Podomácku vyrobený snímač

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
mirda

Podomácku vyrobený snímač

Příspěvek od mirda »

Jedna otázka - taková blbost.

Před lety sem ozvučoval španělku elektromag. snímačem domácí výroby.magnety ze zavírání od skříňky, vlepeno mezi 2 pruhy pertinaxu, magnet milionkrát omotán cívkovým drátem, to vše spojeno šňůrou a pětikolíkem s magnetofonem ČSSRvýroby a ještě propojeno na amplion z rádia. A to byl rámus jak hrom!!! Sice to hrozně vazbilo, ale hrát a blbnout se dalo. Byl sem zesílen a v sedmém nebi.
Nedávno jsem to oprášil a přes ten magič hraje stále, ale když jsem to předělal na jack a píchnul do komba/ jako že na pivní akce na španělu to stačí/ tak se neozval ani hlásek,nebo jen velmi slaboučký hlásek:
Kde je ten pes zakopán? Já tomu nehovim. Asi vypadám jak magor, ale zajímalo by mě to. Prohodit drátky na jacku jsem zkoušel.To kombo samozřejmě funguje.
Dík Mirda
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

toš nevím, ale myslím si že by to mohlo být tím že má slabej signál.... asi s to měl omotat 2milionkrát...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A magnety časem taky ztrácí na síle.

Přesunuto z kytar.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

Ale on říkal že přes magič to hraje furt.... nemůže to bejt dáno třeba rozdílnou impedancí? Jako moc se v tom nevyznám (i když jsem z toho maturoval :oops: ) ale myslím že by to mohlo bejt tím ne?
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
Osios

aa

Příspěvek od Osios »

Taky třeba přes co to rval do toho magiče ne? Jestli Line-in nebo microfon...
Ja bych se na to vys*al :lol: a koupil si snimac... :lol:
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
mirda

Ahoj,

Příspěvek od mirda »

dík,že se někdo ozval. Já sem trochu postarší kousek, kterej dobře pamatuje dobu, kdy tu nic moc v krámech nebylo/v porovnání s dneškem/, a když se to ještě spojilo s tím, že byl člověk na škole a bez peněz, tak každá takováhle podomácku vyrobená věc potěšila.
Uvědomujete si dneska, že třeba někdy v roce 1988 stála Jolana Diamant/les paul/ 3.500,-kč. Ta Jolana na kterou tady dost nadáváte, tehdy profi nástroj. Táta měl plat cca 3000,- a pár let do důchodu. Tak si představte jak těžce se šetřilo. To je jako byste dneska šli do kytary tak za 25.000,- Leckomu z vás by se taky taková částka i dneska tězce tahala z kapsy.
Takže ty "fora" jestli je lepší ta za 2.800,-,nebo za 3.200,- sou o ničem. Prostě hrajte jak chcete a na co se vám líbí a mějte z muziky radost.
Já tu svou otázku položil spíš jako zajímavost, jestli vlastně někdo z vás těmhle věcem trošku rozumí a nejen každý tři měsíce mění snímače na kejtře a neví proč. Jasně, že si můžu za 500,- koupit novej snímač.A tu připomínku starejch časů berte , jak chcete.
mirda
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

No, taky jsem starší kousek, ale zdá se, že o takovýhle připomínky starejch časů nikdo nestojí...

Nic ve zlým, neber to osobně

Nicméně ve Tvém případě to asi opravdu bude impedancí a citlivostí, možná jsi to tehdy připojoval do gramofonového vstupu ap.
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

pavel2 píše:No, taky jsem starší kousek, ale zdá se, že o takovýhle připomínky starejch časů nikdo nestojí...

