Reprobox - zpěv, zkušebna

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
D@vit
Bandzone: http://bandzone.cz/farside
Kontaktovat uživatele:

Reprobox - zpěv, zkušebna

Příspěvek od D@vit »

Zdravim, chci se zeptat těch z vás, co s tim maj nějaký osobní zkušenosti, jakej si mam koupit aktivní reprobox na zpěv do zkušebny. Nepovedu to přes žádnej mix, je to vyloženě jenom na zpěv, takže jen mikrofon a aktivní reprobox. Původně jsem si chtěl koupit Behringer B212A, ale pak mě napadlo, jestli to neni zbytečně velkej výkon, když kytaristi ve zkušebně budou mít 30W a 40W komba. Tak jsem si řikal, jestli by nestačil třeba B210D. Když už jsme u tohodle, co znamená "zesilovač Class D"?
Taky jsem samozřejmě přemejšlel o Skytec, RH sound atd., ale to jsem radši hned zavrhl, když jsem si tady o tom něco přečet :D. Berte v úvahu to, že je to fakt jenom do zkušebny a nikam na koncerty to tahat nebudu. Co byste mi doporučili? Můžete mi dát i jiné návrhy.

A ještě se zeptám, v jaký cenový skupině by se měl pohybovat mikrofon do zkušebny, třeba k tomu b212a ,aby nebyl špatný/zbytečně dobrý? Někde kolem 2 000? Díky za rady
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
pavel2
Odborník

Re: Reprobox - zpěv, zkušebna

Příspěvek od pavel2 »

Mikrofon třeba AKG D5 - je ve Tvé cenové relaci.
Záleží, jaký zpěv chceš provozovat a jaký máš charakter hlasu...

Na bednu se nikomu opdpovídat asi nechce - ptáš se na něco, co tady bylo mnohokrát probíráno.
Obecně se dá říct, že výkonu nikdy není dost a rezerva v SPL se Ti bohatě vrátí v pěkném zvuku a dobrou odolností proti zpětné vazbě.

Tu menší bednu bych nechal někomu jinému - max. SPL 113 dB je tak na předčítání pohádek dětem ve školce, vedle bicích to budeš mít nadoraz.

V těchto cenových relacích žádné zázraky nečekej, nicméně třeba http://shop.audiolight.cz/cs/katalog/zv ... -mon-121a/ hraje dost dobře a pěkně a mohl by jsi to brát na akce jako svůj odposlech.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
D@vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

pavel2 píše:Mikrofon třeba AKG D5 - je ve Tvé cenové relaci.
Záleží, jaký zpěv chceš provozovat a jaký máš charakter hlasu...
Já se neptal na konkrétní mikrofon, vybral jsem si audix om2, ale ptám se jestli je to v opdovídající kvalitě k tomu behringeru b212a, jestli ten reprobox je natolik dobrej aby se vyplatilo kupovat nějakej dražší mikrofon nebo jestli naopak takovejhle nevyužiju na tomhle boxu.
A ještě by mě zajímalo, jestli víš co znamená ta třída zesilovače D? A taky jsem si odvodil že když je to b210D a má to třídu D tak asi b212A bude třídy A, ale co teda znamená třída A? Díky za info :wink:
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ptal ses na mikrofon okolo 2000 Kč - to si myslíš že všechny za 2000,- Kč jsou stejné a OK ?
Třeba některé Shure řady PG stojí zhruba tolik a jsou tragické.
Naproti tomu Sounking EH002 stojí asi 700,- Kč a je o kus lepší.
Proto jsem Ti napsal můj tip.
O OM2 jsi se nikde nezmínil - nicméně je to docela slušný "Entry Level".

Bát se koupit dobrý mikrofon kvůli tomu, že by jsi ho nevyužil ve zkušebně - osobně si myslím, že stejně jako je dobré mít rezervu ve výkonu a SPL, tak je dobré mít dobrý mikrofon a vozit si ho na koncerty.
Ne každý zvukař má zrovna ten správný mikrofon, nemusí jich mít dost, třeba smrdí ap.

