyndal z pedalboardu. Před JCM ji nepoužívám, tak koumám, jestli se dá nějak smysluplně využít jako jump nebo ne.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Momentalne na solickovani zesiluju pres Bass Contour Control na Reverendech. Je to uprava spodnich frekvenci, pri max vytoceni vsak BCC produkuje lehce nakresleny zvuk, ktery spolecne s potenciometrem Volume na kytare a sepnutym overdrivem umi zvuk hezky vytahnout. Dost vsak zalezi na tom, jak je nastavena hlasitost na lampaci (typ kanalu nevyjimaje).
Takze: cisty -> doprovod overdrive -> solo overdrive + BCC (+ event. i volume na kytare) ...
Takze: cisty -> doprovod overdrive -> solo overdrive + BCC (+ event. i volume na kytare) ...
- Nero
- Rádce
Smysluplně?Gobak píše:Já vím... používal jsem ji na Valvestate, ze kterého ten higain opravdu moc nelezl, a občas ji používám doma na cvičení, tak jsem ji nevyndal z pedalboardu. Před JCM ji nepoužívám, tak koumám, jestli se dá nějak smysluplně využít jako jump nebo ne.
Ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
denniskarol
Nejjednodušší je naučit se používat Volume poťák na kytaře - taky se mi do toho nechtělo s Fenderem, až jsem objevil výhody... Taky je zajímavé řešení Boss LS2 - což je line sellector - ten umí spoustu věcí, nezkresluje zvuk - např. odpojí celou větev efektů aby nežraly, nebo rozděluje signál do 2 různých comb, nebo umí mixovat kanály apod.
Naposledy upravil(a) denniskarol dne 25.01.2020 20:51, celkem upraveno 1 x.
Díky, Nero.
Volumepot na kytaře používám ke kontrole zkreslení. S celkovou hlasitostí výstupu mi nic moc nedělá, samozřejme pokud nemyslíme poslední třetinu dráhy.
Volumepot na kytaře používám ke kontrole zkreslení. S celkovou hlasitostí výstupu mi nic moc nedělá, samozřejme pokud nemyslíme poslední třetinu dráhy.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Volume potenciometr pozuivam strasne moc. Proto jsem si nechal zapojit pri prechodu na 2x81 EMG misto tonove clony druhou hlasitost pro krkovy snimac. Jenze kdyz stahnes volume, tak pri vetsim zkresleni se ti jen ubere zkresleni a hlasitost zustava prakticky stejna. U toho sola jde vetsinou o hlasitostni jump, abys byl hlasiteji nez doprovod. Zvedani stredu atd je taky dobre, ale jde spise o to, ze pokud mas dobre nastaveny zesilovac, tak nepotrebujes krome hlasitosti pridavat nic jineho co se tyce EQ. Jeste treba zkresleni + hlasitost bych pochopil. Jinak nepotrebujes v podstate ani skokovou hlasitost, pokud celkove pekne prolizas v kapele.denniskarol píše:Nejjednodušší je naučit se používat Volume poťák na kytaře - taky se mi do toho nechtělo, až jsem objevil výhody... Taky je zajímavé řešení Boss LS2 - což je line sellector - ten umí spoustu věcí, nezkresluje zvuk - např. odpojí celou větev efektů aby nežraly, nebo rozděluje signál do 2 různých comb, nebo umí mixovat kanály apod.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Dnes jsem zkousel zajimavou krabicku:
Zvex Box of rock
Ma to dva spinace:
prvni spinac ovlada drive, tone, volume
druhej spinac ovlada potak boost, ktery prida trochu hutnosti na jiz nastavenem drivu, ale hlavne
pridava na hlasitosti, zalezi jak potak boost nakroutite, dokaze hlasitost zvednou opravdu hodne.
Tedy sikovne na sola
Krabicku jsem mel hned za kytarou a na kombu cistej kanal.
Predpokladam, ze na krabicce lze pouzit i varianta, kdy bude aktivni pouze druhy spinac (boost)
a prvni spinac vypnutej, coz muze bejt zajimave v efek smycce a zkreslenem kanale na kombu
to jsem netestoval, nemel jsem moc casu
Tak treba by tato krabka par lidem vyresila problem zesileni na sola
Zvex Box of rock
Ma to dva spinace:
prvni spinac ovlada drive, tone, volume
druhej spinac ovlada potak boost, ktery prida trochu hutnosti na jiz nastavenem drivu, ale hlavne
pridava na hlasitosti, zalezi jak potak boost nakroutite, dokaze hlasitost zvednou opravdu hodne.
Tedy sikovne na sola
Krabicku jsem mel hned za kytarou a na kombu cistej kanal.
Predpokladam, ze na krabicce lze pouzit i varianta, kdy bude aktivni pouze druhy spinac (boost)
a prvni spinac vypnutej, coz muze bejt zajimave v efek smycce a zkreslenem kanale na kombu
to jsem netestoval, nemel jsem moc casu
Tak treba by tato krabka par lidem vyresila problem zesileni na sola
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Když ji pustíš do zkreslení, tak ti to udělá to samý jako booster
(proč? no, možná proto, že je to booster?)
- Nero
- Rádce
Jestli jde o ten Zvex - více info vase-recenze-f55/zvex-box-of-rock-disto ... 15850.html
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Momentálně se zesiluju přes Arion MEQ-1, je super, trošku vytažený vejšky a basy, lahůdka, výhodou je, že má nastavení levelu, zvuk neprasí, akorát nejsou prachy a kvalitní kabely díky okolnostem jsou v háji, takže mezi ekvalizérem a hlavou je náhradní proel za stovku a signál tím dost trpí:-)
Dokud tam byl kvalitní káblík, tak ztráty signálu neznatelné a zvuk to o dost vytáhlo...
Dokud tam byl kvalitní káblík, tak ztráty signálu neznatelné a zvuk to o dost vytáhlo...
Die Hard or Die Home