Nicméně ve Tvém případě to asi opravdu bude impedancí a citlivostí, možná jsi to tehdy připojoval do gramofonového vstupu ap.
že bych měl jednou taky pravdu? :lol:
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
petrpeter
Odborník

Re: Ahoj,

Příspěvek od petrpeter »

mirda píše:dík,že se někdo ozval. Já sem trochu postarší kousek, kterej dobře pamatuje dobu, kdy tu nic moc v krámech nebylo/v porovnání s dneškem/, a když se to ještě spojilo s tím, že byl člověk na škole a bez peněz, tak každá takováhle podomácku vyrobená věc potěšila.
Uvědomujete si dneska, že třeba někdy v roce 1988 stála Jolana Diamant/les paul/ 3.500,-kč. Ta Jolana na kterou tady dost nadáváte, tehdy profi nástroj. Táta měl plat cca 3000,- a pár let do důchodu. Tak si představte jak těžce se šetřilo. To je jako byste dneska šli do kytary tak za 25.000,- Leckomu z vás by se taky taková částka i dneska tězce tahala z kapsy.
Takže ty "fora" jestli je lepší ta za 2.800,-,nebo za 3.200,- sou o ničem. Prostě hrajte jak chcete a na co se vám líbí a mějte z muziky radost....
mirda
Presne moje slova, je mi 32, a pamatuju jak jsem slintal na Horovickyho Superstrata ve vyloze za 13litru. Na brigade jsem si za mesic vydelal sotva 2 litry a to jsem byl vubec rad, ze jsem nejakou brigadu (na stavbe) o prazdninach sehnal.
Tri roky na to jsem slintal na hlavu Marshalla za 32 000,- na veletrhu... Kde na to normalni clovek proboha mel vzit?!?!
Dnesni mladez to nepochopi, nevi v jaky dobe zijou, jaky maji moznosti, moznost vydelavat si, presyceny trh a nizky ceny... berou to proste jako samozrejmost (vlastne jsme ten svet tak brali i my tenkrat...)

S tim nazorem "je lepsi tahle za 2800,- nebo tahle za 3200,-, Jackson, ESP, nebo Ibanez za 12000,-" naprosto souhlasim. Resi se tu dokola jen blbosti o vyberu kytaru na punk, na rock, na HC, na metal, jeji design, jeji znacka (stejne vsechno do 15tis. je made in asie, nedodelany...)
Znam 15-16ti lety snazivy kluky s Behringerama a Staggama a je jim jedno, ze po kazdym songu musi doladit, oni drti a drti, a znam lidi s Jacksonkama, Ibanezkama, ktery si stezujou ze jim kytara nevydrzi naladena po dvouhodinovym rezani do strun 2mm trsatkem...
Nekteri to mozna nekam dotahnou.... kteri :?: :idea:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

pavel2 píše:No, taky jsem starší kousek, ale zdá se, že o takovýhle připomínky starejch časů nikdo nestojí...

Taky fakt.... doba se porad meni a nikdy nebude stejna.... :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

:lol: jen mě napadá ,že jsme řešili jak to hraješ a ne na co hraješ :lol:
no a včil mě napadá ,že už jsem jak moje babina ..a koho to ......... :?:
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jo, je to presne o tom.... Jak to hrajes a co do toho davas, jak silnou mas motivaci, snahu a pili, nez na co hrajes....
Samozrejme az ti kluci polezou na podium, tayk budou chtit lepsi kytaru, co drzi ladeni, apod.
Jenze i tak, do 10 tis. neni velky vyber pokud chces opravdu takovouhle kytaru... stejne to bude chtit Gotoh/Schaller/Sperzell mechaniky, snimace aspon RMpickups a kvalitnejsi aparat, aby to stalo za to a nemuseli se stydet za zvuk (i kdyz na prvnim koncerte jim to bude asi fuk, na to prijdou casem :) )

I moje obycejna RG321 se rozladuje, diky ostrymu uhlu strun skrz telo se blbe benduje, s desitkama je to des, chce to novy mechaniky, snimace uz mam a jeste premyslim o novych kamenech na kobylku.
POpravde, na moji kopii Ibanez SA s FR a HB-S-HB, olsovy telo, uzky krk, se mi hraje proste lip, kdyz ji mam na tele.... a cena, ta je polovicni (naklady).