Třídy zesilovačů jsou popsané třeba tady: http://www.zesilovace.cz/view.php?cislo ... 2002122410
nebo tady: http://pandatron.cz/?632&tridy_zesilovacu
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Box bych určitě vzal ten větší, bude to tak akorát. Ta B210D už by byla málo hlavně kvůli 10'' repráku. Ono se to nezdá, ale 30W kombo dokáže nadělat rámusu. Mikrofon jak je psáno výše, pokud to bude jen do zkušebny, bral bych ten Soudking, je to vyjímečně povedená kopie Shure SM58 za hubičku.
D@vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

Tak mě napadá, že jsem zapoměl napsat, že ty komba jsou tranzistorový, ne lampový, což možná docela mění situaci, jestli jste je považovali za lampový :idea: :!:

A co se týká těch mikrofonů - mam teda utrácet za ten om2 nebo koupit ten soundking? Já jsem si vybral ten om2 protože se o něm někde psalo že je dobrej i na řev a že málo vazbí, což je v mojí zkušebně 3x4m asi docela důležitý. A řikal jsem si že si svuj mikrofon asi budu vozit i na koncerty. Bude poznat že je lepší nebo je to zbytečný?
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

- mikrofony : tak si je půjč a vyzkoušej - podle mně mezi nimi prakticky kromě ceny a značky zas takový rozdíl není.

- bedny: jenom nechápu, proč chceš mermomocí slyšet, že ta menší bedna bude stačit :roll:

Jestli jsi se už rozhod, tak tady marníme čas - víc lidí Ti tady říká, že to je málo a ty se dokola ptáš, jestli to nebude stačit.

Stejně jako s těma mikrofonama - vyzkoušej to.
D@vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

Ne tak já se neptám znova jestli to nebude stačit, já jsem jenom chtěl upozornit že je to tranzistorový, protože 30W tranzistor a 30W lampa je někde uplně jinde :D
Mikrofony si moc nemam kde vyzkoušet, protože v ústí nebudou mít oba dva a do Prahy kvuli tomu nepojedu, to si skoro rovnou můžu koupit ten dražší :D Díky za rady, já si to promyslim :wink:
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nějaký známý zvukař, či kapela - přeci v ústí někdo takový je...

A vlak jede do prahy tak hodinu - to není tak špatné
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2D@vit: trochu pokory by jaksi neuškodilo; když už sháním informace, tak nedělám z okolí blbouny. Projel jsem si schválně celou diskusi a zatím mi přijde, že to budeš mít na svojí "hudební cestě" docela složité :wink:

...tak držíme palce s výběrem.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
D@vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

Nevim jestli se tě něco dotklo, ale každopádně to tak nebylo myšlený. A nedělám z okolí blbouny, jenom se snažim přesně napsat, na co se ptám a když mi někdo odpoví trochu jinak, tak to holt upřesnim. Mám spíš pocit, že blbouna tady ze mě (už jenom těma uvozovkama) děláš ty. Jestli jsis nevšiml, tak skoro za každým mým příspěvkem v tomhle tématu je napsáno díky. A opravdu nevim proč tady, v týden nepovšimnutém tématu, zakládáš offtopic vlákno na téma "tenhle uživatel se mi nelíbí, tak se do něj začnu navážet". Toť vše.

/edit: Jsem si to znova přečet a koukám že tenhle: :D smajlík možná vypadá trochu ironicky, ale nemyslel jsem ho tak. Jinak už fakt nevim, co se ti tam mohlo nelíbit.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ale lidi, vždyť se nic neděje - prostě diskutujeme.
Sice se kolega vyjadřuje neobratně, ale když někdo začíná, tak trocha shovívavosti nevadí.
Na druhou stranu taky očekávám, že dotyčný umí číst i mezi řádky...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jinak k tomu přesnému popisu - to by znamenalo: mám takové a makové kombo, místnost má X x Y metrů. rozestavění jsme tak a tak, hrajeme to a to...
Pluhinek

Příspěvek od Pluhinek »

pavel2 píše:Jinak k tomu přesnému popisu - to by znamenalo: mám takové a makové kombo, místnost má X x Y metrů. rozestavění jsme tak a tak, hrajeme to a to...
Ahoj, chtěl bych se teda zeptat: Scháníme se zpěvákem (já taky jakožto druhej zpěv) aktivní repro do zkušebny (kterou sice ještě nemáme, ale pokud se nám nějaká povede sehnat, nebude to obrovskej sál), představoval jsem si, něco mezi 100W-200W (to by mohlo přeřvat bicí, ne?).

Jinak kytaristi maj zatim každej 15W kombo, já basák mam 180W behringera, bubeníka zatím nemáme a hodláme hrát něco na pomezí thrashe a death metalu.

Takže k otázkám:
1. nějaký použitelný aktivní repro 100W-200W v ceně tak okolo 8 000 na zpěv.
2. Mikrofon tak okolo 2 000 použitelnej jak na growl a podobný techniky zpěvu tak i na čistej zpěv.

K repru, na basovym foru, mi jeden doporučil JBL a tady někdo psal o Thumbu, že jsou dobrý. K mikrofonum, moc jsem o nich neslyšel, tak kdyby jste mi něco doporučili, budu rád.

EDIT: Ty komba nejsou lampy!
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“