Problém se zvukem

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Pukac

Problém se zvukem

Příspěvek od Pukac »

Dobrý den,
před pár dny jsem si zakoupil kytaru Kytara Ibanez GRX20 a kombo Line 6 Spider IV 15. Problém, který mám je následující. Při hře se mi stává, že rozeznělé struny při dotyku prsty levé ruky, v té chvíli, přestávají znít. Zkoušel jsem přiblížení snímačů i dotýkat se strun pod různými úhly. Možná je to triviální problém, ale už se tím zabývám par dní a nemůžu přijít čím to je.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se zvukem

Příspěvek od Atkins »

Při hře se mi stává, že rozeznělé struny při dotyku prsty levé ruky, v té chvíli, přestávají znít.
Vždyť je to tak správne! Dotkneš-li se struny, přestane znít, nebo si to představuješ jinak? Jedinou vyjímku tvoří flažolet.
Zkus prosím Svůj problém blíže specifikovat.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pukac

Příspěvek od Pukac »

Tak potom nechápu jakým způsobem lze zahrát techniky: např. slide, hammer-on, pull-off.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

musis pritlacit..jak rika muj ucitel, ty prsty musi byt jako kladivka...chce to rychle presne hned za prazec..a uvidis ze to bude znit..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale hammer-on opravdu není "dotknutí se" ale úhoz a pull-off je v podstatě drnknutí. Jak říkám - blíže specifikuj a nemudruj. A pokud sis koupil kytaru "před pár dny", pak věz, že legato není technika, která se dá naučit za pár dní, kvalitní zvládnutí této techniky vyžaduje měsíce poctivého cvičení.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pukac

Příspěvek od Pukac »

Sory za to, že mudruju :) . Asi jsem hluchý.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“