Kazda "levna" kytara (cca do 15tis.) potrebuje vzdycky trochu doladit a dodelat...
Ratass

Příspěvek od Ratass »

Ja myslim ze ty pripominky starejch casu...ze o to nekdo stoji
[img]http://trw.wz.cz\signt.jpg[/img]

Behringer kytara - rádoby Strat, Behringer 15 W, Digitech Rp-5O, trsatka Dunlopy nebo Brain tak O.6-8, struny - po každý jiný :D...ale tedka většinou GOR ...kazda jinak tlusta :D ...
Kremator

Příspěvek od Kremator »

Já tvrdím, že zaplať satan, že ty staggy a behringery jsou; díky tomu může hrát "každý". Taky nejsu nejmladší, kdysi všichni za mlada hráli na rozlaďující se jolany galaxis, a když přišla delta, všichni ji museli mít, páč to byla nejlevnější metalka se zámky :D A schválně, kdo z vás ví, kolik stála (při tehdejších platech)? 8)
petrpeter
Odborník

chyba

Příspěvek od petrpeter »

...
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 28.07.2007 21:19, celkem upraveno 1 x.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

:D
No jo, my stari pardalove na to uz mame jinej pohled... Tady si kazdej stezuje na kazdou blbost na kytare za 5-7 litru (jedna dobra mesicni brigada studenta), a my byly radi, ze jsme vubec mohli hrat... A na brigade (kdyz se dala sehnat) jsme byli radi za kazdou stovku... :lol:

I kdyz je fakt, ze obecne ta kvalita kytar tenkrat prece jen byla trosku lepsi, i z tech Horovic
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tak ja ani nie som taky stary (23), ale zaciatky som mal rovnake. Male mesto, jedna predajna hudobnin, visel tam jeden Fender Strat a to bolo vsetko :D Vsetci znami hravali iba na Jolany, ja tiez, aj to bol problem zohnat. Pprvu doniesol domov brat, druhu - Tornado som dostal od stryka, potom som dlllho setril na Diamantku :) A hraval som cez stare radio, iba kabliky som si pripajal namiesto jackov... A vtedy stali Jolany zhruba tych 3000, co si pamatam. Vlastne je zaujimave, ze ich cena sa za tie roky nemezmenila :D
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak ještě pro upřesnění - ona ta otázka původně zněla v tom smyslu - proč mi to teď nehraje, když tehdá to hrálo.

A k jedné odpovědi mirda poznamenal cosi o starých časech.

Takže jsem to myslel tak, že o tyto připomínky V TOMHLE VLÁKNU nikdo až tak moc nestojí...

Mám dvě děti - slečna 19, syn 13 roků a Vím o čem mluvíte, ale to mentorování a poučování, jak jsme to v minulosti měli těžký, to jim je opravdu proti srsti a spíš působí kontraproduktivně.

Nehledě na to, že mi nepřipadá, že by to dneska měl někdo lehčí, snad jiný, to jo.

Víc dceři pomohlo, když si šla máknout na brigádu, aby měla na trutnovskej festival...
Marcelek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelek »

je to daný určitejma vlastnostma, když se ten snímač vyrábí ve fabrice, měří se tam impedance, indukčnost, u kytarovejch aparátů teče přes kabel do kytary napětí nula nula nic, když jsi to píchl do toho komba a hraje to slabě, tak je podle mě moc závitů na tom snímači,dej na konec jacku krokodýlky, a odmotávej , dokud to nepujde hlasitě, určitě je to tim

zajímalo by mě jaký magnety ztrácej na síle, doufám že ne ty , co brzděj výtahy :D :D :D

když něčemu nerozumim, tak neradim kraviny :D
Překopaná jolana galaxis,little big muff,tesla tiger
Fender

Příspěvek od Fender »

Marcelek píše:je to daný určitejma vlastnostma, když se ten snímač vyrábí ve fabrice, měří se tam impedance, indukčnost, u kytarovejch aparátů teče přes kabel do kytary napětí nula nula nic, když jsi to píchl do toho komba a hraje to slabě, tak je podle mě moc závitů na tom snímači,dej na konec jacku krokodýlky, a odmotávej , dokud to nepujde hlasitě, určitě je to tim

zajímalo by mě jaký magnety ztrácej na síle, doufám že ne ty , co brzděj výtahy :D :D :D

když něčemu nerozumim, tak neradim kraviny :D

Ted jsi uhodil hlavicku na hrebicek :D Je to presne naopak, cim mene zavitu, tim slabsi signal, tzn. ze odmotavanim zavitu rozhodne signal nezvysis :) Problem bude spis 1) maly pocet zavitu 2) slabe magneticke pole.........
Jazz Bass Lysák, Jolana Tornádo,Iris,D-bass,Alexis 2, Tele a Strat vlastní výroby
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“